lördag, mars 03, 2018

Ta det isigt!

God morgon! Lördag idag, tralala ♪♫♪♫ Nja, inget särskilt med det, mer än Ring så spelar vi, men jag sätter gärna lite guldkant på tillvaron. 
Men guldet, då. Vad blev det av det? 

Jag gick aldrig till mataffären igår heller. Har inte handlat mat sedan i tisdags då jag köpte mjölk och fil. Egentligen har jag nog mat för en månads överlevnad, i skafferi, kyl och frys, när jag tänker efter.

Jag gick en vända runt kvarteret och konstaterade att man byter kök i tre lägenheter i min trappuppgång! Jodå, jag fick också en förfrågan om det för en tid sedan. Så det är inte konstigt att det har spikats och borrats överallt i mina öron.


Bjuder på de sista floristbilderna från blomstershowen.
Snart är det påsk, och då...

Oj, då. Här ser jag ett gäng som är ute och löptränar på gång- och cykelbanan! Ingen ovanlig syn övriga årstider, så nu måste det ju vara vår, eller hur? Det är den bana som jag ska cykla på i morgon bitti till kyrkan. Dags igen.

💝 Ljus och Kärlek 💝

18 kommentarer:

Ami sa...

Ibland har man helt enkelt ingen lust att gå iväg och handla. Men man brukar alltid ha lite extra i kyl och frys :)
Ha en fin lördag
Kram

znogge sa...

Det hörs verkligen när det byts kök men fint blir det efteråt. Skönt att slippa handla alltför ofta.

Kram och god lördag!

Ama de casa sa...

Här har vi precis varit ute och "storhandlat" och då snöade det på oss... Men det tog bara en minut att gå till affären så det var inte så farligt ;-)

Ha en fin lördag!

Bara vara jag sa...

I de hyreshusen jag bor har de börjat med sedan Januari att när någon (som bott länge i lägenhet) flyttar ut så renoverar de upp/byter kök, golv, tapeter& målar osv i den lägenheten. Sen väntar de tills nästa person flyttar ut innan de renoverar den lägenheten på samma sätt. Så har man bott i hyreslägenhet länge och fortfarande bor kvar slipper man renoveringen (i alla fall än så länge)
Glad lördag ♥

Gerd ♥ sa...

Ja, det är ingen ko på isen, mat finns. Nej, det är kylan som stoppar, jag gillar annars att gå ut.
Kram!

Gerd ♥ sa...

Ja, det är tudelat. Går gärna ut, om det inte är iskallt.
Kram och detsamma!

Gerd ♥ sa...

Då har ni affären MYCKET närmare ;)
Detsamma!

Gerd ♥ sa...

De gör så här, här också. Jag fick en nyrenoverad lägenhet 2013 när jag flyttade in i tvåan här. Men inget nytt kök. Nej, de byter till lyxkök ifall man betalar extra. Och jag tror att två av de tre som de byter ut på, ff ska bo kvar. Jag tror inte tanten som har hemtjänst byter till lyxkök i hennes ålder, jag tror att hon flyttat.
Glad lördag 💝

BP sa...

Bra att de byter ut kök tycker jag, det tyder ju på bra underhåll av hyreshusen, vilket är positivt.
Så du kan överleva en månad på allt du har i skafferiet/frysen. Vi lyckades med fyra dagar, sedan gapade allt tomt, förutom "spaghetti naturell" alltså. Men det sägs ju att man ska bunkra så att man kan överleva om det blir en krissituation, så du gör ju helt rätt där.

Lena i Wales sa...

Har sett bilder från UK via vänner. Hyllorna tomma i affärerna, maten slut. Tänk om de ändå kunde göra som du, planera och använda frysen på ett vettigt sätt! Ibland är det bra att tänka till!
Ta det varligt i halkan om du går ut. Här i Spanien regnar det äntligen!!!!
Ha en fin helg!

Gerd ♥ sa...

Ja, det är det, fast hyresgästen som väljer detta, får en hyreshöjning på 650 kr /månad. Jag valde det inte, så mycket arbetar jag inte i köket. trots allt. Lägger hellre pengarna på resor.
Jo, jag har väl av gammal vana sparat på mig en del mat. Ibland får jag tvinga mig själv att äta upp ur frysen. Så blir det idag. En fläskkotlett ryker med. Och det är ju gott!

Gerd ♥ sa...

Oj, det är hemskt, om varorna försvinner ur affärerna och inte fylls på!
Tack, jag har redan varit ute, det var rätt skapligt.
Samma!

Femte året i Hjo sa...

Jag ser folk som cyklar på gång- och cykelbanans is. Sulle jag aldri göra. Ring så spelar vi - finns det än? Vi löser Melodikrysset, åtminstone hustrun.

Gerd ♥ sa...

Jo, jag gör det, jag har dubbat.
Ring så spelar vi, är kult.

Ditte sa...

God sen kväll! Trevligt med liiite vårtecken hos dig också. Man blir glad för det lilla.
Här i Stockholm är det många om cyklar och så är det hela året om. Men för min dle blir det alltför kallt mot ansiktet...Får vänta ett tag till.
Ja, mycket görs ju om i hyreshus när det gått x antal år. Sen är ju frågan om det behövs eller om man tycker det är bra ändå. Vi får ordna sådant själva efter eget tycke och smak och även stå för kostnaden själva. Men så är det ofta i bostadsrätter. I htreslägenhetet brukar det ju kostnaden komma på hyran.
Hoppas nu det blir hyfsat cykelväder för dig i morgon. Ta det försiktigt.
Kram och tankar.

Susjos sa...

Godafton i vinterkylan! Känns att det inte är vår än på ett tag...tyvärr!
Nu ska jag upp i backarn aoch njuta av lite vintersport, sen kan våren få komma! Kvällskram

Gerd ♥ sa...

Det gick fint idag!
Och nu är denna dagen gången. Kram och god natt!

Gerd ♥ sa...

Idag var det inte någon vårkänsla. Det dröjer nog.
Ha det gott och kvällskram!