tisdag, april 30, 2013

Happy Valborg!

Rosor äro röda, violer äro blå.

Och ingen här var röd och ingen här var blå. Men söta äro de ändå!

Nej, det var ju Kundklubbdag på Hemköp i torsdags och då fick man köpa 2 x 10 rosor på kortet, så jag blandade hej vilt.

Har du tänkt på så många erbjudanden som det kryllar av? Kundklubbsdagar både här och där.

Kom och köp!
Precis som om handeln inte går bra nog.

Jag kan stilla mig, jag köper bara det jag behöver.

Älskar blommor!
Det är levande väsen som skänker goda tankar och välbefinnande.
Och blommor behövde jag. 


Något vackert att titta på och vårda.

Rosor ska ju stå i varmt vatten och inte i närheten av frukt. 

Och inte för soligt och inte för varmt.

I skrivande stund lite regnstänk, jag cyklar till träning bortåt elva, jag - och hoppas solen tittar fram i den starka blåsten. 

Må väl, mina fina blommor, även du som läser är en vacker blomma!
GRATTIS, Kungen, du är samma årtal som jag!
Och...
♥ TREVLIG VALBORG! ♥

måndag, april 29, 2013

Turkos balkongcafèset

Det här setet köpte jag nyss. Men det är fel färg på bilden, jag har ett turkos.

Jag har länge tittat efter ett nytt bord, och upptäckt att det varit svårt att hitta ett lämpligt litet sådant. Nu fanns hela detta setet på Rusta. 150 kr billigare än på Jysk. Samma idé fanns på Åhlens, men inte som klappbord/stol, och mer än dubbelt så dyrt.


Nu ska jag bara ha ett par fräcka sittdynor! Och så bort till tippen med den gamla skiten....


Det blir ingen styver hetta idag heller. Lite regn ska visst komma runt lunchtid. Igår var det tämmle kyligt och blåsigt, när jag cyklade mina 8 km för att kolla i affärer på det 1 år gamla eller nya, affärsområdet Änghagen.

Eftermiddag och kväll blev trevliga, med först sångövning och fika, sedan konserten i kyrkan. Jag bara älskar Gospel, ett sådant härligt gung och glädje! För första gången medverkade jag i att läsa förbön. I mitt tidigare yrke hade jag ju rösten som verktyg.


Denna näst sista dag på april, tillika måndag, har jag lite lagom att göra. 

Det enda som är inbokat är en sedvanlig måndagssångövning. 

Som jag ser fram emot.

♥ Kärlek ♥

söndag, april 28, 2013

Projekt elektronisk oreda.


Ordning och oreda.
Kan man säga.
Trött på röran uppe i hyllorna, rev jag ner alltihop.

Då blev det ett projekt, som jag måste göra något åt!

Samtidigt så kom jag på att jag skulle ladda min ena kamera. Och fast jag hade städat så fint bland all elektronik, så kunde jag INTE hitta laddaren!

Jag rev mitt hår, letade här och var och hit och dit. Den var borta. Så gjorde jag som jag brukar, för jag har alltid sagt, saker och ting försvinner inte, de hamnar bara i Vangömmo! Naturligtvis. Och jag hittade den. Den låg i resväskan nere i källaren, den väska som jag hade haft till Thailand och trott att jag plockat ur!

En annan dag, hade jag förlagt min ljusgröna mobilpenna. Det är jättelätt att den slinker igenom någon ficka eller att jag tappar den. Jag gick igenom sakligt i huvudet vilka vägar jag hade haft den dagen, gick till ett par affärer och frågade, inget napp. Så, gick jag bara rakt in i sovrummet, där låg den på en hylla, där jag brukar lägga den, fast hade smugit sig lite inunder något. Vangömmo igen!

Jag ska bli som Pippi Långstrump - sakletare! 

Har du frossat i helgen? Helgfrossare-lever-farligt.
Det är faktiskt 52 helger per år...

Nu är det mäkta kyligt igen. I natt har det varit minusgrader och nu i skrivande stund är det på nollan. Solen skiner så det verkar bli en fin förmiddag ändå.

