fredag, oktober 08, 2021

Fem en fredag - känslostatus

"Våra fina rännbärsträd står sent omsider i rönnbär och höstens oerhört vackra färgskala är försenad. Men den kommer!" - Så hade jag planerat att skriva.
Fotot taget i tisdags klockan 11.

Men, så tittade jag till, två dagar senare, och då såg det ut så här! Samma träd klockan 17. Allt är i sin ordning. Och min gårdag blev underbar, eftersom solen ändrade sig och kom fram på förmiddagen, så jag kunde sitta i solstolen med en filt och sola nyllet 😁 

Min nässla eller palettblad, som jag köpt på torget i sommar, som växer till sig och breder ut sig!

Då var det dags för den roliga Elsamatildas fem frågor igen, som denna veckan handlar om känslostatus.
  1. Hur mycket har du skrattat i veckan? Väldigt mycket faktiskt.
  2. När har du känt dig som sämst? När jag behövde lämna in min treåriga elcykel till reparation som går utanför garantin.
  3. Vad har fått dig att byta humör? Körkvällarna måndag och onsdag, så roliga!
  4. Vilken dag fick dig att längta till helg? Igår beställde jag biljett så jag längtar till nästa helg.
  5. Vad skulle du ge för betyg på veckan? Full rulle, roligt.

Orsakullan: Då såg jag rött! Arg, kan jag bli men kommer inte ihåg om jag någon gång blivit så ilsken att jag sett rött.

Det var nära ögat. Ja, det var det då jag trillade i Marocko och skar upp ett stooort sår ovanför ögonbrynet. Det kunde tagit ögat!

Ljus och Kärlek🙏

18 kommentarer:

  1. så vackra bilder igen, visst är höst vackert, tråkigt med cykeln, maken lät verkstan fixa cykel i går och det kostade bara ett bar hundra.

    SvaraRadera
  2. Så fina höstbilder från din stad. Du har verkligen otroligt vackra omgivningar. Jag blir sällan så arg att jag ser rött, men visst har det hänt. Som tur är har jag glömt anledningen till den senaste ilskan. Sånt ska man inte spara på.
    Ha en fin fredag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  3. Här har hösten inte alls kommit så långt så färgerna är därefter.
    Vilket gott betyg på din gångna vecka! Sådana gillas :D

    Kram och god fredag!

    SvaraRadera
  4. Fantastiskt vackra bilder!

    SvaraRadera
  5. palettbladen verkar ha ett bra år. överallt - både ute och inne - finns det palettblad. till och med jag har några. men dina färger är starkare. hoppas att du får en solig och fin hösthelg!

    SvaraRadera
  6. Här har löven lämnat träden men rönnbären sitter kvar, ska se om jag kan fixa en bild…
    Såg Du att Go kväll lagt ut bild på Gör om mig på Instagram, jag har inte läst kommentarer men jag antar söka är positiva.
    Jag hör av mig ikväll… kanske har jag något gott att erbjuda 😀
    Kram

    SvaraRadera
  7. wow for noen høstfarger på trærne

    SvaraRadera
  8. Skönt och vackert med alla höstfärger och det som blommar och växer. Jättefina bilder! Njuter av hösten och alla vackra färger här också- I fulla drag. Och sol därtill. Härligt.
    Förstår att du haft en bra vecka. Jag också. Bara trevligheter varje dag. Och man får ju aldrig roligare än man gör sig. Kul med en resa för dig nästa vecka. Kanske blir det en här också.
    Önskar dig en fin fredag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  9. Nässlan är jättefin! Och röda träd likaså, ibland är de nästan sällsynta!

    SvaraRadera
  10. Oj vad snabbt rönnen ställde om till riktig höstskrud. Fullt upp för dig hela veckan =) Ibland tror jag att de byggt om att saker ska gå sönder strax efter att garantin slutat att gälla. Ha en bra fredagskväll!

    SvaraRadera
  11. LillaSyster2021-10-08 17:05

    Byggt in skrev jag, men teknikensunder skriver själv.

    SvaraRadera
  12. Tänk så vackra färger det är nu. Om det bara höll sig så tills snön kommer!!!!

    SvaraRadera
  13. Kollar om jag kan kommentera.

    SvaraRadera
  14. Japp, nu funkade det.
    Palettblad, det sådde jag i våras. Med varierat resultat. En del blev bara långa och rangliga, några blev bra. Klippte ner de braiga idag. Gäller att hålla efter, så att de inte ränner iväg.
    Jag är avundsjuk, jag är avundsjuk på dina körkvällar. Nu är jag ingen storsångare... menf även en hslvbraing funkar i kör. Kanske skulle försöka få ihop en kör med pensionärer. För leda en kör, det kan jag. Har ju haft musikklasser i många många år.... Ha det gott!Kram!

    SvaraRadera
  15. Det ÄR fascinerande med färgerna i naturen just nu. Absolut något som gör en på bättre humör. Skönt att du verkar ha haft en fin vecka. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  16. Det går fort att få en höstkänsla när det regnar flera dagar i sträck. Din bild är ett klart bevis för det. Trädet är dock fantastiskt vackert. Bäst att njuta medan det ser ut så. Några stormar till och alla löv kommer ligga på marken.

    Då har du haft en toppen vecka alltså minus cykeln såklart. Din nässla behöver nog planteras om skulle jag gissa. Grejen är bara den om den då kanske sprider sig ännu mera. Men det är en fin blomma så...

    SvaraRadera
  17. Roligt läsa dina svar o att se dina härliga färggranna höstbilder.

    SvaraRadera
  18. Vilken härlig vecka du har haft, och mer kommer...
    Det var väldigt vad fort trädet bytte färg, kan ni ha haft nattfrost? Jag förstår att det känns härligt att åter få sjunga ut i kören!

    SvaraRadera