måndag, maj 01, 2017

1 Maj - röd dag - namnet är Valborg

God måndagsmorgon!

Om sanningen ska fram, och det ska den ju, så har jag inte kunnat sitta så mycket vid datorn sedan besöket hos ögonläkaren. De pupillförstorande dropparna tog tydligen hårt på mig, så jag har haft sveda i flera dagar. 

I stället har jag varit så gammaldags, så jag har ringt, hälsat på och pratat med personer, precis som förr i tiden och då kan man faktiskt blunda medans en pratar, haha.

Som sist igår kväll pratade jag med Tyskland och det är alltid nyttigt att bruka språket, flamsa och tramsa med goda vänner.

 Detta är Sonia, min f.d. granne i trean.
Hon har varit med i min blogg tidigare. Jag gick förbi där och plingade på i lördags. Och jag blev insläppt och försedd med gofika. Hembakt alltihop. Gräddbullarna låg redan i magen, vid fotandet.

 Alltså, ni ser, Sonia är 85 år och en fena på mobil och surfplatta. Hon facebookar, instagrammar, spelar spel, ja allt möjligt kuligt och klurigt. En förebild!

Här visade Sonia något fint. Hon hade i present fått denna ljusstaken med fyra värmeljus. Och titta, vad som händer!

När jag kröp ner på knä, kunde jag faktiskt se 9 rader med ljus! Fantastiskt vackert!

Igår var det Valborgsmässoafton, och idag på Valborg, åker jag bort en sväng. Jag är bjuden på min kusin Gulli´s 80-årskalas. Så jag tar tåget till Alingsås. Sedan löser sig resten.

💖 Ljus och Kärlek 💖

20 kommentarer:

  1. Väldigt trevligt med personliga besök - och gott fika fick du också :) Fantastisk ljusstake med värmeljusen!
    Ha en fin dag denna den första i månaden maj!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilket härlig besök hos Sonia - och vilken krutgumma hon är! :-)

    Jag blir lika förvånad varje år att Valborg inte har namnsdag på valborg... ;-)

    Ha en bra tripp och ett kuligt kalas! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men det är ju idag som det är Valborg! Igår var det afton.
      Kram!

      Radera

  3. En riktigt fin första maj till dig. Stämningsfullt med ljus. Trevligt att kunna ringa på - ta en fika och bara prata.

    KL ❤

    SvaraRadera
  4. Kan du så mycket tyska att du kan flamsa och tramsa? Då måste du verkligen vara duktig. Ha en riktigt fin första maj!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, det har varit mitt älsklingsspråk sen jag var 14 år.
      Kram

      Radera
  5. Åh vilken härlig krutdam din f d granne Sonia är! Så gott med hembakat :-)
    Vilken vacker ljushållare :-)
    Glad sköna maj önskar jag dig!

    SvaraRadera
  6. Full rulle hos dig, jag är imponerad! Hoppas ögonen är bättre nu. Härlig granne du har, och den där ljusstaken såg fantastisk ut! Ha nu en toppendag, och vi säger välkommen sköna maj!!

    SvaraRadera
  7. vilken härlig dam som är så uppdaterad. Kul säger jag. Trist med ögonen, men hoppas på att du får en fin kväll vännen. Ps...jag kommenterar sällan från datorn utan kommenterar mest från mobilen som inte kommer in i alla bloggar tyvärr. Men så är det. Läser gör jag. STOR KRAMELIKRAM!

    SvaraRadera
  8. Det är så härligt och hälsosamt och vettigt att vara gammaldags ibland!
    Vi borde vara det lite mer.
    Hälsade på min snart 83 år gamla mor i dag. Vi satt ute i solen och hon pratade på som bara den. Stundvis tänkte jag oj-oj vad hon babblar, men sedan tänkte jag att det är bara bra, hon hade mycket att ventilera :-)

    SvaraRadera
  9. IRLär också viktigt och visst är det gott ses :D

    Kram och god afton!

    SvaraRadera
  10. Så trist att du fått besvär av dropparna mne inget omt som inte har något gott med sig. Och besöket hos din tidigare granne förstår jag böev upskattat ev er båda.
    Önskar dig en trevlig resa och visst ordnat det sig för det brukar det ju göra.
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Vilken kvinna! Vilken krutgumma! Hon är verkligen en förebild. Tänk att vara lika pigg och datorkunnig som hon! Eller, för att vara ärlig - hon har redan gått om mig i alla fall;-)
    Ha det så bra i Alingsås - staden med det duktiga handbollslaget:-)

    SvaraRadera
  12. Oj, vilken kvinna :) Och vilken tjusig ljusstake!
    Hoppas dina ögon känns bättre nu!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Lustig ljusstake. Har dock inte riktigt koll på hur den fungerar. Det blir nog inte så konstigt i framtiden med att äldre är datorkunniga. Det är ju en härlig sysselsättning för pensionärer. Och ett bra sätt att hålla sina sociala kontakter igång.
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera
  14. Vi borde kanske alla få nån liten krämpa då och då så vi börjar umgås och ringa till varandra istället. Men hoppas att du mår bättre i dina ögon nu iallafall. Ja det var då en härlig granne du har. Hoppas det blev en fin vistelse hos din kusin. Ha det gott. Krkamen

    SvaraRadera
  15. Tack, alla! Ingen ögonfröjd, eller vad ska man säga. Det svider än. Men kloka tankar har jag läst här nu i kommentarerna. Och gott har jag varit med på!
    Kraaaaaam!

    SvaraRadera