måndag, augusti 18, 2014

Platta persikor och avlånga päron!

God morgon, måndag!

Var är sommaren? Kan någon svara mig? Jag gillar inte det ostadiga vädret och trots lite morgonsol, så ska det bli mer regnskurar. Kallt som tusan, också, bara 12 grader just nu. 
Tänder upp värmeljus på kvällarna, mörkret kommer tidigare, det känns som om herr Höst knackar på dörren. Bort, säger jag!
Och här går jag och pratar med väggarna, det är tur att det finns sociala medier, när alla har så brått.

Jag slutar inte att förvånas. Maten vi äter blir mer och mer konstig.
Dessa persikor kommer från Spanien, undrar hur de gjorde för att få dem platta? Har de tryckt ihop dem som små, eller hur har de fått växa till? Hmmm *kliar mig i huvudet*...
De SMAKAR i alla fall rätt så OK, jag erkänner, jag blev lite nyfiken på dem.
Och dessa här långa päronjättarna, då! Inte klokt. Tala om långnäsa.

Idag ska jag ta långa kliv med tvättkorgar till nästa hus tvättstuga, en alldeles lång stund.

Men, lite senare bär det iväg till Skara och gospelövning inför domkyrkans 1000-årsjubileum den 30 augusti!
♫♪♫♪ DET är ett glädjeämne! ♫♪♫♪

♥ Ljus och Kärlek ♥

46 kommentarer:

  1. Jag såg liknande persikor i min affär och förundrades över formen. Då blev det inte affär men jag får kanske testa och smaka...

    Kram och sjung ut nu i dag <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det ska bli enormt, men sångövningen, vi blir MÅNGA!
      Kram! ♥

      Radera
  2. Så bra att du skriver att de går att äta, nu kanske man köper några platta persikor nästa gång man är i affären. Önskar dej en fin måndag o en trevlig körstund!/ Kram Eva i Skåne

    SvaraRadera
  3. Jag har testat de där platta persikorna! Söta att se på, men så mycket smak var det inte på de jag köpte!
    Som vanligt när jag läser om dina sångstunder så blir jag lite avundsjuk och önskar att
    jag kunde sjunga! Hade jag sångröst så skulle jag i alla fall inte sjunga någon lovsång till hösten för jag vill ha sommaren i repris!
    kram M.E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sången ger så mycket GLÄDJE! Och detta nu i samband med Skara Domkyrkas 1000årsfirande är STORT, jättestort, så så festligt det känns!
      Nej, ingen höst, sommar tillbaka, håller med dig! Kram.

      Radera
    2. Måste ju vara tråkigt att heta Melody och inte
      ha sångröst. :)

      Ruth i Virginia

      Radera
    3. Hihi, Ruth, det är hunden som heter Melody ;) möjligen den sjunger? ♫♪

      Radera
  4. Idag är det nog första höstdagen och därmed har jag bytt klädstil;-)
    Dessa genmanipulerade frukter och grönsaker har jag hittills nobbat, där är jag faktiskt gammalmodig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag var på vippen att nobba frukterna, men blev lite nyfiken. De köps INTE igen!
      Så du har lagt shortsen på hyllan nu då? ;) Ja, jag har också bytt klädstil, inga vida luftiga klänningar längre, haha!

      Radera
    2. Tror inte att de platta persikorna är genmanipulerade.
      Det är bara en av sorterna som finns. Det finns gula,
      vita och rosa persikor; en del stora en del små. Dom
      platta är väldigt goda - här iaf - och lätta att äta. Man
      kan bryta av bitar och kärnan är liten som en hasselnöt.
      Tror inte att det finns ett standardutseende, när det
      gäller persikor.

      Ruth i Virginia

      Har inte sett påron som dom på bilden, men päron kommer
      ju också i olika former.

      Radera
    3. Jaså, det tror du inte, Ruth, att de är genmanipulerade. Dåså. Jag håller med om att de är lätta att äta, lite hårdare och sölar inte.
      Jag kommer ihåg ett år då potatisarna var så enormt stora, men man pratade inte om gener då, men de var nog kraftigt gödslade, tror de kom från andra sidan jordklotet någonstans, det var dåligt potatisår i Sverige då.

      Radera
    4. Du skulle se alla sorters potatisar dom hade på
      marknaden i Ecuador. Det finns blåa, röda, rosa
      lila, vita, gula, etc., etc.
      Solanum tuberosum kommer
      ju från Syd-Amerika. Kommer ihåg när vi läste om
      Jonas Alströmer,som det sägs introducerade potatisen
      till Sverige. Folk åt blasten, som är giftig, så det var
      frågan om att sprida upplysning om rotknölarna.

      Ruth i Virginia

      Radera
    5. Det var kul info om potatisblasten, hade ingen aning om det. Ungefär som när tomaterna kom till Sverige, så visste man inte riktigt. Min pappa sockrade på dem!

      Radera
  5. Haha! Ja, de har så mycket konstigt för sig i Spanien.....Men man behöver ju inte prata med persikorna som tur är :)
    Ha en trevlig dag i tvättstugan!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, nä, det hoppar jag ;) Pratet, alltså.
      Tack ska du ha, jag ska jobba på, kram!

      Radera
  6. Ja, visst är det nästan lite kusligt som de håller på och konstrar med våra livsmedel. Jag kommer aldrig att acceptera fyrkantiga ägg t ex - oavsett vad de smakar!
    Ha en bra dag i tvättstugan!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, där går gränsen, med fyrkantiga ägg ;)
      Jaa, sånt är livet och blusen är randig. Kram!

