tisdag, februari 26, 2013

Vaccination, irritation och glömska

Inga bra ord.

Vad är det med mig? Jag, som varit så uppåt länge.

Jag letade som en galning igår efter min "penna", som jag har till min smartphone. Den är himla lätt att förlägga. Och det retar mig.

Kan man vaccinera sig mot glömska, irritation och tankspriddhet? Suck, jag får ut och leta, den kostade i alla fall över 100 kronor. Pennan.

Ja, så kunde verkligheten ha varit idag, men detta var faktiskt igår, som jag beskrev. Det är andra gången jag förlägger något viktigt och en gång har jag glömt kokplattan på ettan.

Det är ju jag, som har varit sakletare åt båda mina män i alla dessa år. Och sagt att inget försvinner, det bara hamnar i vangömmo. 

Men, naturligtvis, när jag letat igenom hela lägenheten, införstådd med att pennan måste ligga någonstans ute på byn, så gick jag ner till cykeln, då jag skulle dra iväg till Gospel. Och där låg pennan. I cykelkorgen!

Igår cyklade jag sammanlagt 1,8 mil. Sista turen från Gospel hade jag svängig musik i öronen, då gick tramporna till "Jesus You brought Joy into my life. I´ll be kept by Your goodness both day and night..."

Så idag har jag fritt
13 grader minus idag. Ska bli solsken. Och ovanför molnen är himlen alltid blå. Kärlek.

34 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hannele, välkommen till mitt blogghem!
   Tack för rådet, men jag stressar inte. Inte jag, nä.

   Radera

 2. Glömska skall jag inte ge mig på att skriva om, jag är glad så länge jag kommer ihåg att skriva klart kommentaren här. : ))

  Du kanske skulle köpa dig en smartphone plånbok som har en liten ficka där du kan ha pennan? De finns i alla möjliga gulliga färger....

  KrameLuttarMedSolOchKärlek

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för rådet, Kaisa! Jag har redan ett bra solgult och fint skal som jag kan hänga pennan på, men slarvar med det! Tar enklaste vägen och glömmer......

   KrameLuttarMedSolOchKommandeVärme♥

   Radera
 3. Oj, så kallt du har det hos dig. Här har vi över nollan och det känns bra. Hoppas du hittar din penna igen. Saker har en förmåga att dyka upp när man minst av allt anar det...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, pennan hittade jag ju... den låg i cykelkorgen!
   Kram.

   Radera
  2. Skönt den kom tillrätta!

   Kram

   Radera
 4. Tur att du hittade pennan iaf. Ingen liten bit att cykla :O är det inte halt ?
  Själv glömmer jag, och nån gång har jag fått tänka till när jag ska slå koden till bankortet när jag handlar, det kan jag bli irriterad över och stressad :/ ( det är inte jag som ska ut på skidtur, det får Kalla och de andra tjejerna sköta =)
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är halkigt och knöligt ute, men jag cyklar ändå, tittar och kör försiktigt.
   Ja, jag brukar hitta allting till slut, hittills har jag det. Kram ♥

   Radera
 5. Jaha, du har varit som jag, sakhittare. Jag har också, till båda min män, varit den som funnit borttappade prylar, både små och stora.
  Jag tror att du hittar saker fortfarande, det är ju pennan ett bra bevis på.
  Härlig musik i öronen, lättare att trampa hemåt till vackra toner. Så duktig du är som cyklar så mycket, vilken fin kondition du måste ha.
  Trevlig dag och varm kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att jag hittar saker fortfarande, det betvivlar jag inte. Jag letar organisatoriskt utan stress. Finner till slut.
   Jo, det är viktigt med kondisen, inte gå på kondis ;)
   Kram♥

   Radera
 6. Allvarligt talat Gerd, sluta att flänga runt varje dag. Det kan minska din glömska.
  fast jag är inte mycket bättre jag - lugn som en filbunke, men glömsk som en senil tant

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag flänger väl inte runt varje dag? Vad gör de som jobbar, då? Jag är lugn som en filbunke, jag lovar dig! Skulle jag sitta här inne hela dagarna, bleve jag sjuk!
   Ha det bra ;)

   Radera
  2. Tur att vi alla är olika, eller hur?
   idag var det faktiskt skönt väder även hos mig. Har hört fågelkvitter, så förmodligen är vi på rätt väg - den mot ljusare tider
   mvh

   Radera
  3. Ja, det är väl en hjärtinnerlig tur.
   Jag tog som sagt en stärkande skön promenad i solen förut, det är lite varmare nu. Och nu står jag med ingredienser till lergrytan i högsta hugg. Mumma!

