lördag, december 08, 2012

NIX

Egentligen ville jag inte skriva om något negativt, men får ta det som ren information!

Jag har senaste tiden fått direktadresserad reklam, om att jag är välkommen att låna pengar. Det kommer ifrån ett känt postorderföretag, som jag inte använt på urminnes tider.

Detta irriterade mig något, och så tänkte jag på alla lättledda personer, som kan bli lockade att sätta sig i knipa, kanske.

Så jag ringde upp avsändaren och fick veta att dom har rätt att göra så, dom köper adresser. För att slippa detta måste man gå med i NIX-adressat. Det hade jag ingen aning om. Men ringde dit och fick knappa in mitt personnummer, så får jag en blankett på posten att fylla i och skicka in om att jag inte vill ha sådan reklam. Det är inte nog med alla försäljningssamtal via telefon, trots att man är med i NIX-telefon!

Och mailen svämmar över av reklam, jag får hålla på och avregistrera stup i kvarten.

Hur upplever du sådant? Har du lika som jag med reklamen?

Mjukar upp inlägget med en go kissekatt, den är rätt så lik vår tidigare "Mia katt".

Oh, vad jag saknar henne!

Ha det så gott. Jag är hemma hos väninnan och klappar hennes Cias, en gammal fin och kelen katt.

KÄRLEK

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag får lite direktadresserad reklam, men inte så mycket så att det stör och i mailen kommer det inte heller så mycket.

Om man är inne och registrerar sig på någon sida, ska man vara noga med att kryssa i att man inte vill ha mail med nyheter och uppdateringar. Då slipper man undan en massa onödiga reklammail.

Den där kissetassen såg verkligen mjuk och go ut!
Kram, Ingrid

Piedra sa...

Jag känner precis som du när det gäller reklam. Jag blir vansinnig! Ska också meddetsamma anmäla mig till NIX-adresserat. NIX på telefon har jag sedan länge. Synd att det inte finns motsvarande för mobilen bara... Kram! ♥

Lena sa...

Reklam på mailen får jag inte, & inte i mobilen, men det rings i fasta telefonen i tid & otid sedan NIX tiden gått ut & det inte blivit av att registrera om oss grrr.... :( & det gör mej ur förbaskad!
Kram♥ /Lena

☆ Marit ☆ sa...

Vi har fått låne-erbjudanden men dit har jag antingen mailat eller ringt och det hjälpte. Men sen... reklam till mailboxen, det bara dröser in efter ett misstag jag gjorde. Svarade på en enkät och efter det var det kört =(
Är det inte olagligt att sälja genom tel. när man har spärrat telefonsäljarna?
Irriterande är detta iaf.

Hopp till ditt nästa inlägg =)

Anonym sa...

Trevlig andra advent goa du. kramar Eva

Gerd ♥ sa...

Tack alla ♥♥♥
Det är mycket som försäljare och enkätundersökningar kringgår. Man ske inte ge sig den på att det hjälper att vara med i NIX, vare sig telefon eller adress. Allting "släpar" - säger dom. Men förmodligen hade jag fått ÄNNU mera om inte.
Men glöm bort den snö som föll i fjol och nu säger vi trevlig advent! ♥♥♥