tisdag, september 04, 2012

Låt katten visa vägen!

Här är Selma och Siri riktigt goda vänner, kolla bara vilken puss, som dom ger varann!

Jag köpte tidningen "NÄRA" idag, och där läste jag ett intressant reportage om currylinjer.

Detta har jag varit involverad i tidigare.
När Sigge och jag var vid Fågeltornet vid Hornborgasjön ett år för länge sedan, så hade dom, som dom brukar, en speciell dag med olika aktiviteter, och då var där en gubbe som med "slagruta" kunde känna currylinjer. 

Vi köpte faktiskt vinkelpekare av honom och gick sedan hemma och tog ut olika saker. Det fungerar.

Nu blev jag nyfiken igen och gick runt i lägenheten och kände olika linjer. Jaa! Vinkelpekarna slår lite olika och när dom slår tar dom "kraft" av mig. 
Det kan ha betydelse hur sängen står, och hur man då sover, faktiskt.

Med detta vill jag referera till några reflektioner från tidningen NÄRA:

"Katter är smarta jägare och riktiga proffs när det gäller att hitta currylinjer. Så låt katten bli din läromästare! Katten lägger sig gärna på en currylinje i väntan på sitt byte. Där mattas auran av och de märks inte lika mycket. Därför är chansen stor att en mus springer rakt i gapet på en katt när den ligger på en currylinje. Kanske grannens katt gärna kommer och lägger sig på ditt fönsterbleck? Då går det troligtvis en currylinje just där. Eller om din egen katt har en favoritstol hemma, då står den garanterat på ett currykryss. Testa själv, får du se! Om katten gärna ligger på fåtöljens ryggstöd, dra då undan stolen en bit. Nästa gång katten ska lägga sig där, observera hur den beter sig. Om ryggstödet nu är utanför krysset så kommer katten att lägga sig på golvet i stället, på den plats där ryggstödet var tidigare. Stämmer det? Testa med vinkelpekare om du har ett currykryss där. Katten brukar inte ha fel!

Hundar däremot aktar sig för currylinjer. Ställer du vovvens matskål på ett kryss, kan du lita på att din hund puttar bort den!"

Visst är det spännande?

PS: Länk till Svenska Slagruteförbunder KLICKA! för den som är intresserad!

22 kommentarer:


  1. Ja, det är mer än spännande. Skall köpa mig en jag med. Jag upplever stärkt om inte saker står på ett bra ställe... Nu skall jag iväg på mötet som blev avbokad förra veckan.

    KrameLuttarSoligaOchliteStressiga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, spännande, är det.
      Och nu ska jag också iväg! Till sjukgymnasten!

      KrameLuttarStressenSätterInMenBaraLite♥

      Radera
  2. Hmm, då behöver vi flytta på vår tv i så fall, för det är där vår katt brukar lägga sig kvällarna, ibland händer det att han byter kanal också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där ser du, hihi......
      För dessa katter. Dom är smarta och egensinniga men stundtals väldigt keliga!

      Radera
  3. Det där var spännande!
    Min far gjorde själv en slagruta som han gick omkring på tomten med när han sökte efter vatten. På ett sånt ställe grävde han ner en brunn och där var jämt vatten.

    Önskar dig en härlig dag!
    Kramis ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, jag har varit med om detta också, att ta ut vatten. Vi hade en gubbe hemma där vi bodde tidigare på landet, han kunde knappt gå själv, men vatten tog han ut, det kom 2000 l/ timmen.
      Härlig dag tbx, kramis♥

      Radera
  4. Mja geddisen..currylinjerna verkar inte ha så stor betydelse vad det gäller Doris och Kinesen. För här flyttas det både matskål och möbler. Ho skulle aldrig lägga sig på golvet. Ho gillar att ha högt läge och det på fotöljens ryggstöd..Kramom/Bless

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoho, ja katterna hos sonen, den ena låg gärna på fåtöljens armstöd och den andra högt upp på en flyttlåda, nära taket.
      Kramom♥

      Radera
  5. Handlade reportaget möjligtvis om Erik Welamsson som håller kurser? Jag har i alla fall gått hans kurser och mäter för skojs skull ibland. Jag känner inte själv att pekarna tar någon som helst kraft av mig. Inte heller känner jag något obehag av att stå eller sitta på ett negativt currykryss. Däremot känner jag mig laddad om jag befinner mig i ett positivt currykryss. Eller ännu bättre, ett leylinekryss. Förr byggde de husen med ytterväggarna på negativa currylinjer så att man skulle slippa ha dem inne i huset. Kram! ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det stämmer, Piedra!
      Där har du stor kunskap, märker jag.
      Som exempel, kan jag säga, att i morse, när jag testade vinkelpekarna, så hade jag ingen reaktion, men igår kväll, var det kraft i dom och jag kände av det.
      Det stämmer också att man bygg hus med tanke på currylinjerna.
      Kram♥

      Radera
    2. Han är jättego Erik Welamsson! Passa på och gå kurs för honom om han har några i närheten av dig, ifall du vill lära dig mer. Man kan även använda vinkelpekarna till att hitta vatten, elkablar m m. Kram! ♥

      Radera
  6. Hej!
    Tack för besöken hos mig! Kul att du tittade in.
    De där med currylinjer, de har jag bara hört talas litegrand om, men är intressant. Hur funkar de då man bor på havet då? I ett skepp? ;-)
    Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, roligt att titta in till dig, det ska jag göra mera sen.
      Currylinjer på havet? Ingen aning..... googla. Jag hittade en länk till Svenska Slagruteförbundet.
      Tack detsamma med trevligheten♥

      Radera
  7. Skulle va kul att lära sig lite om detta... Minns att min mamma använde sig av en slagruta ( en y - formad grenklyka), å mamma brukade alltid hitta åt en vattenåder även om hon gick inne i huset vi bodde i å då brukade det även sticka i händerna å armarmarna på henne... Kram ♥♥♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den här farbrorn som jag skrev om i en kommentar, han hade en slagruta. Och han hittade en vattenådra inne i vårt garage också.... Jag själv har bara vinkelpekare.
      Kram♥♥♥

      Radera
  8. Hej hej kikar en med en kvällskram och hoppas dagen varit bra,,,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, dagen har varit jättebra, jag har flängt per cykel en hel del, blev 1,8 mil sammanlagt i blåsten! Men nu är jag inne. Kram♥

      Radera
  9. Håller med dig, de flesta av dagens unga är slappa och vill ha allt serverat på silverfat. De klarar inte att flytta till eget boende.

    Ha ett gott slut på kvällen

    mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg början på ett program i TV, det handlade om ungdomar och bortskämdhet.....
      Tack, och kvällen är snart slut, nanakudden väntar. Mvh

      Radera
  10. Spännande! Jag får nog se vad hundarna flyttar här hemma!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa! Kan vara kul om det stämmer! Kram

      Radera