söndag, mars 31, 2013

Drömresan

Stranden, sett utifrån vårt parasoll......

Ja, då fick min väninna sin drömresa, hon som fyller jämna år i maj. Och jag kom med "på köpet", eller rättare sagt, det var jag som ordnade och fixade, så det skulle bli riktigt bra.

Vi kollade en hel del på paraflygning och jag kände mig så gott som taggad att uppleva detta. Men det var en hög kostnade för låg säkerhet, det var inget arrangerat av någon firma eller så, utan några "mystiska" sjörövarliknande figurer, där den ene av dem hoppade på utan säkerhetssele och skulle styra det hela. Så jag tänkte om och sade nej till mig själv.

Stranden i Kata beach var underbar och den bästa biten var längst bort där långsvansbåtarna låg.

Vi besökte också Karon beach, ännu finare med bred sandstrand och bara två rader solstolar. Vi badade i havet flera gånger, men sista gången hade vågorna blivit ganska så höga och undervattenströmmarna kraftiga. I april är det inte så lämpligt längre.

Så här luftigt var skönt att gå. En klänning som jag prutat ner från 800 Baht till 350 (66 SEK).


Så här var också skönt att gå. Jag köpte en kaftan i vackert tyg. Den gav jag 88 SEK för och den har jag med mig hem.

Det var så varmt, så det gick inte att sitta på balkongen till vårt rum! Lyckligtvis hade vi AC så vi kunde sova gott. Och på dagen slank vi gärna in i en affär, bara för att svalka oss.

7 Eleven var vårt stamställe. Billigast och bäst.

Det var lite semesterminnen. Det kommer mera frampå. Men än så länge håller jag på att reparera mig från jetlagen. Jag sov i etapper hela påskafton igår och kände mig nästan sjuk, men i natt har allt varit normalt och jag mår bra. Min väninna jobbar dubbelpass på sjukhuset idag, medan jag kan slappa och göra vad jag vill. Klockorna är framflyttade, jag är så van nu med några timmar hit eller dit, fram och tillbaka, så jag störs inte nu.

Fortsatt Glad påskhelg, det är ju Påskdagen idag!

Kramkram, alla gula kycklingar!

Några orkidéer från Siam (Thailand kallades så förr). Vi hade massvis med blommor, vårt boende var som i en grön oas!

lördag, mars 30, 2013

Glad Påsk i jetlag

Glad Påsk och idag blir det ingen gul kyckling eller någon häxa till Blåkulla.
I stället en cashewnöt.

Jag ställde frågan i ett tidigare inlägg, om varför cashewnötterna är så dyra att köpa!

Svaret får du här. Det sitter en kvinna och handrensar den ytterst lilla, pyttelilla nöten från den stora, bautafrukten, som syns på förra bilden! Kvinnan har handskar på sig, då detta är ett ytterst kletigt jobb, och kolla den uråldriga maskinen!

Hon kunde tjäna upp till 150 THB (Baht) per dag, vilket motsvarar 22,27 SEK (Kronor). En månadslön kunde vara 1500 baht bland olika arbetare, d.v.s. 334 kronor. Undra på att thailändarna var ovilliga att växla en tusenlapp, det var för dem en oerhört stor peng (222 kr för oss).

Denna påskafton går i lugnets och fridens tecken, jag måste sova igen. Plocka med mina nya saker. Det mesta åkte ut på balkongen igår kväll, för att motverka eventuella kryp. 

Fast jag tror inte de finns, hotellet var superfint och rent, men för säkerhets skull.

Jetlag är ett fysiologiskt tillstånd orsakat av störningar i dygnsrytmen. Kan orsakas av resor över tidszoner. Men resan hem gick mycket smidigare än ditresan, som dessutom hade stor turbulens över Moskva.

Slutet gott, allting gott. Påskkramar Gerd

fredag, mars 29, 2013

Andens hus

Vi har sagt adjö till Centara hotell nu och tackar för denna gången.

Fåglarna kvittrar och en en ljummen vind stryker över min del kind.

Det är långfredag och jag önskar mina goda vänner en riktigt god och glad påsk.