   Radera
 7. God morgon!
  Äsch, glömma och förlägga saker gör vi också.. Inatt kom Mannen på att han fått med sig en jobb/larmtelefon i fickan, suck. Blev att snällt vända bilen och åka några mil tillbaka..
  Själv brukar jag glömma vart jag parkeerat bilen, he he..
  Vad duktig du är som cyklar!!!
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, glömska kan vi vara allihopa, det bara stör mig, som är petig och noggrann. Samtidigt blir jag stolt som hittar till slut!
   Det är bra med motion, det har jag alltid hållit på med, inget nytt. Kram!

   Radera
 8. Visst glömmer vi väl lite till och ifrån, men det gör alla, inte bara vi som är lite äldre. ;)
  Brrrr.. att du har de så kallt! Här ligger det väl ungefär på nollan och solen var framme en stund, men nu är den försvunnen igen,

  Ha det så skönt på din "lediga dag"!
  Varm kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det 7 minus nu och solen lyser. Jag går inte ut förrän det blir lite "varmare"... och det blir inte så långt, vill gärna ha frisk luft varje dag.
   Kram♥

   Radera
 9. "ovan molnen är himlen alltid blå".... så vackert!
  Önskar dig en väldigt fin dag :)
  Kram RackarTuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så! Lite optimist får man allt lov att vara! Kram♥

   Radera
 10. Usch ja, glömska är jobbigt. Jag glömmer väldigt mycket själv, men vet att det beror på min sömnstörning. Finns det en förklaring är det lättare att acceptera på nåt sätt. Testa att lägga en sax och en nyckel i fönstret, så kommer du att hitta det du letar efter. Det låter knasigt, men det funkar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det funkar kanske! Har för mig att jag läst någonstans om detta förut. Jag skrev inlägget för att få lite tips, och det fick jag av dig nu.
   Fast hittills har jag hittat allt av mig själv ändå.....

   Radera
 11. Hehe.... låter som min dag i går! Vi var och handla gode vännen följde med! som tur var....när jag kom till kassan och skulle betala 892:- så hittade jag inte plånboken!! jag tömde ut hela väskan och var gråtfärdig..som tur var hade Ted pengar han betalade det jag handlat...när vi kom hem kände jag i min jack ficka efter att vi letat igenom halva lägenheten!! och där låg den! disträ till max alltså! Sedan ville kattena veta vad jag handlat? och naturligtvis hade jag glömt köpa kattmat... ner igen.. när vi kom hem upptäckte vi att vi glömt posta lillans brev till Lena! i bland är man helt förvirrad! suck... kram fina du! måste länka om igen blir tokig att det inte går! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du får anställa mig i din blogg, hihi, jag kan vara administratör, det är jag bra på, länka och så..... ;)
   Ja, allt är mänskligt och så fick du ju motion! Man får se det positivt! Kram.

   Radera
 12. Hittar du ett sådant vaccin så säg till mig! Jag är väldigt disträ och förlägger alltid saker.
  Tur att du fann pennan i varje fall!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska säga till, jag har sökt - inte land och rike runt - men väl häromkring. Och det finns ingen legend eller saga att anamma.
   Kramar!

   Radera
 13. Ja jösses... Den där förvirringen bara hoppar på en. Som namn som man VET att man kan, men dom är bara borta. Sen kommer dom tillbaka, fast inte lika fort som förut...

  Men å andra sidan så har man ju många fler namn att hålla reda på nu än då när man var ung. Jag försvarar mig med det :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du. Det där med namnen som försvinner, och som man vet så väl, så börjar man med alfabetet. A B C.... och, rätt vad det är, så sitter det bara där! ? Konstigt.
   Ja, det är mycket nu, hihi... kram.

   Radera
 14. Å den glömskan, den känner jag åxå igen ;)

  Kram kram♥ /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör du? Ungdomen börjar i tid, må jag säga...
   Kramkram♥

   Radera
 15. Önskar verkligen att man kunde vaccinera sig mot glömskan. Jag glömmer mycket, framför allt sådant jag ser och hör, men än så länge har jag bra ordning på prylarna för det mesta. Och du humöret, som det mesta andra, går upp och ner, och det är helt naturligt. Har det varit uppe en gång så vet man att man kan komma dit igen. Stor kram! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du. Piedra. Jag skrev ett inlägg med flit, till att innehålla båda humörsvängningarna. Intressant att få kommentarer om detta. Och lärorikt.
   Jag är rätt så samlad, så ingen fara, men jag är naturlig och vanlig, som vem som helst.
   Stor kram! ♥

   Radera