fredag, oktober 28, 2011

Aj, ryggen...

...och den får jag tydligen leva med.
Kronisk Lumbago.
Den enda som lyssnar på en, det är Kiropraktorn.
Den vanliga Vården, säger Sjukgymnast!
Vad gör en Sjukgymnast?
För mig, inte mycket.
Att göra rörelser, det gör jag hemma varje dag, jag har program.
Att få Akupunktur, det är som att äta Alvedon, det är bra medan det pågår, sen...
Jag fick ändå en tid till läkare, men inte till min vanliga. Nu har man gjort om, så man blir tilldelad en läkare efter den dag man är född.
Gud hjälpe!
Och Yoga, då? 
Så här har jag kunnat tills för ett par år sen...


Idag är det Fredag och då ska Kärleken få Lysa alldeles särskilt, vi ska Verkligen Måna Om Varandra! Kram Alla Mina Vänner!

14 kommentarer:

paloma sa...

Yoga är underbart för själen och kroppen! Tror dock inte jag klarar det på bilden! hehe..men när jag var yngre kunde jag gå ner i spagat och brygga! DET VAR DÅ DET! :( Har du problem med ryggen?? Är det irschias? stackare! krya på dig! Och föresten en godmorgon önskar jag dig! kram

Geddfish ♥ sa...

Paloma: Ja, jag har haft problem med ryggen några år. Gått hos kiropraktor var 9:e månad ung. Blir då bra, men det återkommer ständigt. Jag blir aldrig botad. Det är överbelastning i muskelfästen. Ingen inflammation. Tack och kram!

Anonym sa...

Onda ryggar är absolut inte trevliga alls. Dessutom har problemen en tendens till att komma tillbaka. Själv fick jag något träningsprogram och smärtstillande. Ja, det hjälpte men Husse kom inte lika lindrigt undan.

Ha en finfin fredag!

Kram

Geddfish ♥ sa...

Znogge: Träning och smärtstillande hjälper för stunden, men man måste till roten med det onda. Ack, ja! Och inte ens roten hjälper, hjälp!
FredagsfintKram tbx!

Tony Malmqvist sa...

Lumbago är inte heller min bästa kompis, snarare tvärtom. När man ligger på en ambulansbrits och är på väg till akuten, har varit med om det några gånger, då vet man att man lever. Annars har jag mycket gott att säga om sjukgymnastik, kanske kan vara nåt? Utan deras hjälp hade jag nog inte suttit här idag.
Ha en bra helg nu och ta vara på dig!

Piedra sa...

Aj aj aj, så där som på bilden har jag aldrig kunnat göra, och hade jag försökt hade nog någonting gått riktigt sönder. Det tar på både krafter och humör att ständigt ha ont. Har du provat några alternativa behandlingsmetoder? Här på Vårdcentralen får man olika läkare varje gång, trots att man ska ha fått välja. Kram!

Geddfish ♥ sa...

Tony: Jag vet precis varför och var jag har ont och att det är överbelastning. Det är punkter som man behöver trycka på hårt för att lösa knutar.
Jag gympar här hemma, har riktiga program, så en sjukgymnast kan inte göra mer för mig, dom skickar hem mig med ett program igen, och det har jag ju!
Dessutom gör jag mjukyoga och lite styrketräning för armarna. Vet hur jag ska stå och gå i vardagen.
Nä, sånt här är svårt och det ena är inte likt det andra!
Tack, vi ska ta vara på den härliga fredagen!

Geddfish ♥ sa...

Piedra: Jo, jag har varit väldigt vig och kunnat göra väldigt många yogarörelser, faktiskt! Jag vet gränserna, man ska inte hålla på med en rörelse som gör ont, det är skillnad på träningsvärk och smärta.
Jo, jag har prövat ryggmassör, som hänvisade till kiropraktor. Kiropraktorn är bra, det är bara att det kostar fruktansvärda pengar varje år, jag tänkte jag kunde bli BRA nån gång!
Jag gillar inte att ha olika läkare, när jag väl hittat en bra.
Kram!

Comsi comsa sa...

Hjärtansvännen, jag har också så där vidrigt ont, nu går smärtan dessutom ner i benen. AjKrameLuttararsDagar.....

Piedra sa...

Jag vill också verkligen ha samma läkare varje gång, i alla fall om jag hittat en bra. Precis som du.
Ja, kiropraktorer är bra, men hu vad dyrt det är. Jag börjar behöva en igen. :(
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Kaisa: Jag har inget ner i benen... det sitter på min vänstra skinka i något muskelfäste där...... KrameLuttarAjajFytteNafNaf....

Geddfish ♥ sa...

Piedra: Tack, för att du och ni ampar mig, behövs verkligen, snyft. Kram!

Anonym sa...

Frk Treo Citron Brukar Hjälpa

Geddfish ♥ sa...

Nette: Jo tack, men tillfälligt, då.... ? Beama över en!