Ägget är redan intaget och nu putsas vingarna för blåkulla eller nåt.

onsdag, mars 27, 2013

Big Buddha -

På berget mellan Kata Beach och Chalong bor Thailands största sittande Buddha, med sina 45 m i höjd blickar han ut över havet. Besök Buddhan och bli välsignad av en munk i templet.

Detta gjorde vi idag. Tog en taxi dit upp och gick runt och kikade i den vackra omgivningen. Jag tog välsignelsen och den varar i 3 dagar, alltså inom tiden för hemkomst.

Nu är det dags att välja ut restaurang och se till att inlägget blir publicerat. Jag kan inte kommentera överhuvudtaget, det var någon som undrade.

Må väl, var ödmjuk och tacksam. Det är jag. Kram.

tisdag, mars 26, 2013

Muslimsk pålby och annat...

Här sitter vi nu och har beställt varsin måltid.

Igår var vi på resande fot och besökte ett gummiplantage, James Bond-ön via longtailboot, och den muslimska byn, byggd på vatten. Ett grottempel och sist en cashewnötsfabrik.

Nu vet vi varför nötterna är så dyra.
Vet du?

Tänk, solen skiner på oss alla, vi har upplevt sommaren och väntar på ny sommar igen!
Tacksam!

söndag, mars 24, 2013

Freedom beach

Sitter vid ett bord med en god Singha öl och tittar ut över den underbara stranden på Freedom beach. Det är som en saga för bra för att vara sann.
Vi chartrad en långsvansbåt och drog hit.
Hälsningar framförda från Anette.
Här funkar inte wifi så jag får skicka från annat place.
Nu ska här badas!
Och vi hann tillbaka och är nu och äter gott igen... Solen steker. Nyper mig i armen. Kram

lördag, mars 23, 2013

Patong

Det går faktiskt att vänja sig vid 36 plusgrader också...
Halva tiden är nu gången och vi fortsätter njuta av leendets land.
Maten är riklig, billig och god men i början kände vi mest för vatten och salta jordnötter (som jag inte äter hemma) för värmens skull.
Nu ska vi ge oss iväg med taxi till Jungceylon igen i Patong och även kolla på  Bangla Road till kvällen.
Hoppas få iväg inlägget i Patong någonstans...
Varm kärlek till frusna och kram kram!

fredag, mars 22, 2013

Bloggvärlden

Att jag kom i kontakt med bloggvärlden 2006 var en slump. Genom en feltryckning på expressen.se hamnade jag på en bloggportal, och hade ingen aning om vad en blogg var. Jag hade hört ordet, men förstod inte innebörden.

Hela den dagen satt jag som klistrad medan jag klickade runt och läste skribenternas dagböcker, och flera gånger kom jag på mig själv att undra om det jag gjorde var okej. Det är ju en välkänd regel annars, att det är förbjudet att snegla i folks dagböcker. (Det var i alla fall vad jag strängt sa till min lillebror när jag kom på honom en gång att försöka mixtra med det lilla låset i den dagbok jag ägde och trodde jag förvarade på säkert ställe).

Jag tog del av inlägg från ”trasig flicka”, ”olycklig kärlek” och ”pappa som inte får träffa sina barn” och förundrades över öppenheten och hur naket det var, men förstod att det var för att det inte fanns en person med namn och bild som behövde stå för sina tankar. Det var mer regel än undantag att utelämna sin identitet, vilket också ibland fick mig att ifrågasätta äktheten. Kunde livet vara sådär orättvist? Var det så det kändes att ha blivit sexuellt utnyttjad? Var det så ett alkoholberoende påverkade livet? Eller var det fiction och påhitt alltihop? Jag fascinerades över hur jag fick titta in i världar jag aldrig annars upplevt, och efter några dagar öppnade jag ett eget konto. Anonymt förstås.

