onsdag, september 29, 2021

đŸ€— Inga eller fĂ„ restriktioner!

God morgon, onsdag! Min sena frukost för igÄr, dagens Àr inte pÄbörjad Àn. Jag har varit lite segare eller bara rÀtt och slÀtt, senare pÄ morgnarna, nÀr jag inte haft nÄgot dags att passa.

Mellan regnskurarna igÄr sÄ fick jag bockat av ett Àrende, Àntligen. Jag ville ha in en Jameson bredvid Tullamore, ifall jag skulle behöva nÄgot vÀrmande till vintern, sÄsom Irish coffee exempelvis. En Ouzo kom ocksÄ med, sÄ en smak av Grekland, ifall lusten faller pÄ.

Inga restriktioner from idag, hur ska detta sluta?? 🙈

De hÀr fina cyklamenblomstren kom jag hem med frÄn festen i lördags. Det sÀgs att de trivs bÀttre ute Àn inne sÄ lÀnge det inte Àr frost, sÄ dÀr fÄr de stÄ och glÀdja mig ett tag.

I kvĂ€ll har jag tvĂ„ timmars In Chorus-övning. Ja, nu rullar det pĂ„. BP kommenterade sĂ„ roligt tidigare 😂 att jag hade "Ă„teruppstĂ„tt frĂ„n det döda" nu nĂ€r mina roliga saker fĂ„r fart. Ja, lite sĂ„ Ă€r det. Detta kan inte 08-orna förstĂ„, lika lite som de kan förstĂ„ att en affĂ€r som heter Vischan sĂ€ljer bra! 😂

MÄste tillÀgga, att viss restriktion finns nÀr det gÀller att hÄlla avstÄnd i körerna!

Ljus och KĂ€rlek 🙏

12 kommentarer:

  1. SÄ vackra blommor! Cyklamen klarar lÀttare frost ocksÄ faktiskt sÄ vi brukar sÀtta dem pÄ kyrkogÄrden. DÀr stÄr de lÀnge och fint. SÄ hÀrligt att dina aktiviteter kommer igÄng igen!

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
  2. Cyklamen Àr riktigt bra. Och bÀttre ute Àn inne. Har haft pÄ trappan i rn mÄnad.
    Bra med lite att vÀlja pÄ, om man kÀnner sig frusen.
    Ha en god dag! Kram! //Anna-Lena

    SvaraRadera
  3. Tullamor Àr fin att ha till en Irish tycker jag, en av de bÀsta i den prisklassen.
    Restriktionerna borta ja, sjÀlv har jag kollegor som inte ens vaccinerat sig, lite orolig blir man ju, inte bara för dem utan för oss andra runt omkring.

    SjÀlv hÄller jag nog avstÄndet ett tag till.

    Ha det bÀst nu.

    SvaraRadera
  4. Vi fÄr nog tÀnka oss för lite ett bra tag till, för Ànnu Àr inte pandemin över, Àven om vi tycks tro det hÀr i Sverige. Det ser helt annorlunda ut nere pÄ kontinenten. DÀr Àr det fortfarande munskydd pÄ som gÀller.
    Lycka till pÄ körövningen!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  5. Skönt nu med roliga saker pÄ gÄng för dig igen. Vet ju att du saknat dem. Tycker för egen del att jag haft mycket roligt Àven under pandemitider med maken, vÀnner, museiebesök, andra utstÀllningar, stadsvandringar m.m. Och en del resor plus lite annat. Men i begrÀnsad skala och med försiktighet. SÄ skillnaden nu blir inte sÄ stor. Fortsatt försiktighet blir det förstÄs.
    Lycka till med övningen i kvÀll.
    Stor kram


    SvaraRadera
  6. Trevligt att fÄ hem lite gott att vÀrma sig nÀr nu kylan kommer sÄ smÄningom. Ja, idag slÀpps restriktionerna, tufft för de som ej vaccinerat sig, men jag tror de flesta fortsÀtter att hÄlla avstÄnd och vara lite försiktiga.
    Ha en fin kvÀll!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Reaktion: Det Àr ju precis sÄ som jag skrev, att 08-or inte förstÄr situationen hÀr i en liten smÄstad.
    Ingen make, inga vÀnner som vÄgat sig ut. Museer och bibliotek, utstÀllningar stÀngda. MatstÀllena dÄliga med uteserveringar. Ingen bil. Inte vÄgat Äka buss eller tÄg. Körer har varit vÀldigt smittsamma.

    SvaraRadera
  8. Skönt med vissa lÀttnader far men ÀndÄ lite farligt dÄ smittspridning fortfarande sker och det verkar sprida sig till Àldreboende nu igen.
    HÀr har ju allt typ varit stÀngt eller med vÀldigt fÄ till antal som fÄtt besöka bÄde biblioteket och mataffÀr Ä liknande samtidigt.
    Det Àr vÀl kanske vÀrst för det uppvÀxande slÀktet nÀr det varken finns bio eller disco eller nÄtt sÄnt.
    Samt för söka Àldre dÄ det knappt varit tillÄtet med nÄn sorts sammankomst.
    Nu lĂ€r det bli som i Norge 😜 Liv i luckan đŸș 💃 nĂ€r restriktioner slĂ€pps.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Hahaha! Kul att du Ätminstone uppskattar mina kommentarer:-) Nu förstÄr jag ju inte varför det skulle ha varit skillnad mellan Lidköping och Stockholm under pandemin. Jag menar hÀr finns ju faktiskt ocksÄ massvis med ensamstÄende, bÄde mÀn och kvinnor. MEN jag tror att alla med barn och barnbarn led mest, dÄ de precis som du inte fick trÀffa dom.

    Sedan Ă€r det ju lite upp till en sjĂ€lv ocksĂ„ vad man ville/vĂ„gade utsĂ€tta sig för. Å det gĂ€ller ju fortfarande. För Ă€ven om man Ă€r vaccinerad Ă€r ju faran inte direkt över. SĂ„ försiktighet borde nog rĂ„da Ă€ven framöver. Å det gĂ€ller nog inte bara oss "gamlingar".

    Vischan - hahaha! Att bo pÄ vischan - ja, det Àr nog bara storstadsbor som sÀger sÄ. Det har du rÀtt i. Att döpa ett bageri till Vischan vore nog ingen hit i nollÄttaland - tror jag i alla fall;-)
    Dina cyklamen Àr fina. Dessutom var de sÀkert gratis ocksÄ om du fick dom efter festen.


    Tusen tack för lÀnken:-)

    SvaraRadera
  10. Ouzo drack jag faktiskt nÀr kusinen var hÀr - fast inte rent utan med lite cola till. Smakar som gammal hostmedicin - alltsÄ jÀttegott!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  11. Jag förstÄr precis hur du menar.....
    Hur ska det gÄ nu nÀr rekommendationer slÀpps och allt gÄr tillbaka till det normala.
    Det fortgÄr fortfarande en pandemi och lÄngt ifrÄn alla Àr vaccinerade.
    HÀr Àr man fortfarande tvungen att anvÀnda munskydd inomhus, vid transporter och utomhus om man inte kan hÄlla avstÄnd.
    Jag var förvÄnad att det var sÄ öppet i Sverige precis som att inte pandemin existerat nÄgonsin. I Spanien gÄr vaccineringen framÄt och smittspridningen dalar.
    Bra att du har bunkrat upp inför vintern!
    Kram

    SvaraRadera
  12. SÄ roligt att du fick med cyklamen hem. Det Àr verkligen en fin blomma!
    Kram

    SvaraRadera