lördag, juli 02, 2011

Gå upp och pröva dina vingar!


Jag har kommit på mig själv att nynna på den här låten.
Och varför har jag gjort det?
Det är mycket som snurrar i huvudet på "en gammel tant", hehe....


Kanske är det för att jag brukar sitta på balkongen och studera fåglarnas vingeslag? Måsarna, som så stiligt sveper runt över gården... och så bor vi inte långt ifrån Hovby flygfält, där är det också vingeslag av annat slag...

Låten, ja  Jag frågade Pusselbit. "Jo, men den kom ju ifrån en inspelning på Ålleberg Segelflygskola, det var Alice Babs som sjöng, dom gjorde en film."
Ja, van vid att googla som jag är så fick jag fram den fina Musikkåren från Mösseberg. Berg som berg, dom finns båda runt Falköping och vi brukar campa där på Ålleberg och Segelflygen...
Sen googlade jag på filmen, den hette "Örnungar". En svensk film från 1944. Då var inte jag född än...
Så det är den du får lyssna till i stället för musikkåren... Och, javisst hade min älskade Pusselbit rätt, han kan, han!
Texten får du HÄR! Lasse Dahlqvist.


Ja, gårdagen - den förflöt i sus och dus. Nä, skojade, jag körde runt med oss på massa olika ärenden. Bl.a. var vi bort till gården och klappade om vår Kabelina. Kanske hon vill ta med oss ut på en campingtur frampå?  Det vore änna på tia, vi har bara hunnit vara ute två små pyttesvängar i år, massa saker kommer i vägen, så vi kommer inte på vägen, hehe... oh, vi har mycket att ta igen!
Och - vi har frossat i jordgubbar i år, mums. Fast utan champagne, bara vispgrädde eller gräddglass.
Prognosen idag är regn. Carpe diem.
Lufta vingarna. Fäll upp paraplyet.16 kommentarer:

 1. Jag har suttit många gånger och lyssnat till den här låten. Även som barn minns jag att man satt vid radion och lyssnade... För det spelades ju ibland äldre låtar också, ja ganska mycket faktiskt på radion... Filmen har jag sett. Den har nog gått på tv ett antal gånger när jag växte upp. Pappa brukade sitta och titta på äldre filmer som visades på tv och så klart blev även jag sittandes framför tv:n varje eftermiddag med någon gammal goding ☺ Filmer som Kronans käcka gossar, Lasse-Maja, Swing it magistern,Rännstensungar,Åsa-Nisse, Fridolf, 91:an Karlsson, Löjtnatshjärtan... mfl minns jag helt klart att jag satt och såg. "ler"

  Lördagskram!

  SvaraRadera
 2. Simona!
  Ja, där kom du på rätt så mycket. Jag är inte uppväxt med filmer på TV, jag föddes många år före dig. Jag har mera varit fastklistrad framför radioapparaten och grammofonen. Pappa byggde ju dessutom en egen radio väldigt tidigt, en s.k. kristallmottagare, jag har allt nedskrivet om detta i mina gömmor.
  Hoho, vilken nostalgi!
  Lördagskram!

  SvaraRadera
 3. Det där är en låt som lätt fastnar i hjärnan, jag har stängt av men har den fortfarande kvar, he he.... Här är så otroligt varmt det var 27 grader för en stund sedan när jag tittade. Lite sol också men mest fuktigt. Jag skulle väl bli en bra väder rapportör? hi hi hi..... Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Kaisa!
  Absolut, du får anställning direkt, fast på prov först!
  19 här och mulet....
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag nynnade den inombords direkt så vissa låtar sitter på något vis djupt rotade :D

  Ha en härlig lördag

  SvaraRadera
 6. Znogge!
  Javisst, så är det och den är så härlig!!!
  Härlig och skön lördag tbx!

  SvaraRadera
 7. Minnen får jag av dessa gamla låtar. Fanns en grammofon hemma och stenkakor till den :) som jag tyckte var kul att spela dessa gamla skivor på, man kunde lägga på flera åt gången sen ramlade de ner en efter en hi hi.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Bling!
  Ja! Det fanns det ju, den gamla grammofonen med flera åt gången!
  Kramkram!

  SvaraRadera
 9. Inte lätt alltid att ens komma iväg på småturer. Vännen och jag har ju bara varit ute på en mikrotur än så länge. Och nu fick både hans bil och husvagnen ombesiktning, så nu dröjer det väl... Kram!

  SvaraRadera
 10. Ja den kan jag sjunga med i..Jag älskade musikalfilmer, och gör fortfarande. Jag behöver inget paraflax idag..jag stannar inne ;)..Bless

  SvaraRadera
 11. Piedra!
  Oj, vilken otur ni har! Så synd. Men det tar kanske inte så lång tid att fixa till det, får vi hoppas. Fast det är semestertider, förståss... Kram!

  SvaraRadera
 12. Bless!
  Nä, jag behöver inget flax nu heller, jo, Flax = Tur, kan alltid behövas, höhö...
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Alla kommentarer är redan sagda. Men uppmaningen att pröva sina vingar kvarstår. Djupare än vi i förstone förnimmer och lika aktuell nu som då...

  SvaraRadera
 14. Blandade Karameller!
  Precis. Du, jag kunde inte ha sagt det bättre själv!
  Idag har vi njutit.... lite extra.

  SvaraRadera
 15. Ja de va längesen man hörde den låten. En glad melodi...
  Nu är de dags för sängen.. Dröm sött kramkram ♥♥♥

  SvaraRadera
 16. Anneli!
  Tack, jag har vaknat ur min skönhetssömn! Kramkram ♥

  SvaraRadera