Jag såg att det fanns många bloggare som redogjorde för vad de gjort, som skrev under kategorin ”osorterat” och ganska snart började jag välja ut några bloggar jag tyckte var intressanta, eftersom just redogörelserna för dagens ToDo-lista faktiskt inte var så intressanta i längden. Jag bestämde mig också själv att kategorisera min blogg till mitt yrkesval, och tog också beslutet efter övervägande att ha öppen identitet. Jag har ångrat det vid ett par små tillfällen, för visst är man mer utsatt när knäppgökarna vet var man bor, men i det stora hela har det bara varit positivt. Jag väljer ju vad jag skriver, och efterhand lär man sig förstå hur det man skriver kan tolkas eller misstolkas och så anpassar man sig, men också utvecklar sitt språk, så att man tränar sig att skriva på ett sätt som är tydligt.

En dag stod det en stege rest mot mitt sovrumsfönster, det gjorde mig rädd och denna enda dag funderade jag också på att lägga ner bloggen, men är glad att jag inte gjorde det. Annars har jag haft ett par kommentarsskrivare som jagat mig med obehagliga kommentarer, och som också gjorde att jag stängde av kommentarsfunktionen i expressenbloggen. I övrigt har det bara varit positiva upplevelser de här sju åren.

Jag kommer väl ihåg de första kommentarerna jag fick, det var en svindlande känsla att någon hade läst vad jag skrivit! Det var också en ny värld som öppnade sig när jag upptäckte att en del av kommentarsskrivarna hade egna bloggar som jag blev bekant med, och hur bloggskrivarna blev goda vänner i cyberrymden. Det finns några som jag haft kontakt med genom åren tex signaturerna Mrinda eller Geddfish, som jag aldrig träffat IRL men som ändå känns som trogna gamla vänner efter dessa år. Jag får ta del av deras liv genom vad de skriver i sina bloggar, och det känns hedersamt på nåt sätt att vara en del av någon annans liv som man aldrig troligtvis hade träffat om det inte vore för bloggskrivandet.
  
Jag är ytterst tacksam att jag gjorde den där feltryckningen. Bloggandet har gått i vågor, från att jaga läsare på Topplistor till att hitta sin roll och sitt eget behov av att skriva av sig, till att tänka tanken om/hur det påverkar någon annan vad jag skriver. Kan jag engagera? Kan jag göra skillnad med några knapptryckningar på tangentbordet? Kan mina kommentarer hos andra göra någon glad?

Jag vet med all säkerhet att de vänner jag fått genom bloggandet berikar mitt liv, och jag hoppas fler startar bloggar för att få uppleva det. Det spelar ingen roll hur man skriver eller om man stavar bra eller dåligt, om man sätter rätt skiljetecken eller inte eller man skriver långt eller kort. Mitt enda råd är att skriva med hjärta, både i inlägg och kommentarer. Gör man det kan det helt enkelt inte bli fel.

Önskar alla ett gott nytt bloggår, det kan ju i princip vara årets första bloggdag just idag för nån, eller hur?

Anette Jernström ”En flygvärdinnas betraktelser”


(och i denna blogg går det att kommentera, man kan vara anonym utåt men IP-adressen är synlig för mig)      

torsdag, mars 21, 2013

Kata beach

God morgon från ett varmt och vänligt land.
Inga foton går att skicka men är glad för hälsningar från er alla!
Igår gjorde jag en underbar antiage facial massage för nästan inga pengar alls. Helt otroligt.
En härlig grönska ett vackert fågelkvitter. Kram Gerd

tisdag, mars 19, 2013

Smyger in och bloggar lite...

Jag och Geddan 2007
Geddan är på äventyr och jag har lovat att hjälpa henne lite med bloggen medan hon är borta. Hon frågade lite nyfiket vad jag skulle skriva om och jag sa att jag kanske ska berätta om att vi träffast IRL flera gånger. En himla bra idé tyckte ägarinnan av bloggen. Så då gör jag väl det då  :-)

Geddan och jag (och ett gäng till förstås) började blogga på Expressen 2006 (har jag för mej). Vi var inte så många från början, så det var lätt att lära känna de andra bloggskribenterna och etablera en god vänskap och ganska snart en tät kontakt. När jag fattade att Geddan och hennes Sigge tillbringade en hel del tid på Öland var saken avgjord. Då var det självklart att vi skulle träffas!

