torsdag, december 16, 2021

Raska steg runt Vänern

Har ni sett en man, iklädd tomtedräkt, gåendes med en cykelkärra i släptåg runt Lidköping?

Så löd frågan i lokaltidningen. Han är tydligen på väg runt Vänern med tält och sovsäck, om han inte har blivit erbjuden en sovplats och dusch hemma hos någon.
Och varför? Han har gått från Grums i Värmland för att komma runt Vänern och Mälaren för att sen gå i mål i Grums igen. Han går för motionens skull och friheten i naturen.

Jag gick ju elva mil i Spanien . Varför gjorde jag det? En bra fråga. Jag var i djup sorg och just att gå som pilgrim kändes för mig så rätt. Som en läkedom, skapat av ett möte som min make och jag hade haft med en "nygången" på Caminon.

På min väg till skjutsen till kören. Bara att konstatera att en del går "all in" denna advent. Balkongen lyser upp hela gården.

Idag kan det tänkas bli lite sol över de gröna gräsmattorna. 4 till 5 grader plus, jag är nöjd. En glad pensionär hela veckan ut. På måndag börjar den rör(l)iga veckan där jag sedan på torsdagen vänder kosan mot tomten i Dalsland. Tänk, vad lyckligt lottad jag är!

Ljus och Kärlek 🙏

12 kommentarer:

  1. Det var strongt gjort av dig att gå den där pilgrimsleden, jag minns det så väl!

    Ha en fin dag :-)

    SvaraRadera
  2. Många säger att promenader och vandring är som en lisa för själen. När jag bodde hemma fick vår granne bröstcancer. Efter beskedet och under hela behandlingen gick hon mellan en till två timmar om dagen och hon sade själv att hon "gick bort sin cancer". Självklart var det inte så men det blev en perfekt terapi för henne och konditionen förbättrades hela tiden.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
  3. Känner en del som gett sig iväg som pilgrimer, är en fin grej det där men inget för undertecknad.
    Men en promenad sitter inte fel alls ibland.
    Motion och fint för hälsan och själen på många sätt.

    Här kom solen idag, känns fint, hoppas den kom till er med.

    Ha det bäst.

    SvaraRadera
  4. Elva nil, det är långt. Men har man siktet rätt inställt, så funkar det för många.
    Dalsland låter fint i jul. Kram

    SvaraRadera
  5. Pilgrimsvandring är nog en - hur ska jag säga 🤔 tappade ordet… lisa för själen, ett sätt att göra bokslut och en ny början.
    11 mil på hur många dagar?
    Jag går inte så långt, men jag känner att jag mår bättre av att ta mig ut i hundarnas sällskap.
    Kram

    SvaraRadera
  6. svar Jo jag tror mig veta 🤔 jag är säker på att jag igår hörde att de skulle ha Gör om mig ikväll Hedvig och Hulda tror jag 😅
    Kram

    SvaraRadera
  7. Här har det varit blå himmel och strålande sol hela dagen och nu smälter de sista skotthögarna bort. Min gräsmatta är helgrön igen.
    Ha en skön torsdagskväll!
    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  8. Ja vissa är mera enstöriga än andra - tänker på den utklädda jultomten. Ja, varför inte vara lite excentrisk och annorlunda. Alltid retar dt någon;-)

    Vandra/promenera har aldrig varit min grej direkt. Min man däremot är riktigt duktig. Men så har han ingen krånglig rygg heller...

    Den balkongbelysningen i form av en "gardin" är riktigt läcker. En av grannarna har en likadan. Har fotat "installationen", men min bild blev inte lika bra som din.

    Visst var det riktigt soligt hela (korta) dagen. Fyra grader som kändes som minus 4 då det blåste. Bara vi inte får is och 16 minus igen så är jag nöjd;-)

    SvaraRadera
  9. Visst är det en skön känsla att vara lyckligt lottad. Fint för dig med en tur till Dalsland.
    Jag sällar mig också dit och är så glad för allt jag kan och har möjlighet att uppleva till vardag och helg.
    Stor kran och trevlig kväll, även om den är sen.

    SvaraRadera
  10. Minns när jag tog bort vår katt Maja för nåt år sedan, ringde till min man på jobbet och var otröstlig, men han kunde åka hem från jobbet så han sa till mej: "gå ut och gå" och det gjorde jag och det var så skönt och lättade lite på sorgen just då, så visst ligger det nånting i det att bara gå ut och gå!

    SÅ härligt att läsa om hur lyckligt lottad du är!Så fint att få umgås med nära och kära!
    Må så gott!

    SvaraRadera
  11. Såg honom med kärra, stavar och tomtedräkt på cykelvägen till Filsbäck, han var väl halvvägs dit ungefär. Hade inte läst om honom förrän idag.

    SvaraRadera
  12. Det var en käck tomte! Hoppas han blir väl emottagen både här som där!
    Att vandra i Spanien har jag tänkt på. Nu läste jag om en kvinna som cyklat den där heliga rutten. Det skulle passa bättre för mig som troligen inte skulle orka vandra, jag har också tarmproblem, så... Nå, det går väl att bajsa i naturen, bakom nån buske? 🤣

    SvaraRadera