tisdag, september 15, 2020

Kollektivtrafiken 🚊

🚍 Idag har jag fastnat för kollektivtrafiken. SĂ„dant som jag anvĂ€nde mig av före början av mars i Ă„r, men som just nu Ă€r ett osĂ€kert val för mig, dĂ„ jag inte vet om det uppstĂ„r trĂ€ngsel.

Obs. alla bilder Àr frÄn arkivet. Och den första Àr lÄnad frÄn VÀsttrafik.

🚌 Buss pĂ„ dig! Lidköpings Resecentrum.

Hur vackra Àr inte gamla stationshus? Jag tycker att BorÄs central Àr hur gedigen som helst.

HĂ€r kommer tĂ„get som jag vĂ€ntar pĂ„, pĂ„ Örebro södra. Lite lĂ€ttare att kliva pĂ„ pĂ„ en mindre station.

🚂 HĂ€r har jag klivit pĂ„ i Herrljunga och Ă€r pĂ„ vĂ€g till Lidköping. KinnekulletĂ„get.

🚄 Det moderna röda MTRexpress tĂ„get, som jag Ă„kt med sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger till Stockholm. Buss till Skövde och sedan tĂ„get.

HÀr kom jag med buss frÄn Ed och byter till tÄg i Mellerud, för att sedan ta bussen i TrollhÀttan hem till Lidköping. Jo, men visst funkar det, fast det tar tid. Nu har jag bara tid.

Orsakullan frĂ„gar: 
Kollektivtrafiken har det tufft i dessa tider. MÄnga samhÀllen uppmanar folk att ta sig fram pÄ annat sÀtt. Hur gör du? Jo, jag cyklar eller gÄr. Eller sÄ fÄr jag stanna hemma.

NÀr det Àr köer i trafiken brukar jag...ta en annan vÀg. Eller, jag ger mig inte ut i rusningstider alls.

Ljus och kÀrlek!

11 kommentarer:

  1. Jag har inte heller Äkt kollektivt sen pandemin drog in över vÀrlden. KÀnns onödigt dÄ vi har bil ifall vi ska lÀngre strÀckor.

    HĂ€rliga kollektiva bilder!

    Ha en fin dag :-)

    SvaraRadera
  2. Jag har inte Äkt varken buss, tÄg eller tunnelbana sedan i februari, nÄgon gÄng. Det kÀnns onekligen rÀtt konstigt. Men jag vÄgar inte för hÀr verkar det ofta vara sÄ fullt. KÀnner en som Àr busschaufför och hon sÀger att mÄnga tar ingen hÀnsyn alls och det kan bli mycket tjafs.
    Bra att du cyklar och att det gÄr fint. HÀr Àr det en sÄdan fart pÄ cyklisterna sÄ man blir allt lite skraj, ibland.
    Vi fÄr försöka att uthÀrda detta och se framÄt, emot bÀttre tider.
    Sköt vÀl om dig, Gerd.
    Varm kram!

    SvaraRadera
  3. Jag hÄller med om att man ska vara försiktig. Vi fick ju Äka bÄde buss, bÄt, tÄg och flyg för att ta oss hit ner. Men sen har vi anvÀnt benen och bilen nÀr det behövts. Kram och var rÀdd om dig!

    SvaraRadera
  4. Kollektivtrafiken fÄr man undvika just nu. Lite retligt Àr det, för jag gillar att Äka buss och Ànnu mera gillar jag det nu nÀr jag fyllt 80, för dÄ Äker man buss gratis hÀr pÄ Gotland och jag hade ju tÀnkt att det skulle bli ett intensivt bussÄkande nu, men tji fick jag!
    Ha en skön tisdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  5. Jag kan förstÄ att du avstÄr de kommunala fÀrdmedlen. För de gÄr kanske inte sÄ ofta och dÄ Àr det ju inte sÄ lÀtt att kliva av. Jag Äker ju kollektivt dÄ och dÄ och det har inte alls varit trÄngt. HÀr Àr det ju sÄ mÄnga avgÄngar. Jag vÀljer tider nÀr jag Äker och kan alltid gÄ av och ta nÀsta tunnelbanetÄg eller buss. Ofta tar jag ju bÄtarna och dÀr Àr det sÀllan trÀngsel.
    Till Uppsala tar jag ibland tÄget och dÄ första klass och dÄ brukar jag vara ensam i vagnen.
    Trevliga bilder Àr det! Och i vanliga fall Àr det ju perfekt med kollektivtrafiken.
    Stor kram

    SvaraRadera
  6. Kollektivt Àr toppen tillgÄng! CoronalÀget rÄr ingen över sÄ dÄ fÄr vi hÄlla oss till kortresta - gÄende, cyklande, strÀckor. En kommer lÄngt ÀndÄ om en vill :-)
    Gamla stationsbyggnader Àr fina.
    FrÄn Mellerud Äkte jag senast dÄ jag besök min kusin pÄ VÀstkusten.
    Ha en fortsatt fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Jag undviker definitivt kollektivtrafiken för det kÀnns helt enkelt inte nödvÀndigt. LÀste en artikel i gÄr och det var mÄnga som kunde bli smittade pÄ en buss Àven om man inte satt intill den som var sjuk. HÀr blir det bli, cykel eller en promenad.

    Kram och god tisdag <3

    SvaraRadera
  8. DÄ den kollektiva trafiken Àr dÄlig ;-) sÄ har jag inte Äkt kollektivt pÄ flera Är... sist nÀr jag var till Sjukhuset i SkellefteÄ i mars Äkte jag visserligen sjuktaxi, men jag vet att det Àr ovÀlkommen trÀngsel pÄ skolbussarna.

    kram

    SvaraRadera
  9. Jag Äker mycket sÀllan kollektivt...delvis p.g.a. av jag har lÄngt till nÀrmsta busshÄllplats....drygt 3 km. Det Àr enklare att dÄ ta bilen. Kram

    SvaraRadera
  10. MTR tÄgen har jag bara provat en gÄng, nÀr jag fick vara med pÄ reklamfilm för just MTR, hihi!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Roligt med din röda trĂ„d om kollektivtrafik. JĂ€ttefina bilder! Och jag hĂ„ller med dig, centralstationen i BorĂ„s Ă€r verkligen "kultig". Älskar ju tegelstensbyggnader.
    Sedan gillar jag MTRexpress tÄget. Den bilden hade varit kanooon till Skyltsöndag.
    Att Äka kollektiv har jag gjort en enda gÄng sedan mars i Är. Mitt pÄ dagen, sÄ det fanns kanske fem passagerare ombord. Tur att man Àr pensionÀr, dÄ slipper man ju resa i rusningstrafik med trÀngsel pÄ bussar och tÄg.

    SvaraRadera