Sommaren 2007 (tror jag) träffades vi första gången. Jag kommer inte ihåg om första gången var inne i Löttorp eller om det var när vi åkte upp och letade rätt på deras husvagn på campingen i Byxelkrok. Men jag kommer tydligt ihåg att det var en otroligt härlig "lady" som visade sej från sin allra bästa sida. Ni som träffat Geddan håller säkert med mej om att det är svårt att hitta en friskare fläkt och mer glädjespridande person. Att det finns en åldersskillnad spelar inte det minsta roll!

Jag hade förmånen att även träffa fina pusselbiten Sigge. Han var en trygg man som lixom alltid fanns där, antingen sittandes tyst brevid oss eller pysslande med sitt. Men alltid i närheten av Geddan, alltid redo att finnas där för henne. I deras närhet kunde man nästan ta på deras kärlek. Det syntes lixom utanpå dem hur mycket de tyckte om varandra. Jag kan verkligen förstå den saknad som Geddan känner och som kommer att finnas med henne en lång tid framöver.

Jag är otroligt tacksam för Expressen som fanns där för oss i början när bloggeriet var nytt. Att vi hittade varandra och vågade ta steget att träffas. Våra texter som var och är helt olika varandra, men som ändå skapat ett band mellan oss. När Expressen skulle ta bort alla bloggar var det en slump att vi återigen valde samma bloggportal. Men det finns kanske en mening med det med?

Det här med bloggar kan tyckas larvigt och simpelt. Men faktum kvarstår: det har knutits en mängd fina och viktiga kontakter under åren. Vänskap som kanske aldrig skulle ha uppstått om man inte skrivit ner sin vardag och sina tankar och visat upp för andra. Larvigt kan en del få tycka, för mej handlar det om livet och respekten för andras tankar och uttryck. Sånt kan aldrig vara larvigt.

Jag skickar en tanke till fina Gerd och hoppas du har det bra och njuter där du är  :-)

Mej hittar ni HÄR! 

söndag, mars 17, 2013

Geddan hälsar!

Geddan hälsar att hon är framme i Thailand och att det är 35 grader varmt. "Lite för varmt faktiskt" enligt henne själv. Men det tror vi väl inte på?

/Marlene alias fd ensamma mamman som ska gästspela lite då och då...

fredag, mars 15, 2013

När sanningen ska fram...

...så är det ett något större flyg. Jag ser inte vilket håll det flyger åt, men jag tror det kan destinationen. Jag har redan bokat in det.

Sanningen är den, att min väninna i Uddevalla, som jag brukar gästa emellanåt, fyller jämna fina år i maj och gärna ville fira det i förväg med en långresa.

Så då blir det så här. Varken hon eller jag har varit i Thailand förut. Men dit bär vingarna. Och jag har ingen dator med, så bloggen kan ligga nere, det vete fåglarne hur det blir med den saken. Nu ska här has semester och härligt med värme, bad, god mat, SPA och alla bekvämligheter. Njuta av leendets land.

Kika gärna in här lite då och då, för jag är lite lurig. Min signatur är GeddFish, ett smeknamn som min älskade Pusselbit gav mig en gång i tiden, och när jag bloggade på Expressen, kallade jag mig ofta för Geddan. Det är hon som är lurig och smyger i vassen....

Man vet aldrig var haren har sin gång. Kanske har påskharen en gästbloggare, kanske t.o.m. två - spännande - så häng på!

Det är isande kallt ute, minus 16 grader !! och i veckan väntas mera snö. Nu tar jag snart bussen ner till Resecentrum, hoppar på tåget, sedan flygbussen, sedan flyget, sedan 34 plusgrader, det är totalt 50 graders skillnad!!!  ... 

Hoppas du är med mig i tankarna!

Kärlek, glädje, närhet. Ta hand om dig, fina! 

Kram Gerd

torsdag, mars 14, 2013

Högtflygande plan......

Kanske skulle testa?

Fast planet är rätt litet.....
Vad tror du?
Västerut.

Men då känns det som om det flyger åt fel håll?

