tisdag, april 22, 2014

Hur hanterar man en vårdepression?

God morgon! Vår klara sol går åter upp!

Lade mig kl 22 igår kväll, då var det full fart på tivolit. Strålkastarna skickade in sitt skarpa sken i mitt vardagsrum. Jag vaknade kl 00, av att lastbilar brummade iväg. Tivolit drog, alltså. Ska bli så skönt att slippa nu.

Läste om depression hos en av mina bloggvänner igår. Eftersom jag själv känt mig låg av segdragen influensa, kom jag att tänka på vårdepressioner.

Googlade som jag brukar göra, om allt jag funderar över, och kom in på "Fråga doktorn och Mia Törnblom".

Hur hanterar man en vårdepression och hur gör man för känna att man lever livet fullt ut? var frågan. HÄR! är svaret *ler* nej, men klicka på länken och du får tio minuters jätteintressant intervju, och en kick framåt igen!

Det är bra att försöka göra det bästa och det som känns roligast, den tid som finns kvar på jorden. Åren rusar iväg så fort. Det är så lätt att ge råd till andra och glömma att de råden även gäller en själv!

Idag säger jag GRATTIS till mitt ena barnbarn Wictor, som fyller 14 år!

Gör någon annan människa glad!
Börja fler meningar till dig själv med "vad bra att du..." än med "varför kan du aldrig..."
♥ Ljus och Kärlek ♥

Detta var mitt femtiotredje inlägg av hundra till
# Blogg100

20 kommentarer:

 1. I bland är det inte så lätt som man tror att fånga dagen men man får jobba på det...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, så. Man får jobba på det. Kram.

   Radera
 2. Man lever bara en gång och man är närmast sig själv. Det ska man alltid komma ihåg! Njut nu av det helt fantastiska vårvädret som absolut inte lämnar plats för en vårdepression tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, jag har suttit och solat på balkongen nu i flera omgångar. Det värmer ljuvligt.

   Radera
 3. Kanske är det viktigt att ha en god vän att luta sig mot, som finns där för att lyssna och trösta.....
  Grattis till barnbarnet :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag försökte ta team out och resa ifrån min begynnande vårdepression, men det fungerade inte något vidare! Helt klart tär det på krafterna att ha ett virus i kroppen och det är inte lätt att lyfta sig själv i kragen varje dag! Men som sagt tiden här på jorden är kort och det gäller att ta vara på dagarna och se de ljusa!
  Grattis till Wictor! Min Victor fyller 7 år, så just nu är din dubbel så gammal!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, viruset tär. Jag har inte depression, utan är "bara" lite låg, jag tror inte jag tillåter mig själv att bli riktigt dålig. Nej, nu gäller andra tag! Så skönt skriva av sig!
   Wictor är ett fint namn, det hette min morfars bror.
   Kram!

   Radera
 5. Grattis till ditt barnbarn. Att ta en nypa frisk luft såhär på våren brukar göra gott för själen (även om man inte tror det) om man känner sig låg eller har en vårdepression. Att peppa sig själv är också en god ide att göra precis som du skriver. Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, luft och natur är fint. Jag saknar vandringarna, har inte orkat, men ska ta cykeln ut en bit idag, tror jag, i det fina solskenet. Kram ♥

   Radera
 6. Kloka råd som alltid av dig, min bloggvän!
  Jag försöker leva så där, men inte lyckas man ju alltid. Ordspråket "bemöt andra så som du själv vill bli bemött" tycker jag är fint.
  Vårdepression, ja... inte lätt att förstå men ändå är det så många som drabbas. T.ex. tror jag min far hade det då han tog livet av sig för 36 år sedan, men på den tiden förstod man väl inte vad han led av... speciellt inte jag som bara var 15 år.
  Våren är ju en spirande tid, full av löften tycker man... men alla känner inte så.
  Själv blir man ju deppig av regn och rusk.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver sig en påminnelse, som sagt, inte bara peppa andra, utan först och främst sig själv!
   Nej, nu har jag skrivit av mig, så bort med tankar, och börja njuta, det ska jag!
   Kram!

   Radera
 7. Jag har svårt för Mia Törnblom så jag klarade inte att se hela klippet. Det jag inte klarar är att hon tror att sitt sätt att hantera livet fungerar för alla människor, och det gör det definitivt inte. Hon får tyvärr både mig och andra människor att må ännu sämre. Nej, man måste hitta sitt eget sätt. Jag låter mig vara vårtrött och deprimerad, och håller jag mig inne så slipper jag se allt vad folk håller på med nu på våren som bara gör mig ännu tröttare. Sitter hellre inne och skriver då. Sedan rätt som det så brukar jag känna mig lite piggare igen, men det är bättre att låta naturen ha sin gång, tänker jag, än att försöka tvinga fram någonting.
  Vårkram! ♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi människor är olika och det är väl tur det. Jag tycker väldigt bra om Mia Törnblom, hennes sätt passar mig. Och mig passar det inte alls att sitta inne i total ensamhet så lång tid, jag som är så aktiv, nej då blir jag låg. Jag lider inte alls av depression, nu har jag varit ute och cyklat i tre timmar och känner mig mycket ljusare och lättare.
   Vårkram! ♥♥♥

   Radera
 8. Jag är nästan alltid glad, oavsett vad...
  Är jag sjuk så brukar teven vara ett gott sällskap. Men då brukar kroppen bli orolig av stillasittande och ryggen och nacken sätter igång och bråka... Mina tankar är ljusa och jag vågar vara ledsen, fast gråta har jag svårt för, men känna starka känslor gör jag lätt.
  Nu sitter jag på gården i shorts och linne... Väldigt varmt!

  KrameluttarDuBlirSnartÅterställtTålamodIMassor ❤️❤️❤️❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag är också en glad person egentligen. Det är flunsan som knäckt mig lite, men nu har jag lyft mig i kragen! Tillsammans alla de år med min älskade mådde jag alltid bra. Jag har nu cyklat, solat, är piggare.
   KrameLuttarDetFixarSig♥♥♥

   Radera
 9. Jag tillhör de som lever upp och blir glad på våren men vet att ni är många som har det jobbigt med både depression och allergier nu på våren. Kan tänka mig att det är extra jobbigt då man dessutom saknar någon som man brukar göra roliga saker tillsammans med. Nu hoppas jag att du snabbt är glad och ser framåt igen.
  En stor styrke kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag signalerat fel, jag har varken depression eller allergi. Är lite låg pga flunsan, men tyckte ämnet var intressant, därav inlägget.
   Tack, jo då, jag lyfter mig, förstår att jag måste ut mycket mera i friska luften, fixar inte att bara gå inne.
   Kram tillbaka! ♥

   Radera