torsdag, oktober 10, 2019

Sångträning

Jag var på sångövning med lilla kören igår kväll. Så här ser det ut när jag sitter och tränar här hemma. Jag söker gärna upp på Youtube, ifall sången finns där, så får jag melodin. Texterna och noterna har jag ju.

Du tänker nog, liten skärm. Men det är en laptop som jag kopplat ett extra tangentbord till. Jag skriver snabbare på det extra. Här vilar inga saktfärdigheter i fingertopparna.

Idag har vädret bestämt sig för att vara skapligt så jag ska ta en stillsam promenad ner på stan. Jag har inte varit fram på närapå två veckor nu. Att ta bussen till centrum fungerar inte längre, inställda linjer, suck. Nej, här får fötterna härdas, lyft lyft, på dem.

Trevlig torsdag med ljus och kärlek

8 kommentarer:

znogge sa...

Jag tycker att tangentbordet på min laptop fungerar bra men absolut bäst är det på min Mac. Vilken skillnad. Däremot så envisas jag med att använda lös mus.

Kram

Ami sa...

Så bra att du kan leta upp sångerna på youtube :)
Kram och trevlig torsdag!

Ingrid sa...

Jag är som Znogge! Jag använder också lös mus till laptopen. Det går så mycket smidigare än med pekplattan. Annars sä faktiskt laptopens tangentbord bättre än PC:ns.
Kram, Ingrid

Eva`s sa...

Nej det har jag inte, har vant mig :) trevligt att du övar du får lägga upp en video nån gång så vi kan se o höra dig :) kram å fin kväll fina Gerd

Ditte sa...

Perfekt att leta musiken så du kan höra den. Och att koppla ett externt tangentbord till din laptop är ju bra o du tycker det känns bra. Jag har ett externt tangentbord men tycker det på min Mac fungerar bra just nu. Men till vår andra dator tycker jag det är smidigare med ett extrent bord.Bra att man kan koppla ihop så det blir bra.
Trist med indragen busslinje för det kan ju vara tillfällen man skulle behöva busshjälp.
Kram och trevlig kväll.

BP sa...

Duktig tjej! Nu är jag ju tondöv, och att läsa noter har jag inte gjort sedan gymnasiet. Beundrar dig att du kommer ihåg texterna, för det har jag heller aldrig kunnat göra, inte ens när jag var ung. Konstigt nog;-)

Är aningen förvånad att du inte också har kopplat en stor skärm till din laptop. För du klagar ju ibland att du inte kan läsa texter på bilder till exempel.

Veiken sa...

Man kan lyssna och lära sig mycket på youtube. Det gäller att använda allt på rätt sätt!
Såg nu på vädret att det ska bli regn i massor på måndag. Det gäller att ta vara på helgen! Ha det gott.
Kram

Ama de casa sa...

Ett riktigt tangentbord är ett måste, fy för att picka på telefonen eller plattan. Fast tangentbordet på laptopen funkar bra för min del :-)

Det är nog bra för ditt tillfrisknande att gå ner på stan nu när du kan göra det. Att röra på sig är alltid bra. Har jag hört ;-)