tisdag, mars 06, 2018

En vanlig sketen tisdag

God tisdagsmorgon och idag är det allmän rengöring. Tvättstugan får tjäna mig och, ja det var igår, tog jag hand om mina orkidéer, så liten vit lögn.

 Just den här småblommiga vita orkidén är jag stolt över, för den har jag hållit igång sedan 2013. Med jämna mellanrum sätter den fart och blommar på. Det var bara en stam från början, men jag har klippt ner och rensat växten flera gånger och det verkar den ha gillat.

Inte konstigt att det blir mycket bråte utanför mitt hus. De byter ju så många kök.  Och ett litet täcke av vitt på backen, som snart blev tjockare, när jag cyklade iväg till Gospel igår kväll.

Där hade en ung flicka, sopran, klätt sig i riktigt färgsprakande kläder! Härligt! Jag sade till henne att hon var en riktig Glad måndagstjej 😀Nej, jag tog inget foto.

Läste någonstans om att det är så mycket vitt i bloggarna nu och det kan jag hålla med om. Även jag bidrar. Just nu hittade jag inget ovitt foto.

💝 Ljus och Kärlek 💝

14 kommentarer:

 1. Jag älskar orkidéer! Det är en sådan vacker och skir blomma. Men tyvärr överlever dem av någon outgrundlig anledning inte i min vård!
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar också orkidéer. Ibland har man tur med dem.
   Kram 💝

   Radera
 2. Vilken tacksam orkidé! En sådan hade jag men den vägrade tyvärr att samarbeta men varliga brudorkidéer brukar jag ha tur med i alla fall.

  Kram och god tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har sina personligheter, de där orkidéerna.
   Tack och kram!

   Radera
 3. Orkidéer är ju så fina! Jag har gett bort alla mina utom en som jag tog ner till Spanien och nu blommar den igen :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att orkidéen trivs bättre i Spanien!
   Kram

   Radera
 4. Orkidéer är även mina favoriter och jag har ett tio-tal och i olika färger. Dock blommar inte alla samtidigt. Men just nu är det fyra som är pigga.
  Mycket vitt blir det och inte så konstigt i sig. Men snart så kommer det grönsak och lite annat. Här är det +1 idag och viss snösmältnig. Riktigt behagligt, men någon längre prommis i modden blev det inte.
  Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag väntar på grönområdena.
   Idag var det mildare, men snön låg här.
   Stor kram!

   Radera
 5. Vilken fin orkidé du har. Jag förstår att du är stolt över den.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Dom är himla fina, orkidéer! Fast jag lyckas inte hålla liv i dom :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske beror det på min envishet att jag lyckas?

   Radera
 7. Beundrar dina gröna fingrar med orkidéerna, som jag ju ta kål på inom en vecka. Fantastiskt! Är stolt över dig.
  Jodå, Gärdsmygen har satt igång en färgglad vecka. Ett suveränt initiativ tycker jag. Anki och jag har hängt på. Å i ditt fall är det ju faktiskt bara att ta en selfie, för du är ju verkligen en färgglad tjej:-)

  PS. Plusgrader här som Ditte skrev. Det finns hopp:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra initiativ med färgglad vecka! Jag kör så försiktigt, jag måste ju leta färger först! Jag tycker allting är så vitt, så vitt jag ser.

   Jag kunde ju fotografera min garderob, den har regnbågens färger ;)

   Radera