onsdag, februari 28, 2018

Rysskyla sista februari

God morgon! Ja, för hundra gubbar, nu är det svinkallt. Jag var till mataffären igår, för det får inte bli alltför tomt i kylskåp och skafferi. Mössa, huva, varm jacka, överdragsbyxor, kängor, varma pälsvantar på. Men nästan frös ändå, det blåste isbitar.

Här nedan kommer rykande färska bilder, jodå, jag passade på arbetsfordonen.
Själv tror jag att jag håller mig inomhus idag. Det är 13,5 minusgrader just nu. Och halkigt som en skridskobana, jag lovar.Den skarpögde kan se husvagnar på andra sidan vägen. Jodå, finns de som vintercampar.
Och längst bort har vi Vänern.

Kan inte låta bli att saxa ett klipp ur morgonens nyheter:

"När Ida Karlberg från Tidaholm åkte in till Skaraborgs sjukhus i Skövde akut med gallproblem slutade det med att hon fick byta avdelning flera gånger.
Från kirurgisk akutvårdsavdelning till öron-näsa-hals för att till sist hamna på gynavdelningen. Så såg Ida Karlbergs resa ut på sjukhuset under den 20 dagar långa vistelsen efter en galloperation med komplikationer. Under den här tiden gick sjukhuset upp i stabsläge på grund av stort patienttryck, brist på vårdplatser och personal."
💝 Ljus och Kärlek 💝

14 kommentarer:

znogge sa...

Onödigt kallt för min smak men ni slipper i alla fall snön ser det ut som. Alltid något. Ja, man måste vara frisk för att kunna vara sjuk numera...

Kram och god onsdag!

Gerd ♥ sa...

Ja, precis. Men ishalkigt och det är livsfarligt.
Vården är allt bra konstig, ja.
Kram!

Ama de casa sa...

Smart att stanna inne nu när du har bunkrat i kyl och skafferi. Onödigt att ge sig ut i kylan och halkan om man inte måste.
Jösses... Det var verkligen blandade komplikationer där. Men till slut släppte dom ut henne i alla fall...

Ha en fin inomhusdag! :-)

Gerd ♥ sa...

Det lustiga är att kvinnan INTE hade dessa komplikationer, utan fick nyttja de olika avdelningarnas vårdplatser pga platsbrist för det som handlade om gallan.
Tack, jag förblir vid min läst.

Anki sa...

Riktigt iskallt ute! Jag har precis hämtat in ved och tänker inte gå ut mer idag!
Stackars människa ... man får inte vara för sjuk för att klara alla dessa turer!
Kram

Gerd ♥ sa...

Ja, det känns inte som om vården går framåt i vissa skeden, snarare lite baklänges.
Kram i kylan

BP sa...

Burr, burr! Jag dokumenterade också snöröjningen från balkongen idag. Höll på att frysa ihjäl under den minuten jag stod och fotade...
Exemplet du skriver om från Skaraborgs sjukhus är bara ett av många. Läste om liknande fall här i Stockholm också, bland annat från Södersjukhuset och sprillans nya NKS. Sjukvården lämnar verkligen ett och annat att önska.

Ama de casa sa...

Precis tvärt emot då när jag låg inne för det som visade sig vara gallproblem. Jag låg på samma rum, med samma personal (sjuksköterskor mfl) i 11 dagar och bytte ändå avdelning tre gånger. Läkarna var av "blandade sorter" och till slut var det kirurger som plockade bort gallan :-D

Gerd ♥ sa...

Jamen, det är ju perfekt, att dokumentera inifrån och ut! Nej, jag har ärligt talat, inte ens gått ut till soporna. Det längsta jag gått idag, är till brevlådeboxen i trappen.
Tröttsamt med sjukvården.....

Gerd ♥ sa...

Jaha, ny v ariant! Men stor eloge till den spanska sjukvården! Jag vet att den är suverän.
Vart har Sverige tagit vägen i topplistan??

Ditte sa...

Kallt är det och även i Stockholm var det -13 idag på morgonen. Brrr! Jag kom ut vid 14-tiden, -10 och det blev en promenad på 5 km. Och med vackert sosken. Visserligen gick jag in i några butiker under vägs, men kallt var det. Och nu i kväll värker mitt ansikte. Men jag vill inte bli begränsad. Vill ta mina promenader. Tyvärr ser det mog ut så i stora delar av landet.
Kram och trevlig kväll.
Nu ska jag se "Uppdrag granskning" om Palmemordet.
Verkligen illa med sjukvåren men jag anser att vård måste få kosta. Undrar vad de ansvariga sparar till.

Gerd ♥ sa...

Kallt är väl bara förnamnet, inte trevligt alls. Hoppas det ändrar sig snart, så man kan gå ut obehindrat.
Jag har faktiskt valt att inte gå ut idag.
Jag såg inte uppdrag granskning, jag valde Natascha
Kram!

Carita Liljendahl sa...

Det roliga och smått ironiska är ju att -13 för mig skulle kännas nästan varmt nu då vi haft kallare än -20, men helst ser jag nog att det snart blir plusgrader och att snön smälter bort :-)
Torsdagskram!

Gerd ♥ sa...

Japp, var och en är sig själv närmat och graderna i sig behöver inte betyda hur kallt som det upplevs. Och blåsten kan ställa till det. Men solen skiner och tar bort sura miner, hihi, men det har vi ju inga.
Torsdagskram!