Och kylan här är åt fel håll. Vaknade till minus 15 grader! Rena Grönland. Man tror inte det är sant. Det är synd, det. För det stoppar många aktiviteter, lusten liksom försvinner ut i kylan.

Här, var det ett bra plan. Ser stabilt ut och flyger österut.

Det blir bättre.

Vi får väl se.....
Lite tankar och funderingar. Önskningar och drömmar.

Nu. Åter till verkligheten.

Idag ska jag försöka ta mig ut och köpa en riktig veckotidning, typ Hemmets Journal. Sedan är jag bjuden till min gamla granne Sonja, hon vill höra lite "skvaller", goa tanten!

Ha en bra dag, mycket kärlek och glädje, finaste du. Jag är så glad över alla mina läsare av min blogg. 

Jag uppskattar verkligen detta! ♥ ♥ ♥ 

onsdag, mars 13, 2013

Gudomlig bild

Den här bilden är så vacker, den har jag haft i mitt bildarkiv länge, och inte känt läge för att publicera. Kommer inte heller ihåg var jag "lånade" den.

Idag är en vanlig dag, eller är det en ovanlig? Jag vet inte.

I alla fall så står det Styrketräning, StickCafé och AllsångsKul på agendan. Och då blir det bokläsning mellan varven.

Vissa dagar är bättre än andra. Kanske denna dagen är det. Har inte riktigt känt efter. Måste vakna först. Mera java, den där förtrollande bruna vätskan med ett par droppar mjölk i, som en skön mugg omsluter. 


Som de kloka kallar kaffe. 
Inte latte.

Vädret här i staden, mulet och minus, minus och mulet, kommit lite snö, ska snöa hela förmiddagen.
Vårens nyckfullhet.

Jag blir något trött. Gör som katten, lägger mig igen. Fast inte på någon stol, hihi.....

Jag har ett duntäcke, som heter duga. 
Det duger att vara under.
Under över alla under.

tisdag, mars 12, 2013

Lättja

Lättja är väl en av de sju dödssynderna? Men då menas nog likgiltighet. Och djuret är då get eller åsna.


  • Högmod = Violett. Häst, åsna och påfågel.
  • Girighet = Gul. Groda.
  • Vällust = Blå. Ko, tjur, tupp eller get.
  • Avund = Grön. Hund eller get.
  • Frosseri = Orange. Gris.
  • Vrede = Röd. Tjur.
  • Lättja = Ljusblå. Get eller åsna.


Så jag kan också lata mig! Det är en annan sak. Fast jag har väldigt svårt för det. Jag får locka och pocka, haha! Jag är alldeles för aktiv.

Vad gör jag idag, på min latmansdag / latkvinnodag? Förhoppningsvis lite roligt. Och inte är det fullt så kallt idag heller. Minus 6 grader och sol En thaibuffé kanske skulle sitta bra, ett tag sedan nu. En tisdag. Väninnan är ledig idag.
Vad gör du?

måndag, mars 11, 2013

Trädgårdsarbetet

Det dröjer. Länge till.
Fast jag har ingen trädgård, bara en balkong. Men det går att ha krukor på golvet där. Förra sommaren odlade jag jordgubbar. Mums.

Kylan har slagit till igen. Svinkallt. 
Igår var det alldeles förskräckligt isande. Jag trotsade alla vindar och gick en tur ner till stadens torg. Får göra mig ett ärende bara för att gå ut.

Det var så högtidligt, glädjefullt och strålande i kyrkan igår. Jag gillar de där små landsortskyrkorna. Jag känner mig mera hemma där än i stora stadskyrkan här inne i staden, som jag ju tillhör. Märkligt.

Idag har jag startat morgonen med tvättstugan. Sedan blir det fritt fram för småärenden, jag bockar av efterhand. Till slut och till kvällen blir det sångövning igen på Kyrkans gård, det vill jag inte missa.

Vaknade till 13 minusgrader, iskallt igen..... Tröttsamt. Den där våren, vart tog den vägen? Men, jag ska väl inte klaga. För snart, så........

söndag, mars 10, 2013

Elvis Presley - How Great Thou Art



Härlige Elvis med en härlig psalm! Oh, store Gud!

