lördag, september 07, 2013

Billig livförsäkring

Gårdagen blev intensiv (trots indikationer om slöhet) med en massa pyssel. Inga tunga grejor. Bara lite ihopakoppling av sladdar för att få lyse över sängen, klocka, radio m.m.

Och så väntade jag persiennmannen. Han kom som avtalat klockan 13. Men gick inte förrän 15.30. Han påstod att det skulle ta en timme, men... Jag hade fast pris, så det gjorde inget. Fick en pratstund under arbetet.

En sådan sagolikt solig sommardag! Bara synd att jag inte kunde utnyttja den fullt ut. Satt en del på den underbara balkongen ändå och cyklade två gånger till staden.

Det har hänt en del cykelolyckor här i staden, där folk också omkommit. Så det slog mig, att jag nog skulle byta ut min gamla cykelhjälm Limar. Sagt och gjort. Hittade ett nytt märke och fick hjälmen till ett sagolikt lågt pris.


Inte blev det något fixande med foton från resan i torsdags, inte! Men det kommer, måste låta annat gå före. Och jag är nöjd, så in i bombens nöjd. Här har blivit så fint! Och jag upplever egentligen inte nu att jag har för litet, nej det är så lagom! Enda komplikationen är att lägenheten är spegelvänd från den förra, så min kompass går fel hela tiden, betyder att jag får backa ibland....

Men, här har jag hittat hem! Detta är min nystart!

Och, jag tittade på TV igår. För första gången på två veckor. Kopplade av med god mat och ett gott rödvin.

Äldsta tösa mi har farit upp till huvudstaden för att springa Tjejmilen igen. Heja, heja, heja!

Kärlek, mina vänner, kärlek. ♥

14 kommentarer:

 1. Visst är cykelhjälmen en livsförsäkring, ändå är det väldigt många som cyklar utan - gör det för det mesta också själv...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har allt slarvat med min hjälm. Hade den stadigt på när jag cyklade till jobbet. Men jag höll på att bli påkörd nyss, finns en farlig rondell, där cykelbanan mynnar ut i vägen och rondellen, knäppt.

   Radera
 2. Bra att ha hjälm, en bekant, 55 år, fick en oväntad hjärnblödning när han var ute och cyklade, hade inte hjälm och föll illa, hjärnblödningen blev inte det värsta i smällen, och hade han haft hjälm hade inte den svåra rehaben blivit över ett halvår...

  Hoppas du får en fin dag! :)) och kanske lite balkong solning :))

  Kramarom dej♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det skadar inte - rent bokstavligt.
   Solen skiner! Balkonghäng! Kram♥

   Radera
 3. Klokt tänkt! Själv ska jag komma till skott och äntligen köpa en hjälm. Man faller inte mjukare med åren...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, så sant, kroppen är inte mjukare heller, iaf inte min, jag är rätt så skran nu ;)
   Kram

   Radera
 4. En hjälm är nog bra att ha... Det är så många som cyklar utan hjälm å så är olyckan framme.... Ha en god fortsatt lördag! Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag solar på balkongen, gött. Kram♥

   Radera
 5. Härligt att du trivs i nya lägenheten! Hoppas jag får flytta snart jag också.
  Ja, var rädd om dig och skaffa ny hjälm. Jag äger ingen cykelhjälm, men så cyklar jag inte heller. Måste skaffa hjälm först, och det blir aldrig av för det finns roligare saker att lägga pengar på.
  Kram! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag hade ju redan skaffat ny hjälm... cyklar ju så mycket. Kram♥

   Radera
 6. Härligt att ha hittat hem! Hoppas persiennmannen var snygg också ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Persiennmannen var görsnygg!
   Men, det hjälpte nog inte... snyggingar får inte gå lösa så värst länge ;)

   Radera
 7. Cykelhjälm är ju inte så populärt hos många, men jag brukar berätta om en kvinna som jag känner som cyklade omkull och slog huvudet i trottoarkanten och sedan dess sitter hemma i sin lägenhet och känner inte igen sina gamla arbetskamrater och klarar bara av vardagen med hjälp av hemtjänst.
  Läkarna säger att om hon hade haft cyeklhjälm att hade hon klarat olyckan utan men!
  Det är lätt att ta på sig hjälmen när man tänker på sådant!
  kram
  M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är alltid jätteförsiktig när jag cyklar, jag cyklar ju alla årstider. Men visst, inte bara att ramla själv, finns otäcka bilister, som bara ska fram!
   Kram

   Radera