onsdag, november 23, 2022

Var är tvålen, broder?🧼

 ... ge mig tvålen, syster, var? var? var?

God morgon, mina vänner!
Egentligen hade dessa två bilder kunnat platsa in på Skyltsöndag men jag tvättar dem redan nu.
På tal om tvätta, ni ser väl den flytande tvålen från c/o Gerd. Liksom mitt märke, tycker jag. Hjortron, dessutom, godaste sylten.

Till höger ligger det en ulltvål. Någon som testat? Inte jag, förrns nu. Köpte den i Värmland och jo, den ullar och skrapar skönt. Det är ett fodral av ull till en citrontvål.

Titta, jag har fått ett handtag!  Vaktmästaren satte upp detta i den befintliga betongväggen, så det är säkert och bra. Jag får gå i och ur badkaret i den bakre delen.

Idag ska vi "Tre Sopraner" ta en fika på stan  Snön är borta så det ska väl kunna gå bra att promenera fram. Det var görlänge sen! Så till kvällen blir det genrep med In Chorus i Rackeby kyrka. Dagen är väl avvägd.

Ljus och kärlek🙏

12 kommentarer:

  1. Jag har två rejäla handtag i väggen. Det bodde en äldre handikappad dam här innan vi flyttade in. Nu har jag inget badkar, men jag är väldigt glad över de där handtagen i alla fall. Så bra att hålla sig i när man duschar och tvättar håret.
    Ha det så trevligt tillsammans med dina Sopraner.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är inte så dumt att ha handtag för vem som. Jag hade önskat två, men det var gipsväggar för övrigt och det blir inte stabilt.
      Tack och kram!

      Radera
  2. En tvål som gjord för dig får man väl säga. Själv köpte jag en i form av en jultomte så den kommer fram på julafton.
    Handtag är väldigt praktiskt men ännu smidigare med en duschkabin. Dock ska väl an arbetsterapeut godkänna behovet av det.
    Det låter som väldigt trevliga planer för onsdagen.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fastighetsskötaren vill inte godkänna en duschkabin, så så är det med det, jag har allt kollat flera gånger. Nu har jag iaf ett handtag, så får jag se hur det utvecklar sig. Kram!

      Radera
  3. vet inte om jag har eget tvålmärke... handtag kan vara bra lite här och var, speciellt vid badkar (min brors ex blev sittande i badkaret några timmar och vänta på att min bror kom hem, skadat höften i en bilolycka...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan vara halt att komma ur ett badkar utan hjälpmedel.

      Radera
    2. Förstl´. jag dushade alltid i mitt badkar. Har aldrig tyckt om att sitta i mitt tvättvatten. Och halt var det. Vid högre älder tog jag ut badkaret och kan nu GÅ in i dushen - och jag har handtag på 3 sidor. Plus en liten stol. Känner mej ganska säker.
      Om jag satte mej i ett kar, skulle jag aldrig komma ur.
      Vilken syn, va? Ruth i Virginia

      Radera
  4. Kul med eget tvålmärke, och bra med handtag i badrummet! Ha det kul med dina Sopranos! Kram Susjos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, haha, det låter som mitt eget märke, men företaget finns i Jokkmokk.
      Kram!

      Radera
  5. Men såååå bra! Äntligen fick du ett handtag uppsatt. Det var på tiden. Så nu kan du tina upp i ditt badkar när det är nollgradigt eller ännu kallare under vintern.
    Grattis till det egna tvålmärket. Det är inte som kan skryta med det;-)

    PS. Va' glad för att du slapp en duschkabin. Man brukar ju frysa ihjäl i sådana även när man är utomlands och det är 25 grader varmt. Dessutom ett elände att få rent. Länge leve badkaret:-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heja heja badkaret, håller med dig! SÅ nöjd!

      Radera
  6. Vi har både badkar och duschkabin, praktiskt, i två olika rum dessutom så det spelar ingen roll om jag badar länge så kan Elin & J duscha (gå på toa) utan behöva komma in till mig. Vi är bortskämda.
    Såg Du att jag taggade Dig på Instagram om Gerd produkter 😃
    Jag ska kolla in detta i morgon fredag.
    Kram åsa

    SvaraRadera