I kväll ska jag vara med i Gospelkören och sjunga i Sunnersbergs kyrka!
Ha en go´ söndag!

lördag, april 27, 2013

En fredagkväll i april

Jag hade varit på Cerveras kundklubbdag och handlat ett par saker till köket. Det är så roligt att byta ut gammalt mot nytt. Lite fräscha vårfärger. Och så ytterligare en ljuslykta från Iittala...

Och kvällen blev så mysig. 
Många av mina värmeljus tända.
Jag har dille på värmeljus, nämligen. Och det ska inte vara vad som helst, det ska vara med fin etikett. 
På dessa står det Iittala, Målerås och Kosta.

Jag provade en ny sorts flaska vin till fina maten. Det var ett lätt italienskt och heter Canaletto Montepulciano d´abruzzo. Jättegott.

Så önskar jag er alla, mina fina läsare, en god och härlig lördag. 
Älska dig själv. En bra början. Till Kärlek. ♥

fredag, april 26, 2013

Starkare nu?

Tänkte tränat igår. Men träningsvärken satt i, så jag tränade med golvmoppen och skurhinken i stället. 

Förena nytta med nöje, eller vad? För så här kröp jag inte omkring, det var förr, det. Bästa sättet, när jag fick "lock i öronen", hihi......Jag tror på träningen och rätt sorts stärkande mat.

Letade i mitt gamla bloggbildsarkiv och hittade den här animerade tantent! Kommer du ihåg henne? Man blir starkare av många goda skratt också! Kacklar jag vidare....

Köpte mig en jättebukett med rosor igår, två olika färger, kunde inte välja ut en separat, så jag fick ola. Ole dole doff, kinke lane koff, kinke lane, binke bane, ole dole doff!
Där satt den:

Sugen på gamla ramsor? Finns HÄR!
Skapligt väder idag, kan bli vandrarväder!

♥ En god fredag till DIG!  ♥ Goda tankar, goda ord, sprida lycka på vår jord! ♥

torsdag, april 25, 2013

Bjertorps slott

Igår så var jag slottsbesökare. Tillika deltagare i mitt gamla jobbs Veteranklubb, som firade 20 år.

Därför hade vi årsmötet förlagt hit med ett stiligt program.

Underhållning: delar av "Cesarskôj" med Ullberg & Ljung. Vi tror att namnet Cesar kommer ifrån Cesarstugan utanför Falköping.

Bjertorp slott ligger i Kvänum, i närheten av Vara, som inte ligger så långt ifrån Lidköping. Och bra till avståndsmässigt från både Göteborg och Norge. Många kurser, festligheter och bröllop firas här. Slottet var färdigställt år 1914, så det är snart 100-årsjubileum!


Jag hade aldrig varit där någon gång. Märkligt egentligen, för min Sigge tog ju med mig ut på alla platser runt om i Skaraborg, men icke detta. 
Första bilden lånad från nätet, övriga foton är tagna av mig. Klicka på bilderna för större resultat!

Detta var en kanondag, tycker jag. Alltså två kanondagar på rad.
Oerhört tacksam över detta! 
Tacksam över att jag fick vakna i morse, helt fri från krämpor. Utifrån mina värderingar. 
Tacksam över att jag idag bara ska göra lite vardagsbestyr, i min egen takt. 
Tacksam över alla möten med människor som jag haft hittills denna veckan.

onsdag, april 24, 2013

Härlig träningsvärk idag!

Ja, gårdagen blev tuff. Och rolig. Och intressant.
Jag gjorde tre stora saker.

Först hade jag bestämt tid med en instruktör på ett gym, nytt sedan 2,5 år tillbaka. Det heter X-Force Factory.. Och grejen som är så speciell, är att de har specialtillverkade träningsmaskiner för negativ träning. Ett helt nytt tänkesätt.

Så jag har fått ett personligt program, som jag ska köra en gång i veckan, däremellan kan jag cykla bort och träna alla andra maskiner så mycket jag vill, eller delta i något pass. 

Jag satsar på mig. Själv. För att jag ska må bra.

Den andra grejen var att jag körde iväg med bilen en runda för att checka av slottet som jag ska till idag. Jag ska på äkta slottsmiddag och berättar mer om det i morgon.

Den sista grejen, som jag bestämde mig för, så där, rätt upp och ner - går ofta på magkänslan ju - det var att jag promenerade ner till stan på kvällen för att lyssna på ett föredrag på två timmar. Jag var lite nyfiken.

