tisdag, juni 04, 2013

Hindens rev, ett naturreservat

Här gick jag igår. En mil. På 2 timmar och 40 minuter.

Jag gick här i september förra året också.

Men då som en anledning till träning inför Pilgrimsvandringen i Spanien.

Jag har tagit en massa foton, men de säger inget om hur verkligheten är, annat än på flygfoto, därför har jag lånat dessa två bilder från nätet.

Jag har alltså gått på den långa "ormen" och många med mig för detta. Tyskarna hoppas få hitta älgar *ler* naturligtvis, det skriver de i gästboken.

Kika Klick! in i mitt fotoalbum, om du vill se mina äkta foton!

Lite fakta: Vid avsmältningen av den senaste istiden för ca 10.000 år sedan, bildades ett antal ändmoräner i Lidköping av vilka den största leder från Råda ås över Skalunda ut mot Hindens rev och udde. Den fortsätter sedan under Dalbosjön och bildar Hjortens udde i Dalsland.

Jag gick där och velade igår morse, och kunde inte bestämma mig VART jag skulle gå. ATT jag skulle gå, det var helt klart. Tittade på Terrängkartan, kikade på Valle. Nej. Kinnekulle. Nej. Källstorp. Nyss varit. Det blev som det blev och det blev rätt! Rätt väder. Vägen dit är smal och krokig. Sista biten innan P-platsen är förfärlig. Det går inte att mötas, annat vid fickor, och gräset växer högt i vägmitten. Men allt ordnar sig, det är alltid folk där som går, rätt så populärt.

Idag är det bröllop i lägenheten härunder. Den norske Per, som har legat i soffan i 3 månader, ska äntligen få beträda brudsängen hos Siv.
Så förmäler historien......
Dementi: Det har framkommit att jag missuppfattat datumet. Jag har viss hörselnedsättning, så juli blev för mig juni. Alltså är bröllopet om en månad!

16 kommentarer:

Kurt "fido" sa...

Där har jag flugit mycket lätt att se på radar i helikoptern

Geddfish ♥ sa...

Ja, borde vara svårt att undvika denna orm!

Lotta K sa...

Är det fint? Värt en tur från östra Västergötland?

Geddfish ♥ sa...

Klart det är fint! Men speciellt. Kargt. Och vatten på båda sidor.
Kommer du ihåg, att vi planerade en tur dit, för länge sedan?

Piedra sa...

Vilket fantastiskt ställe det måste vara att vandra på, omgiven av vatten på båda sidor! Litet som Moses, tänker jag... Kram! ♥♥♥

Maria sa...

Hindens rev är en vacker plats oavsett årstid.
Senast jag var där. då var det vinter och vi gick på isen ändå ut till spetsen. Var en mäktig syn när man kom dit ut med massor av höga "isberg".

Tur med vädret har dina grannar idag på sin bröllopsdag :) Hoppas de nu får många många år tillsammans.

Ha en fin och bra dag!
Kramar Maria

Geddfish ♥ sa...

Ja, det är mycket speciellt att gå där...
Kram♥♥♥

Geddfish ♥ sa...

Ja, hindens rev är tjusigt på vintern också. Vintertid gick jag där första gången med min älskling. Men han föredrog mest att gå i Valle.
Ja, härligt väder, ska ta mig ut på stan idag!
De tu borde teoretiskt sett kunna få 25 år tillsammans (från 75 räknat...)
Kram!

Marlene (Fd Ensamma Mamman) sa...

En enda lång date på tre månader som slutade med bröllop, inte illa :-)

wiolettan sa...

Hur vet du? *ler* Jag menar att han har legat i soffan?
Så duktig du är på att vandra, jag tänker på tiden och jämför med det jag går. I morse gick vi drygt 5 km det tog 1.25, men jag är ju tvungen att vila ofta.
Fint att du har ställen att vandra på.
Jag pratade med min syster utanför Mariestad häromdagen och hon undrade om jag inte snart skulle komma och hälsa på henne så att vi kunde besöka Kinnekulle.
Ha det bra.
Kram!

Glamourwomen sa...

Vilken upplevelse! Själv kom jag hem i går från Side. till ett regnigt och kallt sverige! nu skall jag spara pengar igen och åka ner så fort det går! Vantrivs verkligen här hemma.hoppas allt är bra med dig! KRAM pam

Anonym sa...

Hoppas det blir ett fint äktenskap. Ligga på soffan låter tråkigt i längden ;-)

Kram

Geddfish ♥ sa...

Ja, det kommer att sluta med bröllop efter fyra månader! Däremellan förlovning. Jag har missat vilken månad det var =(

Geddfish ♥ sa...

Nej, jag tror inte ett dugg på detta, haha! Men idag kom han in med en ny säng ;) och datumet var i juli, inte juni, jag har hört fel, så om det blir soffa eller säng, ja det kvittar, det var bara ett roligt skämt!
Ja, jag försöker se ut nya ställen att vandra på, vill inte gå i gamla spår jämt. Kinnekulle är fint, hoppas ni kommer dit!
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Ja, stackare, vem som än kommer hem från varmare länder till detta kalla regniga Norden, vill väl vända tillbaka! Så sa jag om Thailand också!
KRAM, jag mår bra, tack!

Geddfish ♥ sa...

Det blir säkert bra, här donas och grejas för fullt, balkongen deras är full av ljud.
Kram.