onsdag, januari 23, 2013

Pour que tu m'aimes encore



Skönsjungande Celine Dion. Och på franska, kärlekens språk.
"Att du älskar mig fortfarande..."

Pusselbit älskade det franska språket, kunde tala det och förstå, tyckte om "fransyskans" smäckra gångstil. Jo, det är något visst. Och jag skulle gärna vilja åka till Paris, har aldrig varit där, nej. 

Egentligen skulle jag våga mera. Ha kul så länge jag lever. För det tror jag Pusselbit hade. Han kan nog blicka tillbaka på ett liv fyllt av kärlek och upplevelser.

Igår så gjorde jag faktiskt något som jag tryckt på väldigt länge. Jag har min att-göra-lista och bockar så sakteliga av det som göras skall. En del saker ligger kvar väldigt länge, andra går iväg till åtgärd åt Gerd, ganska snabbt.

Så idag känner jag lite lycka, trots att jag sov dåligt i natt. 

Roade mig då med att sitta och läsa om bankernas funderingar över att införa avgifter på bankomatuttag. Javisst, åpna är de, passar på när ändå diskussionen är igång om avgifter för konto. Det är ju "synd om" bankerna, som får så höga administrativa kostnader... 

Inget är som förr, då vi kunde gå in på banken och ta ut lönen kontant. Fast - det skulle inte jag göra i dagsläget ändå, rånrisken...

Läste också om vården. Det spelar ingen roll hur många checklistor som skrivs, om det saknas empati och sunt förnuft. Jag läste hela artikeln i natt (inte konstigt att inte sömnen infann sig), och det stärker bara mitt ställningstagande, att jag vill inte bli gammal och sjuk, som det beskrivs uppfattar jag det som ovärdigt, så som det har blivit. 

Att jag snart ska på styrketräning, har blivit roligt vardagsgöra, och fikat är trevligt. 


Sedan tvättstugan på eftermiddagen och till slut sångkör igen. Allsångskul börjar!

Men, nu. Mot frukost och påklädning. Det är minus 11,8 grader ute, det blir långa Fjällrävenjackan, pälsmössan och skinntumvantarna! 

Och så lite Vänlighet och Kärlek!

29 kommentarer:

  1. God morgon!
    Isande kallt här också, -17.
    Det där med att bli gammal.. Jag är undersköterska och jobbar med hemtjänst i innerstan på kvällar och nätter. Man får se en hel del, både bra och dåliga förhållanden. Men fasar också för den dag man själv blir gammal och eventuellt kommer vara beroende av någon sorts hjälp. Tror inte ens dn finns kvar då kanske.
    Kram i kylan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, bäst att inte veta, men jag misstänker, jag. Inget bra.
      Kram i kylan här med.

      Radera
  2. Det har jag inte läst att de funderar på att ta betalt då vi tar ut pengar på bankomaten, otroligt. Eftersom det nästan inte är någon ränta på de pengarna så kanske det kommer att löna sig bäst att ha slantarna i madrassen.
    Min förra man älskade också Frankrike och tyckte att det var det vackraste språket, kunde det flytande. Fast, ändå undervisade han i engelska och portugiskiska språket.
    Att bli gammal i Sverige, ja det är nog mycket jobbigt. Det går väl an så länge som man får vara något så när frisk. Men, annars, nix, det har jag sett för mycket av.
    Ha en bra dag med tvättstugan och sång.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var Den Danske Bank som började med de danska kunderna och funderade på de svenska kunderna, sen följer väl de andra bankerna efter, kanske?
      Vi får hoppas att få hålla oss rätt så friska.
      Snart är tvättstugan färdig..... Sången väntar!
      Kram.

      Radera
  3. Kallt som attan är det här också -12,5 nu vid 10-tiden och jag väntar på att kylan ska ge sig lite så att jag kan gå ut och ta en promenad.
    Styrketräning blir det inte idag, men jag ska sätta mig på motionscyklen med jag inväntar en lämplig utetemperatur.

    Varm kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brrr, och jag har varit ute och cyklat i detta kalla, sedan gick jag en sväng och nu ska jag snart ut och cykla igen! Intensiv dag med styrketräning och dessutom spring i trapporna långt ner i källaren till tvättstugan.
      Så i morgon kan jag väl få vila?
      Varm kram.

      Radera
  4. Nej, gammal i Sverige vill man inte bli i dagens samhälle. Man får satsa på att försöka bli så pigg att man klarar sig själv, utan vård. Kram! ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag satsar för fullt, och peppar peppar ta i trä, så är jag aldrig sjuk. Inte hittills, men man vet aldrig. Kram♥

      Radera
  5. Det är tydligen lika illa att bli gammal här, nu har en del gamlinga frysit ihjäl p.g.a. kylan, de har inte råd att både betala sin värmeräkningar och handla mat. Behöver de hjälp i sina hem, fungerar det så dåligt man kan bara hoppas att det aldrig skall behövas häri vårt hem. Beundrar Dig med alla Dina aktiviteter, tycker jag ligger lite på latsidan genom att mestadels sitta vid symaskinen. Men snart öppnar de "min" swimming pool som har varit stängd i nästan ett år p.g.a ombyggnad.Ha en bra dag och enjoy ♪♪♫♫ allsången ♫♫♪ ikväll. Kramar ♥♥♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch, fy för att frysa ihjäl!!
      Ja, det är till att vara tacksam så länge som man är frisk och kan röra på sig och hålla värmen!
      Ja, nu är mina aktiviteter snart i full gång, var bedrövligt vid juluppehållet, gillade inte alls det slöa.
      Allsången väntar, kramar♥