Denna kommer vi bland annat att sjunga i kväll på Gospelframträdandet i Sunnersbergs kyrka klockan 18.00.
Vi kommer att stå där i kåpornas Kåpor grå, med blå band. Härligt.
Jag tycker mycket om detta. Det är glädjens Glädje.

Jag ska tillägga, att igår när jag kommit hem, satte jag igång datorn, som vanligt, kollade lite post, blogg och Facebook. 

Datorn var på, och jag gick bort till TV:n och kollade på ett spännande program, som jag bara hamnade vid sådär huxflux spontant. Det handlade om "Kärlek på hög höjd". Två polska alpinister, Eliza och David, ger sig in i södra Grönlands fjordar för att utmana världens högsta havsklippa. Det var så spännande så jag såg lätt hela programmet.

När jag kom tillbaka till datorn hade jag fått ett mail, där "Kundtjänst" påstod att någon försökt använda mitt konto och att jag skulle logga in för att bekräfta det. Jag begrep ju att det var nätfiske så jag har anmält det. Men, usch, vad otäckt, klart man blir nyfiken och mången kanske klickar på "logga in". 

Det förstörde lite av kvällen, för jag ville ju undersöka och se varifrån detta kom. Kom då till en sida med bank inloggning..... Det är så sjukt. Strax efter det, kom ett mail på norska från "bankens" Kundtjänst, där mitt konto hade blivit stoppat. Återigen sjukt, för jag har inget konto där, haha!

Ja, nu ska jag då säga, att det har knäppt till att bli kall väderlek igen! Minus 11 grader och en strålande sol.

"Du fick 10 rätt svar på 10 frågor" - jag...

HUSMORSTIPSEN HAR RÄDDAT DIG MÅNGA GÅNGER. DU ÄR EN RIKTIG HUSMORSTYP.:
Testa dig själv: Klicka HÄR!

lördag, mars 09, 2013

Min trea

...ska jag åka till idag! Det är kallt ute. Minus 6 grader. Men det lär bli en vacker och solig dag igen. Härligt! Nu bloggar jag med mobilen så får vi se hur det blir. Ipad var lite svår med bilder. Det var en bra dag igår som avslutades med Tacos och sist god choklad. TV Farmen och ett nytt frågeprogram. God morgon ifrån sjusovarbädden och ha en god frukost och en fin lördag!

fredag, mars 08, 2013

Internationella Kvinnodagen!

God morgon, som sagt var.
Vaknade gott på annan ort. Ort i Dalsland. Ett Sverige i miniatyr.
Får inte riktigt till det på min iPad.
Bilder flyger hit och dit. Jag som är så petnoga med layouten...

Jag har det bra. Myser och mår gott.
Några grader kallare ute än i Lidköping, men soligt och fint.

Detta var morgonbönen.
Kärlek, mina vänner. Kärlek.
Glädje. Närhet. Önskan. Drömmar.
Nya möjligheter. Öppet sinne.

Kos deg!




torsdag, mars 07, 2013

Vinkunskap

Berättar lite om tisdagens vinprovning!

Vi provade två vita viner och två röda. Först de två vita, med färg, doft, och smak. Och vad de passar till för förtäring. Och efter vatten och bröd, gick vi loss på de två röda, samma procedur.

En sak att tänka på, är att inte själv bära parfym, eller ha tända ljus. Det förstör doftupplevelsen. 

Vi fick mycken information om vinets historia ända från Noaks ark och framåt..... och den behåller jag för mig själv. 

Idag ska jag lufta bilen igen, är det tänkt. Det blir en resa till barn och barnbarn på ett par dagar, i ett något kyligare klimat. Kyligt och kyligt. Någon mer minusgrad än här, är det.

Så håll i hatten när jag susar förbi, och några liftare tar jag inte upp *skratt*

"Det är värst, vad hon flyger och far", tänker du nog. Ja, det har råkat bli på detta viset, det liksom har kört ihop sig allt på en gång och dessemellan kan de gå veckor. Men det är bara att känna glädje och tacksamhet över allt som kommer till mig!

