onsdag, oktober 21, 2020

En luftig begränsning

 

Go´morrn! Kom på ett bra ord igår, när jag skulle beskriva Coronan och dess begränsningar. Jag har ändå en "luftig begränsning" med mina promenader och cykelturer. Tacksam för det, i stället för en corontän.

Nåväl, jag gjorde inte stadsturen igår i regnet. Jag kollade i stället på när fastighetsskötaren tvättade flaggstängerna. Så lägligt att jag slängde ett getöga ut genom fönstret 😀 kunde missat juuu.

Dock gick jag ut en sväng i regnet på kortare håll och hämtade ett paket. Så nu har jag även ett visir, utifall. Helgarderad alltså med munskydd, handskar, handsprit. Trots detta har jag respekt.

Regeringen har bestämt att den som är i riskgrupp och inte kan jobba hemifrån, får tiden förlängd till 31 december. Men inga nya dagar, alltså ingen mer smittskyddspeng..... hur tänker ni, regeringen??? 

Det här är en underbar morgonbild, just innan solen stack fram. Inte idag, inte igår, men i förrgår.

Orsakullan frågar: Brädspel, dataspel eller TV-spel? Jag spelar WordFeud på iPaden, det är allt.

Nu tar jag nya tag och drar mot stan. En grå himmel skrämmer inte bort mig.

Ljus och Kärlek 🙏

14 kommentarer:

  1. En luftig begränsning är ett bra namn. Visst är det bra att vara mer än försiktig att skydda sig. Man står sig själv närmast. Visst undrar man många gånger hur regeringen tänker i dessa tider...
    Spanjorerna är missnöjda med sin regering med hantering av corona.
    Ha det gott
    Kram <3

    SvaraRadera
  2. Ja, nog är det betydligt bättre som det är nu än vad det var när vi satt i karantän. Men vi är också fortsatt försiktiga såklart.

    Himmel vilken vacker himmel! :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Försiktighet råder och ska nog fortsätta så ett bra tag framöver ännu.
    Det är knappast lätt för styrande och myndigheter att veta vad som är bäst just nu. Alla är tagna på sängen mera eller mindre och många är de som ska komma till ett bra majoritetsbeslut. Därmed inte sagt att jag tar någon i försvar men jag kan förstå att det blir som det blir ibland, även om det drabbar oskyldigt folk. Förmodligen får ni ett nytt besked närmare nyår om utbetalningar. Budgetåret är snart till ända. Men jag vet inte alls, jag bara spånar på som ett spån ;)här ute på "min" ö i havet.
    En luftig begränsning är ett bra namn, vi får göra så gott vi kan och försöka med att hålla oss till det luftiga och begränsade.
    Ha en fin dag Gerd!
    <3

    SvaraRadera
  4. Ja, nog 17 är man försiktig alltid! Om man som jag tillhör riskgruppen med övervikt, ålder och dessutom cancer så gäller det att inte göra nåt dumt. Det enda jag är tacksam över är att vi båda är pensionärer, så vi lider inte av myndigheternas idioti.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  5. Det finns all anledning att vara försiktig och folk är noga med att hålla avstånd. Det har faktiskt blivit bättre på den punkten tycker jag. Alla köar och står på respektfullt avstånd till sina medmänniskor.
    Det var en fin gryningsbild!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  6. Luftig begränsning är absolut bra beskrivning av läget och hur vi kan ha det! Vilken tur vi får vara ute:-) För min del i ur och skur, så var det även före C-tiden.
    Skyddsutrustning är bra, men bara använda det utan respekt för övriga rekommendationerna är dumt.
    Är nog inte så lätt för regeringen eller myndigheterna att ha de perfekta lösningarna för alla heller.
    Nu har både vi människor och de som styr fått en stor tankeställare för framtiden! För nog kommer fler pandemier eller annat.
    Bilden du visar från inte idag, inte igår utan i förrgår är jättefin! Hoppas du trivs med din nya kamera :-)
    Må gott Gerd <3

    SvaraRadera
  7. Tur att det var en smart fastighetsskötare som slapp klättra :)

    SvaraRadera
  8. Hur tänkte man där ja... Dessutom så krävs läkarintyg från åttonde dagen. Undrar hur det ska hanteras om smittan ökar ännu mer. Smart med ett visir för att vara på den säkra sidan.

    Kram och god onsdag <3

    SvaraRadera
  9. Är så glad för friheten och möjligheten vi har att kunna vistas ute. Och "luftig begränsing" är det helt klart.
    Har stundtals varit mer begränsad av kroppsliga åkommor. Hade ju tänkt ett tag att åka med maken till Spanien men med tanke på både munskydd och att kroppen inte är i form helt så avstod jag. Har intyg på att jag slipper munskydd men det skulle ha känts jobbigt när andra måste ha det. Har ju här i Stockholm träffat vänner, döttrar och barnbarn men mest utomhus men nu blir det kyligare så några picknickar lär det inte bli.(Barnbarnen har bott kvar här och det har fungerat bra. Barn smittar i princip inte.)
    Men att gå ut och äta och leva så vanligt som möjligt fortsätter jag med. Med avstånd och försiktighet.
    Vacker sista bild och det är dessa stunder man får ta med sig.
    Stor kram

    SvaraRadera
  10. Idag är vi aningen synkad, för jag beskrev också arbete på innerplan. Vi har dock inga flaggstänger. Tur för vaktmästaren att han har en högtryckstvätt till jobbet.
    Luftig begränsning är ett roligt uttryck, som beskriver exakt friheten vi ändå har. Tyvärr är det inte alla som utnyttjar den förmånen.
    Du har helgarderat dig ser jag. Här ligger jag långt efter. Har varken visir eller handskar och handsprit har jag inte heller. Använder klorhexidin vilket är ungefär samma sak... hoppas jag;-)

    SvaraRadera
  11. Svar: Jag väljer teckensnitt Arial, teckenstorlek normal, och även normal vid rubrikerna. Har inte heller kommit underfund med vad standardteckensnitt är. Teckenstorleken fungerar, men inte med bildtexterna trots att jag väljer normal. Om jag väljer "mellan" där skjuter texten ur bilden på högersidan.
    Jäklar Nya Blogger.

    SvaraRadera
  12. Vi går in i lockdown på fredag, som du vet. det ska gälla två veckor, inte mer, säjer de nu i alla fall. Men vad händer sedan?
    Vi måste bära mask i alla affärer m m, lag på det här.
    Ja, vilken tid vi befinner oss i.
    Sköt om dig! Cymerwch ofal!

    SvaraRadera
  13. Svar: Sätt alla inställningar med Arial och "Normal" INNAN du skriver eller monterar in texten. Kolla om det funkar då. Om det inte gör det markera all text och gör om proceduren. Har märkt att man ibland måste göra allt två till tre gånger innan Nya Blogger behagar lyda.
    Som sagt med bildtexterna fungerar inget.

    SvaraRadera
  14. Fint att du har ett visir, det har även jag. Plus en massa ansiktsskydd, även munskydd kallade hos oss.
    Och bra att bo i en mindre stad där man kan ha distans, bo luftigt osv.

    SvaraRadera