      Radera
  6. Paris är en fantastisk stad, dit måste du absolut åka Gerd! Klarar du att gå pigrimsleden så är Paris ingen match :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag har ju varit i Frankrike ett par tre gånger, men aldrig Paris. Kan ju bli. Får se var haren har sin gång, hihi......

      Radera
  7. Jag hoppas tiderna förändras så när jag själv inte klarar av att ta hand om mig ska kunna få komma till ett boende där man behandlas väl av personalen och tryggt kan bo där utan att behöva vara rädd för att mista livet i förtid för att man inte har blivit omhändertagen på ett bra sätt. Att bankerna hittar på att de ska ta ut en avgift om man tar ut från automaterna förvånar mig inte. Snart är det avgifter på allting... Jag skulle inte klara av att prata Franska, men däremot är ju franska språket vackert tycker jag... Kram! ♥ ♥ ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är väl drömmen att ha en behaglig ålderdom, för leva länge, tror jag alla vill innerst inne, men då ska man känna trygghet.
      Avgifter, ja. Betalt för allt. Kostar det så smakar det, eller var det tvärsom.
      Kram♥

      Radera
  8. Celine har en mäktig pipa.
    Även om hon inte tillhör mina favoriter så är hon ok att lyssna på.

    Ganska vackert vinterväder här, ´´bara´´-10.
    Men nu är jag trött på kylan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, Celine är fin för det mesta, mest på franska.
      Här har då inte varit ett dugg vackert. Mulet, disigt, lite lätt snöfall, grått vitt grått. Kylan är tröttsam.

      Radera
    2. Idag, torsdag, skiner solen. Men vi har -16.
      Tyvärr måste jag ju gå ut fre+lör pga intron. Men vad gör man

      kram

      Radera

  9. Franka är vackert...

    Det är härligt att få sitta och bocka av "skall göra listorna"
    Speciellt de saker som tagit värst emot.

    KrameluttarMenHjärtanOchKärlek

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodu, det är toppen att bocka av *check *check.
      Idag har jag inte bockat av något speciellt, det jag gjort idag hör till vardags(o)trevligheterna.

      KrameLuttarHjärtanVarmaKärlekKallTvättmaskin♥

      Radera
  10. Det var faktiskt avgift förr på bankomatuttag under 300 kr. Det sitter kvar i mej, jag kan helt enkelt inte ta ut mindre än så inte ens efter så många år... 3 kr tror jag det var då. På sent 80-tal tror jag...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du rätt, i. Så var det. Och jag tar aldrig ut under 400 kr.

      Radera
  11. Min sons Farmor var fransyska, men hon och jag tålde inte varandra! hon tyckte inte jag var god nog åt hennes fine son...eftersom jag inte var bra på franska bl,a.
    men jag skulle gärna åka till Paris, och se eiffel tornet.har heller aldrig varit där,
    Tänker på dig och undrar hur du mår du skall veta att du är i mina tankar.. och jag tycker du är jätte duktig som gör det bästa av situationen och hittar på så mycket! Du är duktig pussel bit är nog stolt över dig.

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var hon? Nej, man behöver ju inte vara bra på allt, men helst skulle man väl vara fin i hemmet förr i tiden.
      Tack, fina Pam, du har stor empati, men du har också mist. Ja, min älskling är säkert stolt över mig, han som "lärde upp mig" till att fixa mycket jag aldrig tänkt på, omtänksamt.
      Kram.

      Radera
  12. Uhhmmmm.... häromdagen behövde jag sätta in pengar på mitt eget konto - det kostade 50 kr :(
    På min egen bank, till mitt eget konto.... märkligt.....
    Kram och ha en go dag .)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju för ....igt. Att betala för... jo, men så är det för de egna företagarna också, det kostar att sätta in dagskassan.
      Kram.

      Radera
  13. Jag kan ingen franska alls, men tycker att det är så vackert!
    Oj, då har du haft en aktiv dag idag.

    Önskar dig en fortfarande trevlig kväll och säger samtidigt: Natti natti och sov gott!
    Kram ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, hemkommen nu igen.... ja, vilken dag!
      Kram♥

      Radera
  14. Vacker melodi...har flera av hennes skivor...inatt sover du nog gott...så flitig du varit!! Jag har varit i Paris...och ja det är värt besök....Sett Paris i Las Vegas med....där är ett hotell med namn Paris...uppbyggt precis som Paris inuti med gator och shopping..galna Amerika så klart....Kramen Lisbeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Lisbeth, jag har sovit gott. Paris ska man väl se på våren, tror jag. Vi får väl se vad våren har i beredskap för mig. Kramen.

      Radera