För första gången i mitt liv har jag träffat ett medium, tillika coach, författare, och konfliktlösare. Det var Lena Ranehag, känd från TV i Sverige, Norge och Danmark i bl.a. Det okända, Förnimmelse av mord och Åndenes makt.
Lena bor strax utanför Lidköping faktiskt.

Ja, idag gör jag två stora saker, då....... 
En aktiv vecka, är det. Tror jag ska ta sommarlov fr.o.m. nästa vecka? Eller?

tisdag, april 23, 2013

Alltings storhet

Denna bilden tog jag ned från nätet för längesedan.

Bilden har legat i mitt arkiv och skvalpat. Jag fashineras av den och alltings storhet.

Tankarna snurrar.
Vad ser du?

Jag känner att jag är på Livets Resa. Varje dag är spännande och det går framåt. Jag ser det inte som om jag backar, på något vis.

Idag ska jag träffa en instruktör på ett gym. Får se om jag klarar av de nya övningarna eller om det får bli de gamla. Det handlar om att skona ryggen. 

Jag får måla upp bilden av mig själv, hur bra detta går. Dit cyklar jag, sedan tar jag ut bilen och kör en vända och ser hur den mår. Jag ska använda den i morgon, för då ska jag iväg på en slottslik tripp.

I kväll kanske jag frestar mig med att gå på något som jag aldrig har gjort. Nu upptäcker jag, att jag låter väldigt hemlighetsfull *ler*......

Solen skiner, det är 6 plusgrader. Prognosen på en sajt säger "övervägande molnigt" medan yr.no säger "strålande sol" idag!

Må väl, till kropp och själ. Kärlek. ♥

måndag, april 22, 2013

Grattis, farmors Wictor!

Grattis, skriver jag till den nyblivne tonåringen!
Hipp hipp hurra!

Jag kunde inte komma på kalaset idag, men jag kommer lite längre fram och stannar några dagar. Men jag önskar dig en mysig dag och kan räkna ut vad den heta födelsedagspresenten blir, tror jag!

Ja, igår var jag på ekumenisk gudstjänst i Stenhammarkyrkan. Vi i gospelkören Con Brio underhöll, det är så underbart att sjunga med där. En sådan glädje! 

Det var ett strålande väder, så jag cyklade faktiskt dit och hem med kåpan och blått band och allt, invirat i påse, lagt i cykelkorgen. Kom i god tid före träningen och kunde njuta av koltrastens sång.

Eftersom april bjuder på varannandagsväder, så är det lite sol just nu och 4 grader bara, ska mulna på under dagen och bli som mest 8. 

Ikväll blir det gospelträning igen, som vanligt på Kyrkans gård. Och nästa söndag är det dags för konsert igen, den blir i Sunnersbergs kyrka. Tala om engagemang, men det är bra.....

söndag, april 21, 2013

Stenhammarkyrkan

Japp. Jag kan stava till vandring!
Gårdagens strålande väder gick inte att motstå, så jag plockade fram mina pilgrimsstavar och -skor.
Hade ett klart mål i sikte, det brukar vara så, det kommer till mig.
Men jag hann inte mer än över gatan och förbi campingen (som f.ö. var välfylld av glada Dansbandsfestivalscampare)....

...förrän det högg till i bröstet och stack som en kniv av smärta i mig.
Det händer mycket i kroppen när man motionerar och nu förstod jag att min Pusselbit hade sitt finger med i spelet.

Jag vandrade ut på cykel- och gångvägen förbi Kyrkans Gård i Lockörn, där vi brukar träna i gospelkören.

Sedan gick jag förbi två badplatser, Villabadet och Skogshyddan. 
Skogshyddan är ett populärt sommarcafé med minigolf och fin badstrand. Ja, i dess närhet finns faktiskt fler än 10 badplatser vid Vänern!

Jag gick förbi den här gamla kvarnen, den som jag sett så många gånger, men inte fotograferat förrän nu!

Ja, så var jag framme vid målet - Stenhammarkyrkan - och dit var det exakt 3,77 km.
Dit ska jag med gospelkören i eftermiddag, vi deltar i gudstjänsten där klockan 18.00 och ska vara där ett par timmar före för att träna.
Jag har aldrig varit inne i denna kyrkan tidigare.

