lördag, augusti 26, 2017

Surdegen Surne by Sarah

God lördagsmorgon!

Börjar dagen med att jäsa lite. Av stolthet. Över yngsta dotterns bagerikonster. Och detta var förra helgen.

Just nu. Sola skiner, inga sura miner, hos mig heller.

 Detta bröd står och jäser i grytan hemma hos Sarah. Hon har bakat detta utav surdegen "Surne"
Och nu ska det strax in i ugnen.

 En tid därefter kom det ut färdiggräddat och helt ljuvligt.
En liten bit befinner sig i min frys nu och där finns även en bit från Carinas surdegslimpa.
Visst har jag det bra?

En hälsning från min balkong, där jag samlat ihop alla mina pelargoner, bara för att få ett gemenskapsfoto innan de lägger av.

På radion spelas "Ring så spelar vi..." allt är som det ska vara och snart har mitt Zoega´s puttrat färdigt. Kopp kopp!

💚 Ljus och Kärlek 💚

12 kommentarer:

  1. Vilken duktig dotter du har! Så gott med hembakt bröd. Och dina blommor är verkligen fina på balkongen.
    Kram och trevlig lördag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt duktig bagerska!
      Kram med soltrålar i

      Radera
  2. Så fint det blommar på din balkong.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag är så glad för det.
      Kram

      Radera
  3. Härliga blommor på din balkong och bröder ser ljuvligt ut ,-)
    Surne bröd ska det vara alltså, finns det recept på nätet eller är det Sarahs ? ,-)
    Ha det fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett vanligt surdegsbröd, som Sarah bakar. Finns säkert recept p nätet. Hon kallar surdegen, som hon sätter och håller igång, för Surne.
      Kram på dig!

      Radera
  4. Du har det för djävligt bra måste jag säga. Å det har jag också, även om jag inte har tillgång till Värmlandsägg och Surna. Men det går lika bra med ekologiska Roslagsägg och surdegs- eller Levainbröd hos den lokala bakaren. Men det kostar förstås;-)
    Pelargonerna är verkligen fina. Grannarnas pelargoner har hittills överlevt såg jag idag, trots bara 12 grader inatt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mums, viktigt att se om sitt hushåll med bra mat.
      Pelargoner är ganska så tåliga, bäst ute, faktiskt. Inomhus har jag inte alls samma tur med dem.

      Radera
  5. Hembakt är himla gott! Utom när jag har bakat det då... :-)

    Fina blomster också - inte ser dom ut att vara på gång att ge upp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heller med. Förr kunde jag baka gott, men jag har övergivit den sysslan till förmån för andra duktiga!
      Nej, jag vill bara föreviga så länge de står sig så där kraftigt. En dag kan ett skyfall eller frost knäcka dem ;)

      Radera
  6. Här doftar dé hembakar hihi ...
    Åh,så fint du har det på din balkong ❤️

    /Soliga Kramar!

    SvaraRadera