onsdag, februari 27, 2013

Höftade en lergryta

Gillar inte att "höfta" egentligen.
Jag vill ha recept.

Men, nu är det så, att jag kan min lergryta. Och jag hade bra kajsavarg ingredienser. Man tager vad man haver...

Kolla rätten här före ugnstillagningen! Vid min spis.

700 gr fläskkarré i bit.
Lade i massa fefferoni, bitar av vitkål, gul lök i halvor, katrinplommon, röd spetspaprika, halva morötter, blodapelsin i klyftor, kryddade på med vitpeppar, dragon, salt och en buljongtärning, vitlök, lite kryddblandningar hej svejs.

Allt åkte in i väl blötlagd lergryta och in i kall ugn, där jag slagit på 200 gr och grytan fick stå inne dryga timman. Så bra, för allting blir färdigt samtidigt.

Detta blev tre middagar till mig! En åt jag upp, de andra två in i frysen.
Billigt och gott. Vitaminrik snålmat. Utan fett och flott.

Smaklig måltid!

28 kommentarer:

  1. Denna maträtt lät ju god! Jag brukar också när inspirationen tryter och jag inte exakt har allt hemma av det jag egentligen hade tänkt att laga till från början. Ja då brukar jag blanda härs och tvärs olika ingredienser och hoppas på det bästa. Ibland blir det bra och ibland funkar det inte alls... Kram ♥ ♥ ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Laga mat i lergryta är fantastiskt lätt och gott! Man kan lägga i ris eller potatis också, så är ALLT klart, med bara EN gryta.
      Kram ♥ ♥ ♥

      Radera

  2. Milda makter detta ser gått ut. Nu vet jag att du har i frysen så jag knackar snart på din dörr... : )

    KrameLuttarSoligaSkallIvagAlldelesStrax

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kom du, Kaisa! Det var gott igår också!

      KrameLuttarVarRäddOmDig♥

      Radera
  3. Ser gott ut redan innan det blev tillagat! Men grytor är oftast säkra kort.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gillar grytor. Mustigt och gott. Kram

      Radera
  4. God morgon!
    Grytor brukar bli härlig mat. Tycker de känns bra när man kan ta det man har och få ihop en hel gryta utan att först behöva åka iväg och handla.
    Önskar dej en fin dag med en massa sol!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag väntar på solen! Den finns där någonstans bakom molnen, där himlen alltid är blå....
      Kram

      Radera
  5. Svar
    1. Stämmer också efter tillagningen, ännu mumsigare!

      Radera
  6. Så läckert det ser ut!
    Jag trodde första att det var en skål med smågodis. ;)

    Grytor är väldigt gott och de blir bara bättre av att få stå till sig lite.

    Ha en fin onsdag!
    Varm kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smågodis, hihi... inte hos mig, äter inte sådant!
      Grytor är toppentoppen, kram♥

      Radera
  7. Ha ha... och jag gillar INTE recept! utan höftar ALLTID!! så olika kan man va ha ha.. ;)

    Att laga mat för frysen gillar jag åxå, så skönt att ha det lätt en del dagar och slippa matbestyren ;)

    Kram & fin onsdag♥ & Tack för dina sköna ord inne hos mej♥ /Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så olika! Kram och god fin onsdag - jag befinner mig på SPF just nu. <3

      Radera
  8. Det är sällan som jag slaviskt följer ett recept.
    Jag höftar för det mesta, resultaten blir ofta bra

    mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det går ju an att provsmaka under tiden...

      Radera
  9. "Höftar till", ja jag säger då det. Inte dåligt. Jag skulle inte klara det alls, knappt med recept.
    Den ser god och nyttig ut, din gryta.
    Lergrytor har jag hört ska vara så bra att laga till kött i.
    Ha det bra och kram till dig.

    SvaraRadera
  10. Förr höftade jag till matlagningen, men jag har tappat stingen. Nu orkar jag inte ens tänka på mat, om jag inte har ett färdigt recept. Kram! ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får prova mitt recept då! Kram <3

      Radera
  11. Hahaha! Jag håller med Ingrid! Jag trodde också att det var smågodis tills jag klickade på bilden! Lite komiskt faktiskt! Vilken synvilla!
    Men hur som haver, det ser gott ut!
    Kramelikramen i vårsolens sken. ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt. Men du och Ingrid kanske var godissugna??
      Kram, <3

      Radera
  12. Åh vad gott det lät, och åh vad länge sen jag använde en lergryta!
    :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske du skulle återuppta? Fast man äter väl mest ute hos her? Eller nåt....

      Radera
  13. Mums så gott!
    har precis smackat i mig hallomi! som jag värmde i ugnen med lite chili och paprika! la det på baby spenat sedan och vitlökfrästa championer! det var med gott! ditt recept kanske jag provar i morgon. jag äter ju bara proitiener och grönsaker nu mer...utan fett! mår bättre så. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hallomi är GOTT! Oh, det lät gott det som du gjorde!
      Kram

      Radera
  14. Nu har jag lagt till dig med på blogekken. hoppas det funkar men såg ut så :) kram

    SvaraRadera