måndag, oktober 14, 2013

Tacksamhetslista 14 oktober 2013

I mörkret är alla katter grå, men det har börjat dagas lite.

Bilden tagen 05.59 denna morgon. Utsikt från vardagsrummet och min balkong. Ögat såg en massa röd och grön neon, utöver parkering och Shellmacken, men inte kameran.

Halva oktober har snart gått. Har jag fel, som säger att älgjakten börjar idag?

Och nu startar influensavaccinationerna. Jag får ringa 1177 och fråga när jag kan komma till Närhälsan. Förr hette det Primärvården, och när jag var liten gick man till provinsialläkaren, dåtidens distriktsläkare.

Tack för alla goda råd och välmenta kommentarer om mitt onda!

Idag är jag särskilt tacksam över att:

1) det finns medicin som botar. Jag behöver inte gå omkring med trängningar och magont och kanske få förstörda njurar! Sitter här med en stor balja kaffe efter intag av piller och hydrate att dricka.

2) jag kan krypa ner i min goa säng igen under duntäcke och dunkuddar, med flanellakan runt ikring. Att jag har det mysigt, varmt och gott, en fin liten radio som spelar, tak över huvudet.

3) jag till kvällen kan åka till sångövningen och känna lovsång i mitt bröst. Det är så underbart att träffa alla och få sjunga och gunga gospel i stor glädje! Detta kan mota bort sjukdom!

Vid GodmorgonPennan satt Gerd


22 kommentarer:

 1. Penicillinet är onekligen en tillgång för oss! Om det nu är det som du åsyftar :-) Men det gäller dem flesta läkemedel!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tänkte på penicillinet just för mig nu, men är tacksam för alla läkemedel som hjälper!
   Penicillinet hjälper men har satt fart på magen.
   Kram

   Radera
 2. Träffa på 2 jägare idag på morgonrundan. Härlig temperatur idag, ska snart sätta igång med städningen. Får besök och sen ska jag återigen till vc och ta nytt blodtryck. Puss och ha det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puss, min Lillstrumpa, du strävar på! Jag ska nog ut lite frampå. Tar igen mig lite nu. Trött. Men till kvällen, så, då drar jag iväg till glädjen! Puss♥

   Radera
 3. Ja man måste ju det! ;) puss lilla mamma

  SvaraRadera
 4. Älgjakten startade i Dalarna när jag var där i början av september, men nu får man passa sig i alla landets skogar! Nu bor jag vid Sveriges sydligaste skog, men här finns nog varken älg eller jägare idag. Det är bara en smal remsa så inte mycket att gömma sig i när det pågår jakt! Däremot är det gott om flyttfåglar som tar sig en paus innan de flyger vidare till varmare länder. Hoppas du har det gott under duntäcket och att du kryar på dig snabbt!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit ute en sväng och köpt mig ett par blommor! Tyckte jag behövde det!
   Sitter och lyssnar på Lotta Bromé, mysigt program. Tack och kram!

   Radera
 5. Hej Gerd!
  Tråkigt att du är sjuk, att fp uvi är inget kul. Tur att det finns effektiva mediciner som tar bort eländet fort och snabbt. Jag hoppas du kommer iväg på din körsång till kvällen :)

  Ja, nu har stora kameran kommit fram. Innan helgen har det bara blivit några snabba bilder med mobilen sen jag flyttade hit.Får se, kanske gör jag en liten fototur även idag, om molnen vill försvinna :)

  Har sett att du varit i vackra Rovinj. Där har jag också varit. Vilken underbar liten stad, sååå vacker. Har även varit i Motovun. Blev inte så lite avundsjuk när jag fick se dina bilder från dessa två platser. Även jag var inne i den fina katolska kyrkan och tittade. Betalade för att gå upp i tornet för jag ville se Rovinj från ovan, men kom inte så långt. Trapporna var skruttiga, och man såg rakt ner mellan trappstegen, fick svindel så jag vände och gick ner. Fick pengarna tillbaka...

  Ha en fin och bra dag & Krya på Dig!
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Maria, för omtanken. Jodå, jag ska allt iväg till körsången! Får vila lite mer först, bara.
   Javisst är Rovinj och Motovun vackra ställen på vår jord!
   Kram♥

   Radera
 6. Visst har man mycket att vara tacksam över. Det är nog inte så dumt att sätta sig ner och fundera över det någon gång då och då.
  När jag åt penicillin blev jag rekommenderad att äta bifiform och det funkade jättebra. När jag började ta dem försvann diaréerna.
  Kram, Ingri

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det gäller att inte bli för mycket gnällspik utan ta fram de goda energierna och de funkar väldigt bra ihop med tacksamhet! ♥
   Kram!

   Radera
 7. Usch, usch ja nu är det snart influensatider igen! Det är tydligen någon ny influensa som kommer i år, stod det på sjukhuset idag. De har satt fram handsprit överallt...
  Idag har jag inte mycket att vara tacksam för, utan det är mest stress och press, saker som går snett osv.
  Kram! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stor bamsekram, Piedra! ♥♥♥

   Radera
 8. När det är besvärligt gäller det att kunna plocka fram alla glädjeämnen som faktiskt finns dom också!
  :-)
  Kram

  sv: Jo, dom flesta spanska kök är pyttesmå, och spanjorerna brukar (som jag har uppfattat det) mest ses ute på restauranger. Inte alls ha bjudningar i samma utsträckning som vi svenskar. Även om det självklart förekommer :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns alltid några glädjeämnen, tycker då jag!

   Radera
 9. Det var nattmörker på din vackra bild, vid sextiden. Det är ungefär likadant här, höstmörkret har kommit och kommer mer och mer.
  Vet inte när älgjakten börjar, tycker inte om detta med jakt. OK, jag kan förstå att de måste skjuta av vissa djur, men varför måste de ha hundar som jagar och stressar djuren?
  Mysig bild och fin skrivmaskin.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en sådan skrivmaskin som min pappa hade. När jag började handelsskolan köpte han mig en reseskrivmaskin att öva på hemma. Sedan har jag jobbat både med manuell och elektrisk skrivmaskin.
   Idag sitter vi med mobilerna och swishar allting med koder och bah!
   Det gick långsammare förr......
   Kram!

   Radera
 10. Fin bild du tagit. Ja älgjakten har börjat, då min gubbe jagar.
  Ha en fortsatt fin vecka nu!
  Kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att älgjakten pågått olika tidpunkter i landet. Fast, det kvittar ju mig, egentligen. Jag jagar inte. Inte älg. Tack och Kram!

   Radera
 11. Haha... Jag blev tvungen att kolla upp hur du fick det att gå ihop sig med tacksamhetsdag idag. Var så inne på den amerikanska så jag glömde ju helt bort att andra måndagen i oktober är Thanksgiving i Kanada.
  Ska ta och fundera ut några saker som jag är särskilt tacksam för också-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, tack, tacksamheten gick ihop sig! Jag har även varit på sångövningen! Kikar in på din blogg...

   Radera