lördag, januari 16, 2021

Veckans bokmärke

Hej, lördagsmorgon! Igår var en kall men halvsolig fin dag. Idag är det stor blå himmel med sol och 10,6 minus. Jag och mina icebugs får fånga 🌞

Vet ni vad? Jo, jag har lyckats få några riktigt fina bokmärken, sådana där med glitter, som man samlade på och bytte! Det är vännen Anne som mailat över några helt oanvända. SÅ tacksamt 😍

Om ni har tur kanske ni även hittar bokmärken hos: HanneleAgnetaBP, Åsa och Klimakteriehäxan!

Igår kväll, när jag strukit klar den nytvättade lampskärmen, tog jag ett foto ut mot hyreshuset mittemot. Tänkte jag zoomar in och ser vilka som har julbelysningen kvar.
Då fick jag en sådan där surrealistisk bild med speglingar igen, lite kul.

BP undrade igår kväll i kommentar om det var tvättstugan jag visade där bredvid traktorn. Nej nej, det är ett av sophusen. Tog precis nu en bild på grannhuset och längst bort till vänster, där nere i källaren, där ligger båda husens tvättstuga. Tror det finns tvättstuga i vartannat hus.

Orsakullan frågar: Det finns inget som är värre än... här kan jag ta upp det problem som dök upp förra året i och med pandemin i mars. Jo, ungdomarnas framfart på olika parkeringsplatser i Lidköping. Hela sommaren hög discomusik kvälls- och nattetid och nu när halka och snö kommit, så rejsar och burnar de runt. Jag har ringt polisen ett flertal gånger. Pratade nyss med hyresvärden som är mån om sina boende. Det är ett känt problem. Lugnt nu, men jag ska fortsätta ringa polisen, de störande kan få böter.

Ljus och Kärlek 🙏

14 kommentarer:

  1. Så du måste ut för att ta dig till tvättstugan, det är inte kul i denna kyla och medföljande halka. Vi bor i samma hus och behöver bara ta hissen ner en våning. Det är guld värt i dessa kalla tider. Kramiz

    SvaraRadera
  2. vilket sött bokmärke, har nog aldrig strukit en lampskärm, kanske borstat bort damm...

    SvaraRadera
  3. Härligt med sol! Ut och njuuut (trots kylan) :-)

    Ha en braig dag!

    SvaraRadera
  4. Vi har haft tur, i Stockholm bodde vi först i ett kvarter på söder på ett nästan inhägnat ställe så där var aldrig nåt bus. Sen flyttade vi till villan i Älvsjö som låg väldigt lugnt vid en stor äng, men där fick vi besök av rådjur och älg! Och här ute på landet utan nära grannar är det underbart tyst och skönt. Det är faktiskt så att om några MC-/moped/bilkolonner åker förbi - vilket händer sommartid - så blir man väldigt nyfiken.....'
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  5. Nej inget bokmärke hos mig, men väl en utvald Veckans mening. Ska du inte hänga på? Det är Skriv-Robert som börjat.

    SvaraRadera
  6. hemskt med störande grannar, hoppas det löser sig, åh bokmärken älskade jag som barn så kul ..kram o njut av dan fina du <3

    SvaraRadera
  7. Så jobbigt att inte polisen kan få bukt med det där ofoget. Det har ju hållit på så länge.
    Hoppas att du trots det får en fin helg!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  8. Så irriterande med störande ungdomar. Hoppas att polisen kan få rätsida på det. Vet de var ungdomarna håller hus så är det väl bara att ha platsen under bevakning tänker jag men resurserna räcker väl inte till.

    Vilket vackert bokmärke.

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera
  9. Vilket vackert bokmärke! Gillar rosa och glitter.
    Den utsikten har jag sett!
    Härligt med lite snö, men ta det försiktigt där ute!
    Trevlig lördag och söndag!

    SvaraRadera
  10. Ja dessa odågor kan verkligen förpesta omgivningen. Fortsätt att bussa polisen på dem. Skönt med lite sol för en gång skull =)
    Bokmärken har sparats till mina barn i album och jag gillade att byta glittriga bokmärken.
    Ha det gott!
    Kram <3

    SvaraRadera
  11. Vackert bokmärke! Och fint att få ett skickat till dig. Visst är det roligt att testa kameran och se vad man får fram och hur det blir. Kul bild!
    Trist med unddomarna som stör. Känns som om polisen här är lite flata för annars skulle de ju inte komma tillbaka.Antar att hyresvärden inte kan påverka så mycket men bra att de också agerar.

    Ja en bit att gå till tvättstugan är det men an vänjer sig ju. Vi har ett två rejäla tvättstugor i huset men har tvättmaskin i lägenheten, badrummet, som vi använder till "lättare tvätt". Fungerar bra så.
    Hoppas du haft en skön dag ute.
    Stor kram och trevlig kväll.

    SvaraRadera
  12. Gokväll!

    Här i Dalarna vill politikerna ha hårdare lagar för Rpa traktorer, för stör gör dom även i Dalarna med däckbränning men framför allt med hög musik om nätter, vi är inte drabbade här på landet, men förstår dom i tätorter... här har vart åtal & polisanmälningar mot enskilda & i dagarna skickas särskilda foldrar ut till föräldrar med ungdomar i den åldern på några orter där det härjas mest, så att föräldrar kan prata med sina ungdomar som skaffar Epa...

    Jag har undrat ett bra tag på vart alla mina fantastiska bokmärken tog vägen, förhoppningsvis hos föräldrarna i någon glömd mapp... visst är det nostalgi *hjärta*
    En gång tog jag kort mot tv:n på Malte, det var Så mycket Bättre & när jag kollade kortet satte jag kaffet i vrångstrupen! en man som tittade in i fönstret, jag blev helt stel i skräck, innan jag såg att det var Pugh med en sjal knuten om huvudet ha ha ha

    Idag blev en mildare dag här än dom kalla som varat ett tag, trots det bidde det mestadels en innedag

    Varm kram *hjärta*

    SvaraRadera
  13. Du ser, nu har du också fått en bokmärkesdonator. Temat engagerar helt enkelt och ingen verkar vilja att vi slutar med att lägga upp märken. Å det du visar är ju kult. Det måste väl vara minst 50-60 år gammal eller har jag fel här.
    Gillar din surrealistiska nattbild. Gillar också sådana foton. Egentligen är de ju totalt misslyckade, men det är nåt visst med dom.
    Kul att du rättar till min gissning att det var tvättstugan jag såg på bilden. Sophus har vi inte här (tror jag). Tvättstugor finns det i varje uppgång (tror jag). Har bara bott här i 40 år, å ändå har jag inte den blekaste - hahaha:-) Stort tack för länken:-)

    SvaraRadera
  14. Bokmärke med glitter är ju bland de finaste :D ja på den tiden det begav sig.
    Minus 25 just nu och jag säger Go natt, inget bloggande idag då annat kom i vägen, så är det inland blir livet påträngande.
    Men vi lever och det är huvudsaken, tänker inte klaga ;-)
    kram

    SvaraRadera