Så hade jag vänt näsan hemåt igen och tog vägen genom Villa Giacomina och in i skogen och ner till strandpromenaden. Lågt vattenstånd i Vänern. Här syns Kinnekulle i bakgrunden.

Nu kändes allt lugnare, nu var det som om Pusselbit kommit ifatt mig och satt sig på högra axeln. Han har alltid trivts bäst i naturen, gärna i skog och mark och vid havet.
Nu kunde jag småprata med honom om nya saker jag såg.

Det är väl inte konstigt att sorgen sliter i mig ibland?
Jag var ju hans högra arm och han var min vänstra arm. Det gick ju liksom av där, bortsliten arm.

Tillbaks till Skogshyddan, fast åt strandhållet. I förgrunden skymtar blivande valborgselden. Våren sjungs in här den 30 april.

Här är jag på hemväg och på en nybyggd strandspång. Du ser min skugga och min ena stav.

Här går jag förbi Lidköpings hamnklubb.
Sneddade över campingen, där några förfriskade gubar gjorde sig roliga på min bekostnad, och frågade var jag hade skidorna, haha!

Min vandring med stavar blev totalt 9 km lång. Tack, mina pilgrimsstavar! Detta var gränsen för min rygg utan vila.
Så gick jag in och åt lite, tog sedan en ny vanlig promenad till affären, blev 2 km.

Bra jobbat, sade jag belåtet till mig själv!

lördag, april 20, 2013

Stick-Café på SPF!

Vi är ett litet gäng med glada pensionärer som bildat en stickgrupp, där vi också fikar, och pratar "skvaller och bekymmer" på gammaldags vis.

Detta kallades förr i tiden för Symöte. Kanske man inte alltid handarbetade så mycket, vad vet jag.

Det var därifrån uttrycket kom, eller om det kom från Kafferep, att "ska jag fylla på bekymren?" med en påtår, för då kunde man prata en stund till...

Bilden visar några av min raggsockstillverkning tidigare.

Men vi fem, har varit väldigt rediga på att tillverka raggisar och tröjor, nu under vårterminen. Detta var alldeles nytt för oss och vi vill gärna fortsätta till hösten. Det är lite mysigt. September låter bra.

Och vi kan tänka oss att bli flera. Vi sitter i det tjusiga biblioteksrummet på SPF Wennerbergsgården i Lidköping. Så är du SPF pensionär och bor här runtomkring, hör av dig! Eller hör med din lokala SPF om de har något sådant.

God Lördag, fina du! Solen skiner!

Här lyssnar jag på "Ring så spelar vi", alltid trevligt. En dam, som är engagerad i SPF, ringde och svarade på frågor.... och här i bloggvärlden finns det två, som jag känner till, Wiolettan och så Ingrid. Och inte nog med det, de gör en massa andra trevligheter i sin vardag! 
Någon mer?

fredag, april 19, 2013

WEEKEND


Denna filmen bjöd BiblioteksBion på igår kväll. Den filmvisning som är en gång per månad, med gratiskaffe. Ett samarbete mellan Biblioteket och Studiefrämjandet.

Weekend, en film producerad i Storbrittanien 2011 och med premiär 12-06-29, regi Andrew Haigh.

"Det är fredag och efter en uppsluppen middag med sina straighta vänner går Russel ut på gayklubb. Där träffar han Glen, en utåtriktad kille med konstnärliga ambitioner. De närmaste 48 timmarna utbyter de idéer och bekännelser, har sex, röker hasch, äter och mellan dem uppstår ett oupplösligt band som påverkar deras framtid som de inte tänkte på från början. Den mest klockrena kärleksskildringen mellan två killar sedan Brokeback Mountain."

Detta var inte en film som jag hade valt att betala pengar för att se, jag kanske inte ens hade velat sett den alls, om jag vetat att det var så mycket knark och hårdkokt i den. Jag trodde det skulle vara mera ömsinthet. Men OK, det får stå för känsliga jag...

Vi satt och diskuterade filmen vid kaffet, som vi brukar göra. Och det är intressant, tycker jag. Nya människor och nya tips.

Ett tips gjorde att jag beställde en bok på Biblioteket, romanen heter Egalias döttrar skriven av Gerd Brantenberg och kom ut 1977 i Norge. Den handlar om omvända roller i jämnställdhetens namn. I landet Egalia har kvinnorna makten.

