fredag, januari 10, 2014

Har du tid?

God morgon!

Det sägs att, allt har sin tid. Visst är det så!

Men vad är tid? Det enda vi vet är att just nu är Nuet, allt bakom är Det förflutna och allt framåt är Framtiden.

När jag hittade den här bilden kom jag osökt att tänka på mig och alla mina små barn plus sommarbarn. Vi var faktiskt så här många två somrar i rad! Fast vi låg inte så här tätt...

Men vi hade hundar, katter, hönor och en massa djur på gården. Och tid med varandra. Men, detta var ju Det förflutna.

Jag låg och lyssnade på Karlavagnen en tidigare kväll i veckan, och det handlade om tid. Vad man gör av sin tid. Otäckt många lägger sin tid på Internet och särskilt på Facebook. Papporna kunde lägga 12 timmar om dagen, mammorna 10. Mammorna måste ju sköta vardagsbestyren också... Även barnen är uppkopplade. Umgänget, då???

Det pratas inte så mycket i telefonen längre, man träffas inte så mycket, lättare att lägga upp bilder på händelser.

Ja, jag sitter väl själv en del vid datorn, men det är ingen här hemma som missar mig.... jag bestämmer själv när jag gör något annat eller går ut. För många ensamma är Facebook ett socialt umgänge, det får man inte glömma.

En fin fredag till dig, kära läsare, och ♥ Kärlek och TilliT ♥

28 kommentarer:

 1. Boel Jönsson skriver om Tid "Tankar om tid" även om vikten av "Ställtid" (tid att reflektera eller (efter)tankar) hon är kul oh intressant född några km från där jag bor nu har hört henne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har boken här hemma, Kurt! Bodil är jätteintressant att läsa och att höra på. Precis, pricket över i´et.

   Radera
 2. Jag sitter själv för mycket vid datorn, men inte kommer jag upp i några 10 timmar inte. Jag skulle vilja starta en motrörelse för oss gamlingar som tycker om att prata i telefon och att träffas IRL. Jag blir så trött på att precis allting måste ske via datorn numera. Tror inte det är riktigt bra för själen som skriker efter andra människor. På riktigt. Kram! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, Piedra. Min själ skriker efter riktiga människor också. Om inte jag går till affären, så kan det faktiskt gå en vecka utan att jag pratar med någon... men kommunikation har jag, i cybern..... Kram ♥

   Radera
 3. Visst... umgänget med varandra har minskat och i hemmen likadant, pga internet o.d. Synd :(
  "Mammorna måste ju sköta vardagsbestyren också"? Ska inte papporna också göra det? ;)
  Tack för tipset med bikarbonatsidan! Nu är det inhandlat!

  Hoppas du får en riktigt skön och fin fredag!
  Kramis ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, papporna ska också sköta vardagsbestyren, men det var det svar som gavs i radioprogrammet!
   Min fredag har jag lovat mig själv att bli skön! Kramis ♥

   Radera
 4. God morgon! Vilken härlig bild! Ja dessvärre känner
  jag igen mig i det där.. Mina barn är väldigt fixerade vid datorer
  Och internetspel, och själv bloggar jag ju ofta.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon! Jo, många har det dessvärre så, särskilt yngre, tror jag. Alltså vad JAG tror. Kram!

   Radera
 5. Jag tillbringar ganska mycket tid vid datorn - då sitter Anders och jobbar inne på kontoret. Det är rätt beroendeframkallande med bloggar...
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men visst är det så! Så hade vi det också, min Pusselbit och jag, och så sneglade vi på varann, för att se om den ene gav sig, hihi...

   Radera
 6. Vi kan aldrig fånga tiden hur gärna vi än vill. Vår dag är här och nu. Borde vara lätt men kan vara så svårt...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, så sant.
   Carpe diem och crea diem är svårt. Det man kan göra är att försöka göra allt så bra det går under de förutsättningar man har, så blir det något av det, vad det nu blir.
   Så svårt är det, men man får tänka och önska LÄTT. Kram!

