tisdag, februari 18, 2014

Tacksamhetslista februari 2014

God morgon och idag är jag innerligt tacksam över att:


1) jag lyckades "prata omkull" en ung mobilabonnemangsförsäljare, som fick tillstå efter kort tid, att jag hade för mycket stenkoll på mina grejor och inloggningar. Och han lyckades inte göra det billigare för mig. Synd nog. Men jag är glad över att jag är såpass klar i huvudet, vid min ålder ;)

2) jag var iväg på Gospelsångövning igår kväll och fick sjunga av glädje, med mina kompisar. Det är helt underbart upplyftande för kropp och själ!

3) tränat inomhus, promenerat och cyklat utomhus och känner mig frisk och kry i kroppen!

Att skriva tacksamhetslistor har jag gjort i många Herrans år. Ibland tänker jag dem bara inom mig, utan att sätta på pränt.

Och jag har tagit för vana att bara ta med 3 tacksamheter åt gången, för visst skulle jag kunna skriva flera A4 ark fulla med tacksamheter, men vitsen med det hela är att känna efter JUST NU i miniform.

Idag har jag en massa att fixa med, och det är bra, man ska ha lite att göra! Och så får en knö sig med alla panschisar som fått avlöning ;)

♥ Ljus och Kärlek ♥
♥ Tacksamhet - TilliT - Balans ♥

28 kommentarer:

Kurt "fido" sa...

Du är så klok så det imponerar KRAM...

Anonym sa...

Mobilsäljare är verkligen av den envisare sorten så det var verkligen bra jobbat :-)

Kram

Gerd ♥ sa...

Hej, du känner väl igen mina listor sedan alla dessa år... Kram.

Gerd ♥ sa...

Jag tycker detta är utmanande och roligt! Kram.

Melody and M.E sa...

Hade en mobilförsäljare som påstod att han sålt in ett mobiltbredband till mig för två år sedan, vad han inte visste var att det var hans chef som hade sålt det abonnemanget till mig och det är en person jag känner väl!! Börja samtalet med en lögn ska man inte göra om man vill sälja något till mig. Det gäller som sagt var att vara klar i huvudet när de kommer med sina svador!
Tacksamhetslistor har jag aldrig gjort, men jag är nog en person som borde ha gjort det! Det finns så mycket att vara tacksam över, men det inte alla dagar jag kunnat se det.
Kramar M.E

Gerd ♥ sa...

Det kanske just i en bedrövelse som det är nyttigt att plocka fram tacksamhetskornen. För det det finns alltid något smått och gott, om inte annat fyrbenta.
Kramar!

Eva sa...

Åh ja dom där lyckas aldrig prata för sin sak till mig, jag är envis!! nej är ett nej ja en tacksamhetslista skulle man gjort kanske , är tacksam för livet i sig :) skönt när skallen är med men ibland är den inte med alls *s* min alltså :) önskar dig en skön tisdag kramen

Marlene sa...

Å jag är tacksam över att jag har dej i mitt liv och det vi tillsammans har att se fram emot :-)

Gerd ♥ sa...

Tack, snälla! Kram.

Gerd ♥ sa...

Även om inte skallen är med just för tillfället, så finns den ju där, bara att skruva upp batteriet *ler* så länge man är frisk, vill säga. Kram.

badtant.bloggo.nu sa...

Vilken toppen ide detta med att skriva tacksamhetslistor. Ska faktiskt låna den iden av dig. Så lätt att hitta en massa dåligt som hänt och glömma det som är viktigt och som man kan var lite stolt över. Ha en skön Tisdag nu. Kramen

Gerd ♥ sa...

Gör så. Det stärker en. Tack o kram.

Kikkan sa...

En bekant fick samtal från en mobil försäljare som ville prata med hennes make om ett mobile arrangemang han hade sålt till honom för ett par år sedan................ Maken hade dött för mer än 10 år sedan, så gissa om hon till slut blev ganska otrevlig till försäljaren som konstant bad att få prata med maken . Hon bad att få prata med hans chef och tala om vad hon tyckte om ljugande försäljare. Han har inte ringt henne igen

Gerd ♥ sa...

Usch, så osmakligt! Verkligen.

Ama de casa sa...

Visst finns det mycket att vara tacksam över :-)

sv: Den första stora boken är koranen, tror jag, och på sista bilden har vi nog bibeln. Den lilla i mitten är nån lokal bok om Torrevieja :-)

Piedra sa...

Jag tänkte på dig under gudstjänsten i söndags, då det var en gospelkör från annan ort som gästade. De var inte så många men det gick bra ändå. Kram! ♥

Ami sa...

Det var bra gjort att prata omkull försäljaren....Jag undviker ofta att svara när såna ringer eller haffar mig ute på stan, är för feg!
Och visst har vi mycket att vara tacksamma över och det är bra att göra som du, att skriva ner. Annars tar man det så förgivet.
Kram

Gerd ♥ sa...

Jag är tacksam över din information, Ama! ;)

Gerd ♥ sa...

Jag är tacksam över att du tänkte på mig! Kram.

Gerd ♥ sa...

Ja, det är lite kul när jag har "bra på fötter", har gjort detta förr! Men naturligtvis hade jag velat tjäna på det!!
Ja, man vänjer sig, så de små lyckostunderna blir kanske vardagsmat.
Kram

moi sa...

Jag är mycket bra på att avspisa efterhängsna försäljare. Om jag har koll eller inte spelar ingen roll.
Att komma ihåg att känna tacksamhet är ingen dum idé alls!
Kram

S/Y Euphoria sa...

Halloj!
Ja det finns mycket att känna tacksamhet över, och den som är glad över lite har mycket att vara glad över ;-)
Kram

Gerd ♥ sa...

Det brukar jag vara också, men jag var faktiskt lite intresserad av att se vad han kunde göra för att förbilliga. Men han bara svamlade, han knöt sig själv i svansen, han insåg det, hihi..... Kram

Gerd ♥ sa...

Ja, precis! Där skrev du de rätta orden! Kram

BP sa...

Så du har skrivit tacksamhetslistor i flera år. Det har Eva också gjort - eller rättare sagt hon gör här - varje måndag. Kolla om du vill.
http://provtyckningar.blogspot.se/ Tror du kommer att gilla hennes blogg:-)

Själv är jag inte riktigt den "tacksamma typen". Jag tycker att jag för det mesta "jobbar " för det jag får. Alltså tänker jag: You deserve it because you are worth it. L'Oréal:s oslagbara slogan - å då menar jag verkligen inte deras produkter.

Gerd ♥ sa...

Har kollat på Evas blogg provtryckningar, det var en annorlunda tacksamhetslista!
Man kan ha olika uppfattningar om tacksamhet, det kan jag också. ♥

yasmine modell mamma och fru sa...

tack fina du
känslosamt är det och tungt. men det hjälper kanske att skriva av sig lite
kraaam

Gerd ♥ sa...

Hjälper mycket att skriva av sig. Kraaam, fina du!