söndag, november 24, 2013

Pendel ♥

Gomorron! Här har jag pendlat mellan sömn och vakenhet nu ett tag. Ibland blir det som förgjort. Har du något bra knep att somna om igen?

Jag har nu klätt på mig, bäddat sängen och satt mig här vid datorn. Väninnan antar jag sover fortfarande i bäddsoffan och jag vill inte störa.

Vi hade en fantastisk dag igår. Kom hem med några kassar, precis som det ska vara! En ska inte vara tomhänt! Inte en kvinna.....

Och sedan några dagar är jag ägare till en pendel (bilden lånad från nätet).

En sådan där bergkristall som man kan fråga till råds. Om ja eller nej eller kanske. Beroende på hur den svänger. Med- eller motsols eller en rak linje fram och tillbaka.

Det blir ju en rörelseenergi.

I Wikipedia kan man läsa att den vanligaste pendeln är gravitationspendeln, som finns i urverk. Ja, det finns så många pendelsorter, så LÄS! själv, om lusten finns.

Så kan man pendla till jobbet också, då svänger man fram och tillbaka...

Pendeln har också tillskrivits övernaturliga egenskaper och har använts som en slagruta för att finna vattenkällor.

♥ Kärlek och TilliT ♥

24 kommentarer:

 1. Jag har också blivit med en pendel! Men inte är den i kristall, utan från någon gammal klocka. Den ligger nu i min låda och jag har ingen aning om vad jag ska göra med den, men den är lite vacker och kanske jag kommer på något bra att göra med den!
  Hoppas du får en skön söndag med väninnan!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja jag får väl försöka repa mig, kanske får en blund i ögat frampå. Jag ska ju iväg i eftermiddag på sångövning före Gospelmässan i kväll också...
   Kram!

   Radera
 2. Sömnlöshet är ett elände :/ bra tips har jag inga heller som fungerar. Trevligt med besök och när man kan handla ;)
  Har också en pendel..men i min bor det en opålitlig filur hi hi som svarar lite som den vill. Humöret är det som pendlar mest :(
  Önskar er en fin dag, med en stor SOL
  Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu, det är mycket som kan pendla. Just nu pendlar jag mellan trötthet och glädje, och solen är STOR och grann! Kram♥

   Radera
 3. Hejsa Gerd.
  Træls når man ikke sover godt. Ønsker dig en god søndag:) Knus Hanne Bente ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, fina Hanne Bente♥kram

   Radera
 4. Vaknar jag så kan jag ta en bit äpple, oftast somnar jag om.....
  Här verkar det bli en solig och mycket kall dag, frosten ligger i luften och det är nog väldigt friskt ute....
  KrameLuttarFinasteDu ♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket sol här och kallt, också. Ska snart iväg och köra kära väninnan till bussen. En bit äpple? Kanske det..... får testa.
   KrameLuttarFina♥♥♥

   Radera
 5. Sömnsvårighet blir ofta en ond cirkel. Själv har jag gett upp tanken att somna om när jag är inne i en sån period. Har hört att ett glas mjölk ska vara lugnande, eller en kopp kamomillte. Jag dricker varken det ena eller det andra så jag kan inte uttala mig om hur det funkar.
  Hoppas ni, trots allt, får en härlig dag tillsammans!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag orkar inte ens fixa något drickbart, inte orkar jag läsa heller, så jag går upp.
   Men, det blir en bra dag ändå! Kram.

   Radera
 6. Jag har väldigt svårt för att somna om på morgonen. Har jag vaknat så har jag. I alla fall om klockan hunnit passera en viss tid. Nattetid fungerar en småkaka och ett glas mjölk perfekt :-)

  God förmiddag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det väl med mig också. Men har jag lagt mig 00.30 så är det på tok att gå upp kl 05.
   Glas mjölk kunde kanske funka, småkakor äter jag inte.
   Kram!

   Radera
 7. Jag gick en kurs i pendling för ett antal år sedan, och där fick jag lära mig att man ska känna in varje pendels rörelse för ja, nej osv, för det är olika för olika människor och kan även vara olika för olika pendlar. Jag har två stycken, nej jag har fler men dem ska jag sälja har jag tänkt. Men jag använder oftast mina vinkelpekare då jag tycker de funkar bättre för att hitta vatten, energilinjer, kolla någons aura etc. Kramar! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också vinkelpekare i min ägo, sedan flera år tillbaka, men glömmer bort att jag har dem. Då känner jag av energilinjer, det stämmer, vad bra att du påminner! Kramar♥

   Radera
 8. jo jag vet, men det är tufft.
  Nu ska jag fixa lite sen ut och äta med familjen
  kraam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det tufft, och det har inte gått så lång tid. Kramarom dig och önskar dig en god måltid med familjen.

   Radera
 9. Så spännande med pendeln! Vad allt har du frågat den / fått veta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har inte riktigt börjat jobba med den än. Jag har renat den i saltvatten några dagar först och sedan ska den ligga och torka i solen. Jag börjar med att fråga lätta saker och har fått några svar. Har nog mest varit "kanske".

   Radera
 10. Lycka till med din pendel och vårda den ömt. Jag har några stycken men jag gör även som Piedra, dvs använder mig av "pekare" vilka jag mäter energier av bl.a elektricitet , vatten, auror mm.
  Kramelikramen, du go´aste vännen ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Detta ska jag utveckla! Kramelikramen! ♥♥♥

   Radera
 11. Pendeln verkar kunna mycket den!

  Angående att somna så har jag faktiskt en del tips. För det första så finns det forskning som visar på att det kanske hade varit vettigt att sova ca 4 timmar vakna en liten stund (en timme eller två) och sedan sova 4 timmar till.

  Just insomningsprocessen brukar jag göra som så att jag lägger mig på rygg (för att i den positionen behöver du inte ändra lite mycket som ifall du sover på sidan) och sedan sluter du ögonen och slappnar av. Börja med att slappna av i hårbottnen, slappna av i pannan, musklerna runt ögonen, näsan, kinderna, läpparna och alla andra muskelpunkter du finner i ansiktet att slappna av med. Sedan fortsätter du bara längst hela kroppen och det enda du fokuserar på är att slappna av. Viktigt är att lägga sig i en bra position från början för ifall du rör dig måste du börja om från början.

  Massa kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det vore nåt ifall jag vaknar på natten och behöver somna om! För när jag lägger mig för natten så somnar jag direkt. Det dumma är att jag kan vakna efter 4 timmar och inte kunna somna om alls! Kramar!

   Radera
 12. Jag har vad jag brukar kalla "inverterat sömnproblem". Jag sover länge och mycket... ;-) Men dom få gånger jag vaknar och inte kan somna om så brukar jag köra bokstavsleken. Från A - Ö med olika ämnen (djur, maträtter, grönsaker... gärna på spanska). Jag kommer sällan särskilt långt i alfabetet innan jag sover igen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är för ung för att ha sömnproblem! Och så lever du i ett behagligt land!

   Radera