onsdag, januari 22, 2014

Sömnbrist?

G´môra!

Denna veckan är temat på Radio Skaraborg "Hur sover du? Lider du av sömnbrist?"

Detta var något som förr bara drabbade folk upp i åldrarna. Men har numera krupit långt ner i åldrarna, så långt ner som för barn i 10-årsåldern.

Samhället har ändrats, vi har kommunikationer med världen dygnet runt. Ständigt uppkopplad är inte avkopplande!

När jag var liten, då lade man sig när det blev mörkt för det fanns inget att hitta på heller, och när mina barn var små, då slutade TV-programmen vid 22, och sedan marsch i säng!

Jag somnar alltid när jag lägger huvudet på kudden. Men är den som kan vakna väldigt tidigt, och ligga och vända och vrida mig. Tack och lov är jag just nu inne i en bra sömnperiod. Hur sover du?

Från det ena till det andra. Idag har jag nya vackra långa uppvisbara naglar! Jag tackar Annette på Lidköpings Nagelmakeri för hennes arbete med att få till det snyggt och prydligt. Ett rejält hantverk, som Annette idkat i snart 30 år!

Jag som i många år haft problem med avbrutna naglar och trasiga nagelband, som jag helst ville gömma. Förstora bilderna, så ser du guldglittret, finns på både ringfingrar och tummar.

♥ Tacksamhet - TilliT - Balans ♥

22 kommentarer:

 1. För någon vecka sedan sov jag uselt. Nu är det bättre igen och jag hoppas att det ska få förbli så. Är beroende av min nattsömn med tanke på jobbet. Sömnen betyder mer för oss än vad vi tror...

  Kram och god morgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag med tanke på det jobb som du har.
   Ja, sömnen behövs för allas välbefinnande. Även för den som vanligtvis inte behöver passa en tidig morgontid, för dålig sömn förstör hela dagen, den finns kanske aktiviteter som måste göras.
   Kram!

   Radera
 2. God morgon! Vilka vackra naglar!
  Ja det där med sova.. Det blev förstört när jag gick in i väggen för en vändans massa år sen, sen dess är jag överkänslig för ljud. Minsta lilla pip kan göra att jag rycker till och är klarvaken, hjärtat slår fortare och det är hopplöst somna igen.
  Men om jag är hemma ombord på mitt skepp, min egen säng och inte måste upp tidigt på morgonen så somnar jag också som jag lägger huvudet på kudden.
  Men resa och sova borta är en plåga, det funkar inte och jag vill inte ta sömn eller insomningstabletter..
  Det är ett handikapp med dålig sömn.
  Kram Tezz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gomorron! Tack, ja det är så härligt med finaste naglarna!
   Och sömnen, den boven, den drabbar många i form av besvär, det kan inte vara nyttigt i längden att sova så lite som många gör. Skrämmande egentligen. Kram!

   Radera
 3. Jag tror att, oavsett yrke, är sömnen väldigt viktig. De senaste veckorna har jag inte haft några problem med den. Annars kan det vara lite si och så.
  Tyvärr sover jag inte så många timmar per natt, vilket jag förmodligen ärvt av mina föräldrar.
  Och mina naglar och nagelband tål INTE att visas upp.
  De är långt ifrån så granna som dina!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att det går att fixa till - med naglarna!
   Värre med sömnen kanske.
   Kram!

   Radera
 4. Jag har inga som helst problem att sova, men i intensiva arbetsperioder blir det ändå för få timmar eftersom det är en hel del som måste göras i livet för att tillvaron ska fungera. Allt tar sin tid och då räcker inte tiden mellan arbetspassen alltid till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där, jag har ju varit dubbelarbetande. Har varit ensamstående mamma några år och innan dess, så var det väl jag som gjorde det mesta ändå, plus alltid jobbet, nästan aldrig sjuk, jobba jobba, och då blev sovtiden knaper.

   Radera
 5. Wow vilka fina naglar i guld, skall titta efter nagellack i guld nästa gång....

  Jag har börjat vakna efter några få timmars sömn men lyckas för det mesta somna om, tack o lov..... KrameLuttarVillHaLikaDanaNaglar ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns nagellack i guld. Nu är mina i beigerosa nyans med pålagt guldglitter i olika färg. Och det är inte vanligt lack, detta håller benhårt i 4 veckor utan att flaga någonting!
   KrameLuttarDetÄrDetVärt♥

   Radera
 6. Snygga naglar! Mina är helt hopplösa...

  Jag brukar säga att jag har inverterat sömnproblem - jag sover för mycket... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Mina naglar är också helt hopplösa, egentligen, men nu har de fått sig en stukning ;)
   Ja, det kanske inte är bra, eller? Fast, det tror jag nog.

   Radera
 7. Sömnen är viktig. Jag har väldigt oregelbunden sömn p.g.a min värk. Men jag brukar inte stressa upp mig, jag har ju inga tider att passa så jag kan vila på dagen. Kan jag inte sova så läser jag.
  Vilka snygga naglar du har.
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du gör så rätt. Jag kan ju också ta en tupplur på dagen. Om det skulle va.
   Tack och kram ♥

   Radera
 8. sv: Nej, turen till Lorca hade inget med jobb att göra (även om Anders tog hand om några jobbmail ;-) ). Vi tycker om att utforska olika delar av Spanien och gärna näromgivningen. Denna gång var det helt enkelt Lorcas tur, för där hade vi aldrig varit. Stan ligger bara 12 mil från Torrevieja, men en dagsutflykt känns bara stressigt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni gör så rätt, så rätt, ni fångar tillfällena och just att hotellcampa, underbart! Det livar upp!

   Radera
 9. Hejsan...ett tag sedan ..jag har väl gått i ide....som varat ett tag....tar en sväng här idag och gjort ett inlägg. Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hej du! Det var längesedan. Jag får läsa ditt inlägg frampå, är trött nuä Kramen.

   Radera
 10. Sömnbrist lider jag alltid av - ja inte så. Jag lägger mig alltid för sent och vaknar aldrig utan veckarklocka. Sover som en stock, vilket jag är väldigt tacksam för.

  Å dina naglar är riktigt coola!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gott du har det, det verkar perfekt. Jaa, mina naglar blev coola, hon är så duktig, Annette.

   Radera
 11. Sömnen är oerhört viktig för oss människor och det är klart att vi påverkas av att alltid vara uppkopplade. Här lägger vi oss vid åtta varje kväll för mannens dag börjar 03.20, fast jag är morgonmänniska och vaknar för det mesta mellan halv fyra o halv fem...någon dag på helgen sover jag ända till sex. Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att du går upp jättetidigt, men då är det mannen som är orsaken egentligen! Ja, det gäller att ha disciplin på kvällen, då....
   Kramiz

   Radera