   Radera
 7. Idag blir det 10 timmar och mera vid datorn, men det är jobbtid. Den som spar han har och jag har sparat jobb för att kunna använda tiden till att umgås med barn och barnbarn, nära och kära, så det känns rätt bra ändå, med lite stress i slutet av veckan. Några minuters bloggande får det bli i pauserna! Facebook har jag inte så där försvinner ingen tid för mig!
  Önskar dig en fin fredag och hoppas på att solen lyser även hos dig!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, där fångade jag både dig och solen! Ska bege mig ut nu. Nej, den som jobbar vid en dator (vilket många gör) där räknas det ju inte, det är tiden däremellan.
   Tack och kram, du fina M.E. ♥

   Radera
 8. Tänkvärda ord! Och visst är det så att man ibland ägnar alldeles för mycket tid vid datorn, men det är lätt beroendeframkallande :)
  Ha en bra fredag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu satte jag mig vid datorn igen, fast jag inte skulle ge mig "tid" till det... är så lockande. Ska ta och läsa lite nu ist. Kram!

   Radera
 9. Mysig bild, jo det blir en del tid vid datorn, men jag vill inte vara utan kontakter i verkliga livet. Har tänkt att det ska bli mer rörelse det här året, en väninna är inne på detsamma så får slå våra kloka huvuden ihop och se om vi inte kan hitta på något.
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, man får nog dela upp håvorna. Nu ska jag läsa lite och sedan sångträna, fast det ligger ju på datorn... det är mycket som hör ihop där. Ett val är att gå ut! Och jag har varit ute. Kram ♥

   Radera
 10. Vilken gullig bild. Nöjda och leende munnar på alla :)
  Visst är det lätt att fastna vid datorn och telefonerna. Ungdomarna är ännu värre än vi, dom har ju med sin telefon överallt, t.o.m på toa.
  Ha en fin fredag.
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, ungdomarna är det lite annat med, de kör med mobilerna. Jag sätter mig vid den stationära datorn, punkt slut.
   Nu får vi fira fredagen snart! Kram ♥

   Radera
 11. Förutom alla timmar på jobb framför datorn blir det ett par timmar här hemma också. Men jag vill absolut inte låta mitt sociala umgänge utspelas via Facebook.
  Nån mänsklig kontakt vill jag allt ha då och då!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arbetsdatoriserande räknas inte, det är ju jobb! Fram för mänsklig kontakt! Om man har! Kram!

   Radera
 12. tycker att det är tråkigt att det är så många som spenderar allt för mycket tid vid sina telefoner och datorer. Alltid uppkopplade och skall man göra något så skall det helst vara virtuellt, som att se på film eller spela ett tv-spel. åtminstone är det så för min tolvåriga lillebror. Usch, gillar inte den utvecklingen!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Neej, utvecklingen är tyvärr så. Kramar!

   Radera
 13. Jag brukar alltid säga att tid är det enda man har - hur mycket som helst dessutom. Å tiden är också gratis. Så "jag hann inte" exempelvis har jag aldrig sagt.
  Å det där med socialt umgänge är ju en sak för sig. Att blogga är en sak. Perfekt att skaffa sig ett umgänge om man inte har något p g a olika anledningar. Perfekt även om man bara gillar att skriva, berätta och skoja utan att "blotta" hela sig själv. Lagom anonymt liksom.
  Men Facebook vågar jag vägra fortfarande. Man ska aldrig säga aldrig, men FB är som prostitution för mig. Å det "Gillas" då absolut inte. Tummen ner alltså från min sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bloggat sedan 2006. Och då var jag väldigt anonym. På Expressen. Sedan har jag lättat på skynket något.
   Facebook avskydde jag länge, men det är hanterbart, jag har sträng sekretess.
   Jag älskar ju att skriva, så det här är perfekt, och gör massa annat arbete via datorn, inte bara blaha´ar.
   Men, jag efterlyste mer kontakt IRL. Gjorde jag.

   Radera
 14. Kommer ihåg från Din Expressenblogg tid när Din kära Pusselbit tyckte Du var inne på datan allt för mycket.. men som sagt alla har vi ju helt olika intressen.. Själv är jag ju ganska oteknisk & heller inte speciellt intresserad, har liksom inte nog med tid eller data kunskap..... :) Aha efterlyste mer kontakt IRL... (y) är det någon ny 'date' på G??? :/ :/ :) Have a nice week-end. Kramisar från ett idag SOLIGT London ♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du, Kikkan. Expressentider. På gott och ont. Och mycket kul, men som du skriver, min älskling var något trött på mitt bloggande och skypande. Klart, det tog massa tid från vår egna gemenskap, som inte jag tänkte på, när jag var upp i det hela.
   Mer kontakt IRL, då tänker jag nog väldigt mycket på ens nära och kära, i första hand, men OK, allt är möjligt. Kramisar ♥♥♥

   Radera