onsdag, januari 08, 2020

Ficklampa

God morgon, denna onsdag och idag lyser jag med ficklampan.
Nej, inte här, för det gjorde sonen, när jag var hos den lilla familjen. Lowe tyckte det var jättehäftigt i det kolsvarta mörkret i skogen, att kunna leta efter spöken.

Men, titta, där var ju Sally också (med sin mamma)!

Jag trippade efter, men det var näst intill omöjligt att se vart jag satte fötterna bland trädknotorna på backen. Jag bestämde mig för att en sån där skarp LED-lampa vill jag också ha! Jag, som inte alltid ser så bra och då rakt inte i mörker, - perfekt. Och igår kom den, den laddningsbara dyrgripen.

Med den kunde jag också se änglatofflorna under min säng - alldeles perfekt. De nänns jag inte röra, eller hur?

Idag blåser det liten kuling, alltså 11 m/s. Jag hörde det allt i natt, vaknade av att det riste i fönstret, som jag har öppet en glipa. Men nu ska jag samla ihop mig och allt och dra till tvättstugan om en stund. Ljus och kärlek till oss alla!

11 kommentarer:

Ingrid sa...

Ljus och kärlek behöver vi denna mörka dystra dag!
Kram, Ingrid

Anki sa...

Ficklampor brukar småfolket gilla ... och att leta spöken och troll :) Här finns flera olika ficklampor för dylika äventyr :) Så bra att du också har en nu ... och uppladdningsbar! Bra!
Kram

nalta norrland sa...

Ficklampor lyser vanligtvis med sin frånvaro här hos oss - ja när vi behöver dem alltså ;-)
tidigare så brukade Elin använda ficklampa när hon byggde kojjor inomhus, efter en stund i kojjan tog batteriet alltid slut ;-)
numera så vete faan vars ficklamporna tar vägen,
möjligtvis har de ben och går hemifrån :)

Tvättstuga även hos mig idag, skolstart i morgon och jo just det Elin ska ha på sig i morgon är otvättat :D

kram

Lena i Wales sa...

Ficklampslek hade vi också med familjen kring jul, alltid lika populärt bland både barn och vuxna.
Där jag bor i Wales har vi ingen vägbelysning alls, så ficklampan är mycket viktig för oss och vi har flera av olika storlekar.
Ha det bra!

Ditte sa...

Dessa led ficklampor är så bra. Fint att du beställde en. Vi har ett par här hemma och likaså i Spanien. Har också en liknande pannlampa. Perfekt och bra att ha med på resor också. Vi är så nöjda med dem.
Önskar dig en fin onsdag. Just nu sol här så jag ska ut på promenad nr 2.
Stor kram

Gunnel sa...

Ficklampor gör allt mycket mer spännande. Nej, för allt i världen så rör inte änglatofflorna. Du vill väl inte att de ska frysa om fötterna? Kram

Znogge sa...

En ficklampa är alltid bra att ha men allt behöver den väl inte avslöja ;-)
Hoppas du har haft en fin dag och nu önskar jag dig en skön kväll.

Kram <3

wiolettan sa...

Fint att du skaffade lampan, en bra att ha grej. Vi har också nå´t liknande men jag undviker att lysa under vissa platser.
I skogen är det härligt att gå, men trädrötter och andra ojämnheter som jag inte tänkte på som yngre, finns lite varstans nu och kan vara nog så jobbiga.
Var rädd om dig.
Varm kram!

Biggeros sa...

Ledlampor är bra i mörkret under dessa tider. Visst kan jag tänka mig att det var roligt att leka med ficklamporna. Vem tyckte inte det var roligt när man var liten. Här har solen skinit mitt på dagen i Guadix.
God kväll!

BP sa...

Det var ett mycket klokt och bra köp! Stort GRATTIS! Efter ditt fall för några veckor sedan har du härmed skaffat en livsförsäkring till dig själv. Bra gjort!
Har alltid haft uruselt mörkerseende även som ung, så jag håller mig till väl belysta platser/vägar. Har många gånger funderat på en pannlampa, men det ser ju så löjligt ut. Man är ju ingen orienterare precis. Men din lampa är kanooon!

Veiken sa...

Ficklampor är en toppenuppfinning! Man måste bara se till att man har dom i närheten när man behöver dom.
Grattis till ett bra köp!
Kramar