onsdag, april 08, 2020

Så mycket bättre...

 ...och lättare att vara ute om det är fint väder och det var det även igår. Lite kallare än i förrgår men solen sken så skönt i 15 grader. Först blev det balkonghäng på förmiddagen och sedan gick jag ut och förbi Vänermuseet.

Här är en del av deras vattenlek sommartid. Jag satte mig en stund på trappan och vände upp ansiktet mot solen. Jag förblev helt ensam mol kott.

 Här gick jag nere vid vänerstranden och tittade upp mot campingen.

 Många har dragit väck sina husvagnar så det gapade lite ödsligt här och var. Vi får väl se på skärtorsdag, om det blir fart på campingen, den brukar vara fulltecknad. Men nu är vi ju "i dessa tider" och det ger sig om man har respekt eller inte.

 Utegymmet brukar vara flitigt använt. Just nu var jag själv där och gymmade lite. Sedan kom flera, alltid populärt.

Igår lade jag en beställning till Willys igen och kan hämta upp den på fredag. Jag är riktigt nöjd med deras plock av varor och passade på att göra lite mer bashandling denna gång. 

För första gången fick jag en hemleverans från fina "glasapoteket". Det kom en stor lastbil, med avsändarort Örebro - säkert ompackat i Skövde - i måndags med mitt kolli och jag fick det levererat rätt in i hallen, super.

Orsakullan undrar om jag har cyklat något i år? Det var väl den rätta att fråga, jag som cyklar året runt och har både en manuell och en el-cykel!
Det är Orsakullan som håller i temat April 30 dagar.

13 kommentarer:

En rosa fluga sa...

Vilken rolig vattenlek ,-)
Härligt väder, skönt med hemleverans av mat och medicin.
Om inte till Påsk så till sommaren kommer nog campingen att vara full, vi ska ju semestra i Sverige i år har de ju rekommenderat alla hörde jag på radio innan P1 igår.
Kul och nyttigt med utegym!
Ha det jättefint
KRAM ,-)

Ama de casa sa...

Härliga bilder! Även jag fick en tur ute igår, men fick inte gå som jag ville, det är närmsta affär som gäller och den ligger inte nere vid vattnet. Sen att Aldi ligger lite längre bort än Consum och Mercadona, det struntar jag i. Den affären känns tryggast "i dessa tider".

Ha det gott!

Biggeros sa...

Skönt med fint väder och slippa trängas vid gymmet. Kanon att få sina varor levererade till sitt hem=) Cykla är bra motion men jag har inte cyklat på evigheter. Cyklarna står fint placerade vid framfarten.
Ha en bra dag <3
Kram

http://kraka.moah.se sa...

Trodde inte man kunde få hemleverans från glasapoteket nu. Har för mig att jag läs det på deras hemsida. Men har inte fördjupat mig i saken, köper på plats. Det har inte varit många i den affären heller när jag varit där. Ligger nära "min" Coop. Måste göra några inköp idag, i båda.
Påsken är ju arbetshelg, som vanligt, för mig. Men vi får väl se hur påsken blir i dessa tider.

Kram

Ingrid sa...

Jag önskar att jag vågade mig på att cykla, för det har jag gjort mycket, men med min skeva rygg har på något sätt tyngdpunkten förflyttats och balansen blivit väldigt dålig, så jag får avstå från det nöjet. Jag funderar på en tre-hjuling faktiskt!
Ha en fin dymmelonsdag!
Kram, Ingrid

znogge sa...

Det fina vädret är verkligen en tillgång i tider som dessa för vi kan i alla fall njuta av naturen. Cykla är perfekt tycker jag och gör det så ofta som det går.

Smidigt att få allt hemlevererat!

Kram och god onsdag <3

Ditte sa...

Visst är det skönt att ge sig ut på en runda. Ren friskvård tycker ju jag. Och att vistas ute även på en bänk eller hemma på balkongen gillas verkligen här också.
Vi slår oss ofta ner i solen på någon uteservering också när vi är ute och med gott om avstånd mellan bord och stolar piggar det också upp.
Roligt att se mer från stranden längs Vänern hos dig. Men jag hoppas ju att folk stannar hemma och inte ger sig ut till en camping där man ofta delar utrymmen. Men folk får ju tänka lite själva också vad som är lämpligt.
Fint att dina leveranser fungerar. vi var på Systemet häromdagen och det var glest med folk. Å andra sidan finns det flera i närheten. Likadant med butiker, Vi har många att välja på så trångt blir det inte alls. Så vi handlar själva ett tag till. Vill ju gärna se den fisk, skaldjur och det kött jag köper från de manuella diskarna. Men blir läget annorlunda får vi tänka om.
Ja, cyklarna ska snart komma igång än mer.
Önsksar dig en fin onsdag.
Stor kram

Lena i Wales sa...

Vilken fantastisk frihet ni har i Sverige!
I Spanien får man inte ens gå ut och i Wales är vi väldigt begränsade.
Hoppas inte campingen blir full, utan att folk håller sig inom sin geografiska närhet.
Sköt om dig!
Pasg hapus! Glad påsk!

Gunnel sa...

Jag försöker än så länge själv åka till burken och är där precis när de öppnar. Då är det bara jag och kanske en två tre kunder till, så det känns inte så oroligt, men vi får se hur det blir framöver. Nu njuter jag av solen och att kunna sitta ute i trädgården. Kram

nalta norrland sa...

Frihet under ansvar... tyvärr finns det folk utan "farstu" som inte begriper att de utsätter andra medmänniskor för smitta då de kör från Stockholm till Norrland bara för att de vill fira påsk med att köra skoter å få vara ute... deras rättighet ;-)

Fina somriga bilder, härligt med sol å så skönt det funkar bra att handla online både från det ena å andra stället :D

kram

Ami sa...

Härligt när solen visar sig och man kan sitta i lä och njuta!
Smidigt med hemleverans i dessa tider!
Kram

BP sa...

Vilken fin promenadrunda du gjorde i det fina vädret. Idag var ju lika fint, fast mera blåsigt.
Du verkar upptäcka många nya grejer som jag inte minns att jag sett på din blogg, vattenleken till exempel.
Campingplatsen lär nog fyllas på kan jag tänka mig. Åsa berättade ju om några idiotsläktingar från nollåttaland som reste hela vägen upp till Åsele. Å om de kan åka så långt, då kan de nog också åka till Lidköping. Inte släktingarna alltså utan nollåttorna.
Så länge de håller sig i sin husvagn/på campingen är det väl okej, men om de "sprider sig" i samhället är det mindre okej. Det lär ju bli kallare över Påsk, så de håller sig kanske inomhus i husbilen...

Susjos sa...

Så härligt det ser ut och smart att träna ute.
Härligt att få leverans ända in i hallen, perfekt ju!
Sköt om dig!