Jag tror det finns en mening med allt. Var kärleksfulla mot varandra. Vi lever här och nu. Tacksam för livet, som gett mig så mycket.

onsdag, mars 06, 2013

Filsbäcks Camping

Igår tog jag ut bilen från det stora garaget och luftade den lite.

Den har stått där bland alla sina andra bilkompisar nu i över tre veckor, och dessförinnan stod den en månad.

Här inom staden väljer jag cykel eller gång, för längre sträckor tar jag buss eller tåg, i den mån det fungerar så.

Ska jag ut och vandra en bit bort från staden, blir det självklart bilen. Den startade och spann så snällt och var nog lycklig över att få komma ut till ett nytt ställe och se den lilla campingen Filsbäck vid Vänern, en mil utanför staden. 

Den lilla Campingen är mäkta populär och det är kö till säsongscampingen, det vet jag. Alldeles perfekt för den som inte vill ligga på STORA Kronocampingen! Ja, och här stannar Kinnekulletåget också, minsann! Så, inte riktigt i obögda...

Fler bilder hittar du under "MinaFoton" klicka HÄR!

Nu var det snögloppigt, isigt, halkigt och en känsla av ankommande vår i de gamla skrymslena, lite halvdant på många ställen. Jag gick och tänkte på sommar och grillning och allt vad badlivet innebär, svårt att föreställa sig detta nu!

Ha det så bra, just nu helmulet och på nollan, men det blir någon plusgrad och solglimt frampå. Njut av dagen, den är DIN och MIN!

tisdag, mars 05, 2013

Danskvällen med foton ♫♪♫♪

Streaplers i full spelfart! Publiken var trogen. Dansparen var i full fart. Det buggades åt höger och vänster. Mycket städat och glatt humör! Det är det som susen gör! Heja, heja!






Tre väninnor är ute på vift. Före dansen var vi hemma hos Riitta, men hon är inte med på bild. Jag har fotot, men hon är inte tillfrågad, så då får hon vara anonym *skratt*.....

Riitta var klädd i rött, Ingrid i svart och jag i blott blått.... vi var flott flått... rimma stimma - sen timma.

Då - i lördags, var det glashalt ute och vinden snål. Nu - är nästan våren kommen och snön har smält bort, det mesta i alla fall.

Fåglarna kvittrar ute. Det är ett säkert vårtecken!
Ha nu en bra och skön tisdag! Här är det på nollan men förväntas bli upp till 7 plusgrader med lite sol.

Själv ska jag dra iväg i kväll till "Vinkurs på ett lättsamt sätt"´s första provning eller sittning, eller kalla det vad du vill. Vi är 10 seniorkursdeltagare.

Kan bli trevligt. Och här är en riktigt fin vårbukett med tulpaner att njuta av. 

Carpe diem. Välj glädje. Kärlek. ♥

måndag, mars 04, 2013

Som på räls

Kan man säga att det går som på räls, när allting bara flyter på?

Jag skulle önska att det gjorde det. Eller, det funkar riktigt bra ibland, faktiskt.

Idag skulle jag kunna säga att jag ska gå på räls med tåget, men idag flyger jag iväg med bussen.

Denna dag är lika solig och fin som gårdagen, då vi var på språng i affärer på Torp, fyndade lite grand, åt varsin stor räkmacka med kaffe på COOP - erbjudande 49 kr, och sedan gick vi en tur i Ingrids omgivningar med skog och mark, dock icke till havet, för det var lite snålblåst. Oj, vilken lång mening det blev....

Dagarna går fort när man har roligt. Vi har äntligen kunnat sitta och prata i lugn och ro. Väninnor har alltid mycket att dryfta, särskilt som vi varit goda vänner sedan 1980 och mycket hänt i livet. Livet är förvisso en kamp, det är svårt att bara glida fram på den berömda räkmackan, men det finns mycket kul också. Det gäller att vara öppen och låta det komma till sig.

