torsdag, juli 25, 2013

Torsdag packdag

Kom hem igår. Packar resväskan idag. Åker tidigt i morgon bitti.

Det verkar rätt så hysteriskt. Men så är det. Jag tror augusti blir lite lugnare. I alla fall på resfronten, för då packar jag på riktigt. Hela bohaget. I flyttkartonger.

Har varit i Dalsland och grattat 11-åring, ju. Hade Elin varit yngre hade hon nog velat haft den här barnvagnen full med hundvalpar! Men det finns en liten svart dvärgpudel i familjen, lilla Molly.

Jo, jag ska ut med min väninna. Hon ville inte med till Norrland, utan göra någon kortare resa, så vi färjar över till Danmark. Det var så länge sedan, så det ska bli riktigt kul. Få åter uppleva ljuset i Skagen!

Så har jag gjort en flyttanmälan här på morgonen. Den gick smärtfritt till Skatteverket, som  då ser till att en massa myndigheter och kunder i SPAR får tillgång till min nya adress.

Det som stör mig, är att Adressändring tar 450 kr för eftersändning! Och går man till Posten och fyller i blankett, kostar det ytterligare 50 kr! Det är rövarpriser, eftersom man sköter det mesta elektroniskt och får så lite snigelpost, så då ska det inte behöva kosta skjortan! Grrrrr..... Eller?

Ha en fin dag, själv ska jag till banken och växla in danska kronor. Danskarna tar ju betalt för korthanteringen. Kram, Styrka och Välmående!

18 kommentarer:

Melody and M.E sa...

Det där med eftersändning är en dyr historia! Vi skrev oss in i Ystad i höstas och begärde definitiv eftersändning. Nu när vi bor på landet så kan vi inte få posten hit, för har man en gång begärt definitiv eftersändning från en adress så är det kört enligt mannen som jag pratade med på det lokala postkontoret här. När efterkänningen upphör till lägenheten i stan och någon ändå skriver vår adress till huset, så kommer de skicka den posten till ett centralt uppsamlingsställe i stället för att lägga den i vår brevlåda här! Men om avsändare finns så går posten tillbaka dit! Men vi bor ju på två ställen, sa jag. Nej, minsann sa mannen det går inte. Regler är regler...
Och när han ringde var jag i Danmark så samtalet kostade en slant för mig! Klokt av dig att växla pengar för det blev en hel del kortavgifter för
mig den dagen!
Kram M.E

Geddfish ♥ sa...

Tack för all din upplysning, den bara stärker mig i mitt tyckande. Och bedrövligt är det!
Det har alltid varit besvärligt med danska pengar och korthanteringen....
Men, skoj ska vi ha! Kram!

S/Y EUPHORIA sa...

God morgon!
Ja de är dyrt, oskäligt, och då jag flyttade två gg inom ett halvår fick jag ändå betala avgiften just två gg, trots att jag redan hade en eftersändning, och det bara var att ändra adressen, på internet.
Ha en fin dag ändå, med mycket sol!
Kram

Comsi comsa sa...

❤❤❤ ❤❤❤❤

Ingrid sa...

Det är fart på dig minsann, ingen rast och ingen ro.
Ha det så trevligt i Danmark!
Varm kram, Ingrid

Marlene (Fd Ensamma Mamman) sa...

450 kr... tror det är billigare när en ungdom flyttar. Det får vi vet snart :-)

Geddfish ♥ sa...

Nehej, man tar ut avgifter så mycket man orkar, det finns inget att tjäna på, bara betala! Sådant retar mig.
Tack, dagen är fin, men solen gömmer sig en del.
Kram

Geddfish ♥ sa...

♥♥♥♥♥♥♥

Geddfish ♥ sa...

Ja, full fart och dålig sömn. Men idag har jag lurat lite. Ska bli kul i morgon!
Varm kram!

Geddfish ♥ sa...

Jag tror det är ungefär halva priset. Det borde det vara för pensionär också! Finns inga pensionärsrabatter längre....

Piedra sa...

Helt galet med avgifterna!
Ha ha, det där med danskarna och kortavgifterna borde jag veta som bor så nära, men det där har du bättre koll på än jag.
Kram! ♥

Geddfish ♥ sa...

Helt ärligt, jag hade inte full koll på danskarna i nuläget, jag vet att det har varit besvärligt. Tog reda på - och det visade sig vara precis lika besvärligt som för många år sedan! Så var det med det! Kram♥

Vores have sa...

Hejse Gerd
Yndig "barnevogn" med nogle søde hundehvalpe.
Håber du får en god tur til Frederikshavn / Skagen ( lysets land).
Ønsker dig en god aften / god tur og god week-end:) Knus Hanne Bente ♥

LissasVita sa...

Ett tag sedan..jag är inte så flitig här just nu...Men just idag såg jag en kvinna i min hemstad Trelleborg och kom att tänka på dig! Jag skulle kunna säga att det är ju du ..bloggaren Gerd!..Så jag har mött din dubbelgångare idag!! Kramen

Geddfish ♥ sa...

Hej! Jag har varit med om detta förr! Tydligen har vi alla, mer eller mindre någon dubbelgångare, men jag har nog många, verkar det som! Vad nu detta kan betyda? Säg, ni som kan lite av "det okända"......
Kramen!

Geddfish ♥ sa...

Tack för det, det ska bli jättetrevlig! Kram♥

Ama de casa sa...

Åh! Skagen är sååå fint! Ha det underbart :-)

Geddfish ♥ sa...

Skagen är riktigt fint!