onsdag, februari 13, 2013

Var det bättre förr?

Igår lade jag några timmar på att knorra på teknikens under. Dessa operatörer, som tar ut avgifter, fast jag sagt upp abonnemang!

Jag sade upp hemtelefonin med operatören Tre i september förra året och de har debiterat mig varenda månad för en extra grej. Även nu, fast telefonen är helt borta sedan 1 januari. Puh, jag blir så trött. Men jag fick rätt.

Och Västtrafik, de drog 100 kr för mycket när jag reste till Örebro. Igår kunde jag se summan på "Mina sidor" på deras hemsida, och då kunde jag ringa Kundtjänst. De har nu skickat en Värdecheck via sms, som jag får lösa ut på Pressbyrån. Inte på ICA, där jag laddar.

Jag bara säger, det. Det är tur att jag inte är senil än, för när den dagen kommer, då blir det dyrt. Fast då kanske jag inte åker på kontoladdning eller har olika mobiloperatörer och bredband. Jag kanske styr rullatorn med mobilen, eller någon scanner. För här scannas varor på både COOP, ICA och Willys och nu är jag Willys+ också. Pluskund, låter nästan som gamla Nordbanken......

Var det bättre förr? Jo, då gick man till Mjölkaffären för att köpa mejerivaror, till Charkuteristen för att köpa kött, till Fiskbilen för att köpa fisk, till Bryggarn för att köpa läsk och pilsner, till Bageriet för att köpa tårtor (mamma bakade allt matbröd, bullar och kakor). Till Blomsteraffären, till Bokhandlaren, till Manufakturaffären. Prata om att inte nuförtiden hinna gå mellan ICA och Willys!

Idag går jag inte på någon styrketräning för jag hade känning av halsont igår. Nu är det bättre, men jag vill vara försiktig. Kanske knallar ner till Allsången, kan i alla fall vara där och skratta och se glad ut! Eller hur?

Och bättre med nätKärlek än nätHat, eller hur?
♥ KÄRLEK ♥


22 kommentarer:

 1. Det kan man verkligen fråga sig - var det bättre förr?

  Nog tog inköpen längre tid, men man kanske fick bättre kvalité? Man slapp i alla fall hästkött om man inte vill ha det, fisken var färsk och nyfångad, osten kunde man få i precis den storlek man ville ha och köttfärsen maldes av en köttbit som man själv valde ut.

  Men, dagens stressade vuxna måste få till en middag på nolltid och rusar in på något av alla storköp och suger åt sig något som går kvickt att laga till. That´s it!

  Jag har nästan en känsla av att det var bättre förr. Vi åt nog i alla fall bättre och vi var inte så stressade.

  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var den stora frågan, det. Man gör olika saker. Nu har jag ägnat förmiddagen till att städa den stationära datorn. Fixa och trixa med olika lösenord. Man måste alltså låsa in sina lösenord, för hur 17 ska man kunna komma ihåg alla, som dessutom ska bytas stup i kvarten?
   Sedan till maten, uppå faten. Rätt som du skriver.
   Ha det bra, kram!

   Radera
 2. Ja du.. En del saker var nog bättre förr.. Andra inte..
  Ja man måste vara uppmärksam och om sig och kring sig för att inte bli lurad och åka på extra avgifter hit o dit. och så ska man orka ringa och ta diskussionerna också. har haft de med vissa teleoperatörer jag också.
  Nu ska jag masa mig ut och skotta däcket ;-)
  ha en fin dag
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och du som är så ung, tycker likadant, det var ju tacknämligt!
   Det är klart, allt var ju inte bättre förr... och forntid och nutid har alltid funnits.
   Kram!

   Radera
 3. Kärlek är bäst - så klart! Kram! ♥

  SvaraRadera
 4. Jag har samma operatör till allt, dator, mobil och hemtelefoni. Bäst så tycker jag... Men det ska bli spännande att se hur flytten av mitt ADSL (till datorn) går. Ska ta mellan 2-4 veckor att få det flyttat. Nu är jag ute på nätet via en surfsticka som jag tankat på.
  Var det bättre förr??? Ibland undrar jag om det inte var det... :)
  det var inte så krångligt då...
  Ha en bra dag!
  Kram Maia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft samma operatör i många herrans år. Blev något trött på dem, därför bytte jag.
   Nu får jag snart ut på stan lite. En bra dag till dig också och så en kram!

   Radera
 5. Vete fasingen om det där med att det var bättre förr. Men i det här fallet så är jag nästa benägen att säga det när jag tänker på allt det nya osv. Nu fick jag också ett meddelande att mitt abonnemang på mobilen skulle göras om, såklart till det dyrare. Jag skall prata med dom om olika alternativ. Kanske det blir bara ett kontantkort till slut.. Idag får man nog kontrollera allt!