Denna dag ska avslutas med glädje i sången på Con Brio Gospel på Kyrkans Gård i Lockörn.
Må väl!

söndag, mars 03, 2013

Solkatt Cias

Go´förmiddag!
Solskenshälsningar från Cias bostad, för du vet väl, att man bor hos katten?
Vi vanliga är kattens tjänare.
Cias är en gammal herre, han är hela 13 år, men fortfarande len och mjuk i pälsen. En riktig kelekatt.

Igår var vi tre damer ute och svängde, inte våra lurviga, som Lena kommenterade igår *skratt*, men väl våra snygga ben!

Streaplers spelade go musik och det var bra tryck på Träffen Båberg. Riktigt städat, och många vakter som höll kollen. Helt annat än på Laholmen sist.

Men Gerd är inte van vid uteliv och dans till klockan 01 och klockan blev 02 innan jag kröp under duntäcket i Uddevalla. Kom i frysning under bilfärden, det var snålblåst ute och snorhalkigt.

Nu skiner solen så glatt, Vasaloppet pågår och sedan ska vi ut i naturen och i affärer och jag blir här hela denna dagen också.

<3 Kärlek, Solsken, Glädje, Hjärta utan smärta, Kärlek <3

lördag, mars 02, 2013

Streaplers- Till min kära



Hej hej lördagNyvaken för ett par timmar sedan. Klockan var på ringning igen, aldrig får jag sova ut! 

Och visst är denna låten helt underbar! Den låg på Svensktoppen 1995-97 i 72 veckor, varav 22 på första platsen!

Jag har nu tänkt att besöka Båberg med mina två väninnor, därför att Streaplers spelar där i kväll! Det är då tänkt så.

Så nu blir det bussen - igen! Tur att jag åker på kontoladdning, för det plockar på att ut och resa, och ingen pensionärsrabatt får jag, hihi ..... men lite skoj får en ha. Ta tillfället i akt. 

Först ville jag inte, tyckte det var väninnans tur att komma hit, men hon jobbar så mycket, så hon hann inte, och då ändrade jag mig. Min magkänsla säger att jag ska åka.

Förresten, min magkänsla sade mig igår, att jag skulle titta in i en skoaffär här i min stad, där det stod konkursutförsäljning. Bara så där.

Hittade endast ett par skor, ett par Vagabond, passade perfekt, lite roliga - och då kostade de så mycket/lite som hela - 50 kronor! Fynd! De får åka med mig nu.

Så - nu en snygg lördag och många kramar! 

Välj Glädje! 

fredag, mars 01, 2013

Vinprovning

Godmorgon! Jag är uppe långt innan det ljusnar idag. Det är märkligt att det bara går att sova till klockan 04, när jag ställt väckarklockan på 06.45!

Strax före jul, när jag var på välkomstmöte på SPF, så satt vi och spånade på nya aktiviteter för pensionärer.

Det kom upp intresse för vinprovningskurs på sådär ett par tre gånger, och så att ha ett Stick-Café en dag i veckan och någon ville ha släktforskning. Jag nappade på de två förstnämnda.

Alldeles nyligen så ringde två olika kursledare om att det blir utav.
Så nu har jag nya bokningar. Förskräcken eder icke, jag har tid!

Vinprovningen ska bli så kul att gå på, det är fyra tillfällen under våren och kursen heter "Vinprovning på ett lättsamt sätt." Det är en gammal fin farbror som håller i det hela för oss blivande tio deltagare. Förutsättningen är ju att man tål och tycker om vin, såklart.

Jag har gjort detta förr privat, det är väldigt intressant, och jag har kunnat känna skillnad ganska så bra, man ska både dofta och smaka.

Jag räknade över antal timmar i genomsnitt per vecka som jag gör aktiviteter och kommer upp i 10. Det är inte ens en arbetstid på halvid. Dessutom har jag roligare!

Och så tittade jag i almanackan. Det är ju redan fredag den 1 mars! Våren, jag måste - som Ronja Rövardotter - häva upp vårskriket! 

Först dejten i Tvättstugan i källaren klockan 07, haha, det är där jag hålls till på morgon och förmiddagen.....

Blommor och blader, gör mig så glader! Och när solen kommer, får jag inte spader!