fredag, april 11, 2014

Det är de grå dagarna...

... som gör att man uppskattar de soliga så mycket!

Så sa Nalle Puh, och han är en klok man.

Och, jag skulle vilja säga, att det är de sjuka dagarna nu som gör att jag uppskattar alla mina vanligtvis så friska dagar så mycket! Jag är ju kärnfrisk egentligen!

Jag har ingen vanlig jobbig förkylning, som går över på en vecka, jag har  råkat ut för en svår influensa, den kan ta upp till tre veckor, och man blir väldigt slut. Inte kul alls. Bara att vänta ut liksom. Går med mössa på inne emellanåt, hihi, fryser ju, i skallebanket!

Lyssnar på Radio Skaraborg, undrar om de försöker vänja lyssnarna vid andra landskapsdialekter, just nu pågår skånska som bäst. Och skånskan sade så käckt "bulle med bulle" på sin dialekt och ville vi veta mer så skulle vi "söka på sociala medier eller researcha". Vilket språk vi har fått.


Jag tackar min själ att jag varit så förutseende och lagat så många extramiddagar, som jag frusit ner. De har kommit väl till pass nu senaste veckan.

Idag ska jag faktiskt tillaga en laxrätt i ugn. Jag har en ett halvt kilo färsk lax i kylskåpet, den måste anrättas nu, annars springer den iväg. Håll tummarna att jag lyckas!

Vad äter du för mums denna fredag?

Detta är mitt fyrtioandra inlägg av hundra på
# Blogg100

14 kommentarer:

 1. För ovanlighetens skull lagar jag inte mat alls. Vi ska ut med vänner ikväll och det blir en matbit då. Lunch bjuder mannen på, dessutom!
  Alltid skönt att ha nåt i frysen, tycker jag.
  Laxen är ju snabblagad, är säker på att du lyckas! :)
  Krya på dig och ha det så bra det går!

  SvaraRadera
 2. Torskrygg eller fiskpinnar blir det kanske...

  KryaPåDigKrameLuttarMedENBlomsterKvast ♥♥♥

  SvaraRadera
 3. God morgon,,,,ja kan bara hålla med dig, när man är sjuk har man bara en önskan o det är att bli frisk! hoppas du snart är bra & att du kan njuta av dagen ändå kram

  SvaraRadera
 4. Den friske har många önskningar, den sjuke en ;)
  riktig influensa är vedervärdigt :( idag ska jag äta soppa, som jag kokade igår. Jag brukar också laga ordentligt och sen frysa in. Smidigt när man är själv.
  Fortsatt krya på dej.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Att du lagar ordentlig mat måste ju vara ett tecken på att du börjar friskna till och det gläder mig, men nu måste du verkligen vara rädd om dig tills du får tillbaka krafterna.
  Jag har faktiskt inte funderat på vad jag ska äta, men när du nu säger lax, så har jag faktiskt några bitar i frysen......
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Jobbigt att det ska ta sån tid...

  Här blir det en tapasrunda igen - det gäller att passa på :-)

  SvaraRadera
 7. Nu låter det ändå som att det vänt för dej och att du är bättre. Hoppas laxen blir bra :-)

  SvaraRadera
 8. Nalle Puh är en av de klokaste jag vet. Och visst är det så. Utan mörkret kan vi inte uppskatta ljuset, så ett visst mått av mörker behöver vi för att inte bli likgiltiga eller förvänta oss det omöjligt eller vad som nu mer kan gå snett, när det inte blir balans mellan ljus och mörker. Jag tänker på yin och yang symbolen. Ett visst mörker behövs kanske också för att vi ska kunna förstå och empatisera med andra människors mörker. Man lär sig någonting av allt det svåra.
  Jag har absolut ingen aning om vad jag ska äta till middag idag. Först ska jag hämta hem sonen, och sedan får jag improvisera. Orkar sällan tänka ut i förväg vad jag ska äta.
  Fortsätt att krya på dig, kära Gerd! Kramar! ♥♥♥

  SvaraRadera
 9. Aj då, influensa är inget kul....
  Hur många av dina reskamrater ligger också nerbäddade?
  Hoppas inte sjukan varar längre än maten räcker!
  (Bulle med bulle är en chokladboll i en fralla... )
  Kram o krya på dig ♥

  SvaraRadera
 10. Här ska det bli lammkotletter i dag och en bulgursallad med saffran!
  Svar: Hade kontakt med moster idag och fick svaret att "frisk är jag inte".
  Den där influensasprutan verkar inte vara något garanti för att slippa influensan!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 11. Där har vi det Gerd. En timme med skånska om dagen och du blir kärnfrisk igen. Tänk om man var lika klok som Nalle Puh. Det stämmer verkligen. Det är när man är sjuk en längre tid som man uppskattar de friska stunderna på ett mer äkta sätt. Jag minns förr när jag hade någon av barnsjukdomarna. Första dagen jag fick gå ut igen. Då såg jag på allt på ett speciellt sätt fast jag var ett "barn". Redan efter några dagar körde jag på som vanligt och tog hälsan som given. Om jag hade fått en chans att leva om mitt liv skulle jag tänkt helt annorlunda. Aldrig gnällt över en bonnförkylning. Din Brysselsjuka verkar vara av segaste laget. Håll ut. Till påsk måste du väl vara frisk. Kram Bosse

  SvaraRadera
 12. Du har ett positivt sinnelag och det bär långt!
  Att se de små glädjeämnena, för de finns.
  Föga kanske det tröstar - men många har ju det mycket värre, de som inte kan tillfriskna, de som mist någon kär.
  Kram på dig - du grejar det!

  SvaraRadera
 13. Skånska är en hääärlig dialekt.
  Dendär nalle puh är en klok kille han.
  Ja då man är krasslig och hängig uppskattar man friska dagar. Visst är det så. Men efter regn kommer ALLTID solsken.
  Bra du har lite mat att fixa till. Du måste ju äta och sköta om dig åxo.

  Själv ska jag strax...klockan är nu 22.33 hämta gubben från krogen. Han har varit på herrmiddag. Men jag ska köra framåtillbaka så det blir ca 4 mil sammanlagt...gääääsp.
  Hoppas jag inte somnar då jag kör. Lite trött nu.

  Krya på dig vännen. Här kommer nattikramen. NATTI NATTI!

  SvaraRadera
 14. Tusen tack, alla fina, som peppat mig ♥

  Sitter här och rosslar men jag har SOVIT i natt! Rätt så "tilltufsad" som någon sa, och med en fundering om, hur kan jag komma igen, kan jag bli den jag var, har ju varit helt däckad. Ställde mig också frågan, är det så här att gå in i den berömda väggen (den vägg jag aldrig varit i)???

  Nej, usch. En obotlig sjukdom är värre och att mista en kär också värre, och det har jag gjort, så det vet jag är värre.

  Men händelser här i livet kommer till oss för att vi ska lära oss. Och känna människors omsorg och kärlek!

  Kanske har nytta av allt detta någon gång? Tror det........
  ♥ Kram ♥

  SvaraRadera