      Radera
  7. Nej,nej, ingen höst ännu, först ska vi ha en sensommar som ska bli inte allt för kall, men det måste bli lite regn så att inte all växtlighet torkar ihjäl.
    Jag har också sett dessa persikor men inte vågat köpa dom, trott att det inte skulle vara gott. Roliga päron, men, de ser mycket goda ut, jag älskar päron.
    Ha så trevligt på sångövningen. Sång sprider glädje.
    Varm kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag hoppas jag får uppleva sensommar, då.
      Päron och äpplen är gott.
      Jaa, sång är glädje ♫♪♫♪
      Kram!

      Radera
  8. Såna där persikor finns det mycket av här nere. Jag misstänker att dom sitter på dom...
    :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va bra, att en invånare i landet kan svara på min fråga ;)

      Radera
  9. De där platta persikorna känner jag igen, för min svåger brukar alltid ha sådana med sig när han och min syster kommer hit. De kallas för saturnuspersika. Jag gillar dem inte så mycket, för de är så söta och smakar inte så mycket annat än sött.
    Ha en skön dag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha, ser man på! Fast jag inte gillar sött, så tycker jag inte dessa var söta alls.
      Kram!

      Radera
    2. Mer tjat om platta persikor:

      "Saturn peaches" är naturliga. Check Wikipedia.
      Och jag gillar dom!

      Ruth i Virginia

      Radera
    3. Saturnus persikor är mindre och plattare än en vanlig persika. Deras hud är gul och röd, och de är oftast mindre luddigt än vanliga persikor. Deras kött är också mycket fastare, sötare och mer doftande än en vanlig persika. Insidan av persika är blekare i utseende.
      Enligt Wikipedia
      Tack, Ruth!

      Radera
  10. Härligt att du får sätta igång med gospelövningar igen! Men att det känns som november i mitten på augusti det gillar jag inte. Nej tack, vill allt ha lite sommar kvar ett tag till.
    Jag såg också sådana där persikor på affären en gång. Blev mäkta förvånad. Knepigt att de måste in och pilla på utseendet på vår mat.
    Kram! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som jag läst ut här, så är inte dessa persikor manipulerade, utan det är en viss sort som heter saturnuspersika, inte lik den vanliga runda alls.
      Tänk, vad bloggvärlden kan upplysa en om!
      Kram ♥

      Radera
  11. Det är inte helt klokt vad de där fruktföretagen mixtrar med frukterna. Allting skall förändras, förädlas och förbättras. Även om jag inte är helt säker på att de faktiskt lyckas med det sistnämnda...

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, man vet aldrig med någonting. Kramar!

      Radera
  12. Har också sett dessa platta persikorna och undrat hur de blivit så platt, någon som stampat på dem ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trodde jag också, typ. Men det är visst en speciell sort!

      Radera
  13. tack
    ja jag står o lagar för fullt just nu
    ska bli så himla gott måste nog ta mig ett smakprov ikväll
    men snart ska jag laga en gulash shoppa till mig o sonen till middag.
    dessa persikor tycker jag inte är lika goda som dom vanliga.
    men päron mums vad gott
    hoppas du har det mysigt. kraaam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jaa då. Ska snart iväg till Skara, det blir sång för hela slanten i kväll!
      Kram!

      Radera
  14. Har också sett dessa fyrkantiga persikor, men inte köpt dem. Nu förstår jag inte varför de platta skall vara lättare att äta, man gapar ju inte runt om de runda, hi hi hi...
    ;-) ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle vilja kalla dem plattrunda. En helt rund persika som en boll, den skvätter mer, denna kan du bita i som en kaka ;) ♥

      Radera
    2. Man blir lite misstänksam då man ser dessa konstiga former på frukten.1000 års jubileum är inte dåligt. Måste kännas häftigt att få vara delaktig i det.
      Nu är det sängen som gäller här, så natti, natti.

      Radera
    3. Ja visst, blir man misstänksam! Men de har faktiskt varit helt OK, nu när jag smakat en efter en.
      Godmorgon!

      Radera
  15. Lustiga persikor :) Hoppas att du hade kul på gospelövningen. Kram ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, träningen var helt underbar. Flera körer sjunger ihop! Kram ♥

      Radera
  16. Du skriver så busigt och roligt. Förlåt......men jag sitter och skrattar och ler stort ALLTID då jag besöker dig. En riktig glädjespridare är du.
    Ja inte vill vi väl Ha höst än inte. Men tyvärr så är det nog herr höst som knackar på utanför döra.
    Men vintern kylan........Åå, nu får jag sluta tänka. TÄNK SENSOMMAR!.....såja..nu bidde det bättre.

    Min lilla sångfågel Gerd. Så roligt med 1000 års jubeleum. Ljus och glädje är sant det.
    Hmm.....knepigt med frukt haha.

    Soliga somriga snälla söta KRAMAR till dig söta vän.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du får lite skoj här hos mig, för ibland är jag allt allvarlig också, jag har inte alltid så där förbaskat roligt, men nästan ;)
      Tusenårsjuileet är en häftig grej i dagarna två. Kramar ♥

      Radera
  17. Sommaren försvann i ett nafs och höststarten tycks regna bort, fast jag hoppas ändå på några fina helger till!
    Jag tyckte att de platta persikorna var mycket sötare än de vanliga persikorna så jag håller mig fortsättningsvis till de vanliga. kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, inget kul med massa regn. Vi blev bortskämda ett tag.
      Vet inte om jag ens äter persikor på länge. Håller mig nog till päron och bananer.
      Kram!

      Radera
  18. Har du sparat persikorna för att se hur länge de håller sedan du köpte dem? Alltså det där med konserveringsmedel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uppätna. Och de var goda. Nej, enligt Wikipedia så är det en naturlig sort för sig, kallas också Munkpersikor!

      Radera