BiblioteksBion startade för tre år sedan. Jag har anmält intresse till höstens filmer också. Jag började gå på detta av en ren slump, för snart ett år sedan, och det är alldeles lagom med fyra filmer per termin.

Ha nu en god - om än mulen och blåsig - Weekend, hej hopp! 
Love, live, laugh ♥

torsdag, april 18, 2013

Tacksamhetslista

När min Sigge "Pusselbit" levde skrev jag ofta mina Tacksamhetslistor här i bloggen, fast mest på Expressenbloggentiden.

Det tror jag många kommer ihåg. Jag tog upp 3 saker att vara tacksam över. Enkla, vardagliga saker. Men fulla av Kärlek.

I Saknaden och Sorgen, är det svårare att känna tacksamhet. Tar tid.

Men redan igår tänkte jag på, att jag faktiskt har mycket att vara Tacksam över, trots att det blev som det blev. När jag inte har någon att älska, hålla i handen, smeka, vakna upp med, somna tillsammans med. Äta gott tillsammans med.

Idag. trots att regnet står som spön i backen, känner jag innerlig tacksamhet över att:

1) jag fick möjlighet att åka med äldsta dotterns familj till Los Gigantes på Teneriffa förra påsken, till det ställe, där Pusselbits och min första kärlekssemester startade. Kunde återse "vårt" lyxhotell, om än numera nedlagt.

2) jag kunde genomföra min pilgrimsvandring till Santiago de Compostela i Galicien, Spanien i oktober förra året. En helt otroligt fantastisk upplevelse, för att inte tala om tiden innan, allt planerande, alla förberedelser! Man gör ju en resa tre gånger. Förberedande, genomförande, eftertankar/minnen.

3) jag hade möjlighet att resa med min väninna sedan många år, till underbara Thailand, alldeles nyligen. Fick njuta av värme, sol och bad och lära känna det leende folket.

Dessa tre saker hade inte varit möjliga på detta viset, om inte om hade varit.


onsdag, april 17, 2013

Vinprovning IRL

Igår kväll var terminens sista vinprovning - och med examensprov dessutom.

Vi har haft en sådan skicklig munskänk, som med sådan stor möda och omsorg gjort det så trevligt och lärorikt, som det någonsin går att få.

Allt blev uppskattat och vi önskade en ny omgång med fyra träffar till hösten, jag är redan uppskriven. Det är också ett trevligt sätt att umgås, bland oss pensionärer i SPF.

Det vanliga är att man får två vita viner och två röda. Och vi har provat oss fram - land för land.

Det vi får, är 4 cl i varje glas, och sammanlagt blir det ett vinglas på 16 cl.

Just i går kväll var det Spaniens tur.

Men, som den räv han är, denne farbror, så hade han fixat till en extra "examens" provning på två glas med rödvin, därav kan du skymta 6 glas på min andra bild. Resultatet av examen var läckert!

Summa summarun, inklusive skratt, fick vi 1,5 vinglas totalt. Och det orkade jag cykla hem på, jaa då......

Jag kom hem med ett helt kompendium av viner vi provat, land för land, och med all kunskap om - TITTA, LUKTA, SMAKA.

Idag skiner solen i skrivande stund och det är 5 plusgrader. Ska bli upp till 11 grader, inte fullt så mycket som igår, då det dessutom regnade på kvällen. Men regnet kommer i morgon, tröste mig, haha..... 

En fin dag till dig, från mig, har lite att göra nu på morgonkvisten. 
KÄRLEK, GLÄDJE, SOL, HJÄRTA!

tisdag, april 16, 2013

Finns liv finns hopp

Igår gjorde jag en intressant mätning och koll på min hälsa, och det visade sig positivt, jag blev väldigt glad över det. Det märks att rätt mat och träning går hand i hand.

På kvällen åter igen till Gospel ♫♪♫♪ övning och det fyller mitt hjärta med så mycket glädje, i överflöd. Vi tränade inför Gospelmässan i Stenhammarskyrkan nu på söndag.

Idag ska jag iväg på en ny sorts styrketräning, får se vad det blir utav detta. Och som motvikt blir denna kvällen terminens fjärde och sista Vinprovning hos SPF. Vi ska då prova vita och röda spanska viner. Spännande. Den 73-årige munskänken, tillika kursledaren, besitter stor kunskap, så det är väldigt intressant.

