fredag, juli 13, 2018

Fredagen den trettonde

För mig, är detta ingen speciell dag. I år infaller den två gånger, i april som var och idag i juli. Men förr i tiden trodde man mer på magin om detta, läs HÄR! För mig handlar det mer om tur, om jag ska tycka något.

God morgon till dig! Helt underbara dagar, sedan lång tid tillbaka.
 Tänk att få användning för alla de sommarkläder, som inhandlats förr om åren och bara blivit liggande i besvikelse. Livet blir så mycket lättare i svala enkla kläder. Det känna nästan så att jag kunde ta på mig den vackra kaftanen som jag köpte och prutade på i Thailand för 5 år sedan. Liksom nästan samma värme nu!

I mina minnen kom upp att denna dagen var så otroligt varm, för 8 år sedan. Och det minns jag, faktiskt. Vi var på Öland och kunde inte vara vid husvagnen, utan måste åka till havet för att sitta där och fläkta oss på klipporna.

Nej, nej, detta är ju småbåtshamnen i Lidköping, igår.


Folk låg på de fina solbryggorna och badade i Vänern. Så, ska en sommar vara!

Nu har det goda kaffet hamnat på rätt plats, livsandarna har vaknat på riktigt, så nu ska jag fånga dagen! Heeelt blankt blad!

💛💙 Ljus och Kärlek 💙💛

14 kommentarer:

znogge sa...

Visst är det härligt med värmen och skönt att kunna gå tunnklädd. Tids nog kommer bistrare tider... Vår äldsta dotter är född fredagen den 13:e så jag tar det med fattning än så länge ;-)

Kram och ha en härlig dag!

wiolettan sa...

Fredagen den 13:e känns lite kymigt för mig, men det beror endast på att jag har en väninna som avskyr dessa dagar. Allt som händer då, det dåliga, är dagens och datumets fel. Jag kommer ihåg då vi jobbade ihop att hon ofta kom försent dessa dagar för allt hade gått henne emot.
Bra och härligt att du kan njuta av sommarvärmen, jag kan tyvärr inte det, men bara att acceptera och göra så gott jag kan och hålla mig i stillhet.
Bra detta med oskrivna blad, det kan bli fyllt med så mycket och även om det inte blir det så kan vi behöva ta det lugnt ibland.
Härliga, somriga bilder.
Kram!

Ami sa...

Förstår att du njuter av värmen ni har där hemma. Underbart att få användning för sommarkläderna :)
Kram och trevlig fredag!

Geddfish ♥ sa...

Säkert ett mycket bra datum, fredagen den 13:e! Jag har haft tur med nr 13.
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Gammalt skrock, egentligen, men sånt kan smitta av sig. Enligt statistiken händer färre olyckor denna dag. Kanske beroende på att folk tänker sig för mera, vilket man borde göra alltid.
Mitt oskrivna blad blev en liten balkongstädning, men det var behövligt.
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Ja, jag stornjuter!
Kram!

Ingrid sa...

Jag bekymrar mig inte alls om det här datumet och har redan gjort en hel del som skulle kunnat gå illa, men det verkar ha fungerat på alla sätt och vis.
Kram, Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Bra, det. Det ska aldrig vara några problem.
Kram!

BP sa...

Sedan den femte maj har vi haft dessa drömväder med sol. Otroligt! Värmen kom visserligen lite senare, men den här sommaren måste väl ändå vara den bästa i mannaminnet. Å dina bilder bevisar just detta.

Hade också ett oskrivit blad idag - så himla skönt! Bättrade på solbrännan en aning:-)

Ditte sa...

Visst är det fint att kunna njuta av den fina sommaren. Men visst behövs det regn alltid. Men det kunde ju regna på nätterna.
Och att vara nära vetten när det är varmt ger ju ofta en behaglig svalka.
Jättefina och somriga bilder. Hoppas det blev en njutbar dag.
Kram!

Anki sa...

Förr tänkte jag nog mer på detta datum - men nu passerar den oftast ganska obemärkt :)
Härligt somriga bilder!
Ha det gott!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Ja, precis, gammal skröna.
Ha det gott och kram!

Geddfish ♥ sa...

Jo, gräsmattorna är torra. Värre är det med grödorna. Men så är det.
Jag njöt hela långa dagen igår och tänker njuta även idag.
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Vilken sommar! Ja, jag vet inte rekordet. Vet bara några årtal, som var speciella. 1959, 1969, 1992, 1998, 2010, som exempel.
Skönt med oskrivet blad, fast jag skrev ju på ett ändå.