  Hoppas du kryar på dig och har det gott!
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, huvudet får vara med i större grad, innan de skinnar en in på bara kroppen. !"#¤%&/()=? operatörer, DE går absolut inte med FÖRLUST, alla TJÄNAR på oss!
   Jodå, jag kryar så mycket jag kan och nu ska jag äntligen ut. Kram!♥

   Radera

 6. Jag tycker det har kommit fram mycket mera okunnighet i dag, förr visste man att en utbildad kunde sin sak, men idag är det inte så, det är nästan så att kunden, klienten, handlaren har större erfarenhet än den som skall ha kunskapen.

  Alla vill ha ens pengar, ser man inte upp så blir man av med vartenda korvöre, hi hi hi....

  KrameLuttarÄrJustKommitHemEfterEnFörmiddagUteBlandFolk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det började redan på den tiden när jag bytte jobb inom samma verksamhet och flyttade hit till stan, då gällde inte handböckerna utan allt finns att läsa på datorn, så i princip behövde man ingen livserfarenhet. Och det kändes grymt illa.
   Återigen dessa pengar!
   Jag håller hårt i korvörena. Och nu har jag varit på datorn igen, städar städar.... men det är lite kul också, för jag tror jag vet vad jag gör.

   KrameLuttarFrånMigSomOcksåVaritUteBlandFolkNyss♥

   Radera
 7. Specialaffärer finns det en hel del av här nere. Men jag tycker det är bekvämare att handla där allt finns på ett och samma ställe :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, är det! Jag bara jämförde ;)

   Radera
 8. Det gäller helt enkelt att ha koll på läget för det är väldigt lätt det blir fel. Bara lita på fakturor går inte...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det var länge sedan jag litade på fakturor. Kommer ihåg de första bluffakturorna, de kom redan på nittiotalet, när jag bodde i Ed.
   Kram

   Radera
 9. Oj, jag hade precis skrivit en lång kommentar när datorn strulade.
  ibland tycker man att det var bättre förr. Det är bra med tekniska prylar, men de suger energi när de strular.

  SV men det är typiskt att de snygga och trevliga männen antingen är upptagna eller ointresserade av en
  Och jag är trött på att ha dessa andra med ofördelaaktigt utseende hängande efter mig

  en gång hade jag en stalker efter mig i ett år. Han bara ville ha mig,men han var allt annat än Guds gåva till jorden

  Men imorron blir det att köra en annan taktik - köttbullen får gärna göra mig sällskap så länge som han är någorlunda tyst.Och jag får smyga iväg när jag ska hem.

  Ha en fortsatt bra dag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, du fick ju till en ny lång kommentar! Men visst är det retligt när det strular och bara försvinner, det kan man morra över.
   Datorer är toppen, men min stationära har tagit all min innetid idag, har faktiskt varit ute också, men inte tittat efter något manligt, oh nej.
   Ha det bra, nu ska jag sjunga upp mig, utan att sjunga på sista versen. Kram.

   Radera
 10. Bättre förr?
  Nej, det tycker inte jag. Vi vanliga människor har det bättre nu, det var för jobbigt och fattigt förr.
  Visserligen tycker jag inte om alla nymodigheter, men många är både bra och praktiska. Ta kylskåpet, dammsugaren och tvättmaskinen t.ex.
  Allt detta med olika mobiltelefoni och kontokort hit och dit, kanske är mest till nackdel, men å andra sidan är vi inte tvungen att skaffa oss det.
  Blir det fel så kan det strula till sig ordentligt. Vi får vara glada och tacksamma så länge vi någorlunda kan hänga med i det nya.
  Kram till dig Gerd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju ett klockrent svar. Jag är benägen att hålla med dig i de tankar du tar fram.
   Det jag tänker på, är hur de äldre kan klara sig utan datorer, när myndigheter och banker snart bara finns i datavärlden. Och det blir något dyrare att inte fixa själv, men det går.
   Oh, ja, vi får vara tacksamma. Kram tillbaka, fina du♥

   Radera
 11. Tack för din kommentar inne hos mej :)
  Har också kontoladdning, åker inte så ofta, men det kan vara bra att veta så man inte står utan pengar och tror det finns på kortet om det skulle hända. Visst är det tråkigt och irriterande när de ska ha betalt för något man inte har :/ tempot förr..tror jag var hälsosammare.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror också att det inte var så mycket stress förr, men jag tror det tärde mer på kroppen, det var tungt.
   Sedan är det väl så, att inte alla har koll på sina kort, och då vet man inte om ifall man blivit lurad, så inget problem....
   Kram.

   Radera