Annars är det som tidigare, väldigt knepigt väder. Igår kväll, när jag cyklade iväg, kunde jag riktigt häva upp vårskriket i 15 grader plus, nu när jag vaknade i morse var det 1 plus och dimma. Just nu 5 och vid 15-tiden ska det bli 15 plus igen och lite sol. OK, det är väl våren, då. 

Grattis, DN till att ni blivit världsbäst i Surfplattan! DN prisas för sin surfplatteutgava. Jag kan hålla med, sajten är ren och lättläst!

Ha en fin tisdag, fylld med kärlek och glädje! Jag ska försöka peppa mig själv.

måndag, april 15, 2013

Vandringsstavarna kom fram

Döden.
Vågar knappt skriva ordet.
Döden är ett laddat ord. Förknippat med stor sorg.
Om jag googlar på ordet, så hittar jag en massa med omskrivningar, för att slippa uttala ordet.

Efter fredagens "påhälsningar" och bestyr, blev lördagen rätt så god. 

Söndagen, blev däremot en plågsam påminnelse om vår förgänglighet. Många tankar om det oundvikliga, sorgen, saknaden. Men efter det att det "knackat" två gånger i garderoben här bredvid mig, beslöt jag mig för att resolut ta på mig mina pilgrimsskor, ta mina pilgrimsstavar, plus kameran, och dra iväg till Minneslunden för att hälsa på Pusselbit.

Jag travade på, gick längs Lidans västra sida, förbi sjukhuset och Hospice Gabriel. Många tankar där...

 Sedan vidare till Södra kyrkogården och den vackra Minneslunden.  

Det var inte så mycket vatten i det lilla trappstegsfallet.

 Fortsatte att besöka den vanliga kyrkogården och titta på inskriptioner och blommor, det kändes att jag riktigt gick bland de döda.

 Det märktes att våren är sen, inte så många blommor, men lite hjärtan, tomtar och ord som Saknad.

Tillbakavägen tog jag östra sidan av Lidan och gick förbi några fiskare som stod och metade. 
Hälsade på Sara Videbeck statyn. 
För den intresserade finns mycket att läsa, klicka på Sara Videbeck och Videbäcken.

Här solar jag mig i klotets glans. Detta konstverk heter just "Klotet" och finns vid Lidan. Och den lilla pricken där i klotet, är faktiskt jag.

 Gick sedan ner till Vänern och kollade om isen släppt. Icke, sa Nicke. Det såg isigt och sörjigt ut. Och Campingen var sig lik.

Sammanlagt blev det en runda på 8,86 km - nästan en mil, ju - och det tog mig 2 timmar och 45 minuter att vara ute.

Senare på kvällen tittade jag på Babel, där Kristian Gidlund medverkade. Han som bloggar om sin sista tid i livet och har kommit ut med boken "I kroppen min" efter hans blogg med samma namn.
29 år.

När jag googlade på Döden hittade jag också denna länk "Livet efter döden existerar." Ja, jag vet inte vad jag ska tro!

Idag ska jag göra något roligt. Så här är det. Det går upp, det går ner, det går fram och tillbaka.
Plus att jag ska motionera mera! Trots vädret. För det är som det är. Just nu blåst och regn. 10 plusgrader.
♥ Hjärta Kärlek Sol ♥

söndag, april 14, 2013

Trädgård - rörlig

Lugnt och fint, i Thailand. Här väntar man inte på våren, minsann.
Här är sommaren!

Jag gjorde ett svep med kamerans videofunktion.

Här är Bim och Bom, föreståndare för restaurangen!
Så underbara, så serviceminded!
De lärde av oss snabbt, att vi ville ha två kannor med hett kaffe!

Utanför vår dörr.
Man fick en värmechock, när man gick utanför dörren...

Solbadande vid poolen. Rätt så svalt och skönt under parasollen.
Vi smorde oss med 50+ hela tiden, så vi blev aldrig brända.

Trädgårdsmannen, som påpekade, att jag skulle ta på mig solglasögonen!
Vilken minutiös ordning! Inget skräp inom synhåll!
Njutningsfullt trädgårdsarbete!