God morgon, lördag!
VÀderprognosen idag Àr soligt och 4 plusgrader.
Lyssnar just nu pÄ "Lördag med Lisa", sÄ mysigt.
Detta Ät jag igÄr kvÀll. Detsamma Ät jag i onsdags. Och en rejÀl portion finns det i frysen.
SÄ gör jag ibland nÀr jag lagar mat, speciellt om det Àr tidskrÀvande.
VÀderprognosen idag Àr soligt och 4 plusgrader.
Lyssnar just nu pÄ "Lördag med Lisa", sÄ mysigt.
Detta Ät jag igÄr kvÀll. Detsamma Ät jag i onsdags. Och en rejÀl portion finns det i frysen.
SÄ gör jag ibland nÀr jag lagar mat, speciellt om det Àr tidskrÀvande.
Min tallrik, alltsÄ min gryta.
Receptet lyder sÄ hÀr:
Fransk fisksoppa
1) Skala och hacka potatis, finhacka lök, strimla fÀnkÄl och morot.
2) FrÀs grönsakerna i smör nÄgra minuter och hÀll över tomatsoppan.
SmaksÀtt med saffran, lÄt allt koka upp och puttra i femton minuter eller tills potatisen Àr nÀstan fÀrdig.
SmaksÀtt med salt och peppar. Dela fisken i mindre bitar och lÀgg ner i soppan. LÄt allt bli varmt.
3) Blanda majonÀs med finpressad vitlök.
Servera soppan med ailolin och toppa gÀrna med fÀrsk timjan.
Ingredienser (4 pers)
2 st Kelda mild tomatsoppa
4 potatisar
1 morot
1 gul lök
1 fÀnkÄl
0,5 g saffran
2 dl majonÀs
1 vitlöksklyfta.
Jag anvÀnde mig av fÀrsk lax, men det gÄr sÀkert lika bra med selleri, nej, jag menar torsk eller nÄt.
Och jag modererade receptet nÄgot och anvÀnda bara 1 Kelda, sÄ det blev mer en gryta. Tog 2 potatis och 2 morötter och 350 gr fisk. Fem vitlöksklyftor och kryddade extra med gurkmeja och hottade med Tabasco.
God aptit och trevlig lördag!
Receptet lyder sÄ hÀr:
Fransk fisksoppa
1) Skala och hacka potatis, finhacka lök, strimla fÀnkÄl och morot.
2) FrÀs grönsakerna i smör nÄgra minuter och hÀll över tomatsoppan.
SmaksÀtt med saffran, lÄt allt koka upp och puttra i femton minuter eller tills potatisen Àr nÀstan fÀrdig.
SmaksÀtt med salt och peppar. Dela fisken i mindre bitar och lÀgg ner i soppan. LÄt allt bli varmt.
3) Blanda majonÀs med finpressad vitlök.
Servera soppan med ailolin och toppa gÀrna med fÀrsk timjan.
Ingredienser (4 pers)
2 st Kelda mild tomatsoppa
4 potatisar
1 morot
1 gul lök
1 fÀnkÄl
0,5 g saffran
2 dl majonÀs
1 vitlöksklyfta.
Jag anvÀnde mig av fÀrsk lax, men det gÄr sÀkert lika bra med selleri, nej, jag menar torsk eller nÄt.
Och jag modererade receptet nÄgot och anvÀnda bara 1 Kelda, sÄ det blev mer en gryta. Tog 2 potatis och 2 morötter och 350 gr fisk. Fem vitlöksklyftor och kryddade extra med gurkmeja och hottade med Tabasco.
God aptit och trevlig lördag!

Tack för inspirationen! Nu löste du ett av dagens problem. Min lust att laga mat
SvaraRaderahar varit lite minimal sedan flytten! Vilken vacker dukning!
Ănskar dig en fin lördag!
Kram M.E
Ja, lusten varierar hÀr ocksÄ, sÄ det Àr bra att göra minst dubbla portioner för mig.
RaderaTack och kram!
God morgon ja hÀr sitter jag med kaffet o kan inte tÀnka pÄ mat dÄ magen inte Àr i ordning men det ser gott ut sÄ en dag sÄ :) ja hÀr Àr det ingen sol utan ösregn önskar dig en skön lördag kramen
SvaraRaderaJa, det var vÀl ingen frukostinspiration, men dagen Àr lÄng...
RaderaTack och kram!
LÄter inte dumt alls! Jag tycker mycket om fisk och gör en minnesanteckning om detta. Fast fÀnkÄlen kommer att utgÄ ;-)
SvaraRaderaKram och god morgon!
Jag Àlskar fisk, och ÀvensÄ konstiga kryddor och ingredienser.
RaderaTack och kram!
Det dÀr lÄter som en alldeles perfekt lördagsmiddag!
SvaraRaderaTack för tips!
Kram
Ja, det gÄr lika bra pÄ lördag som fredag.
RaderaKram!
SvaraRaderaTack för receptet det skall jag prova....
Kram ♥
Vassego! Kram! <3
Radera4 MINUSgrader hÀr idag! Brrrrr! Blir tydligen en grön jul dÀrhemma
SvaraRaderahos dej. - Fisksoppa har jag aldrig lagat, men din variant skuille jag
kunna tÀnka mej. Dotterns lentil-soppa, kokt pÄ rökta flÀskben, blev
jÀttegod. Det Àr definitivt soppvÀder! Sköt om dej!
Ruth i Virginia
Vi fÄr vÀl se hur julen ser ut. Jag ska ju upp till Dalsland, de har dÄ haft snö, större chans/risk för snö dÀr Àn hÀr.
RaderaFörr sÄ kokade jag soppa pÄ köttben, men det kÀnns som hundra Är sen. Men soppa Àr vÀrmande gott. Jag Ät Àrtsoppa i torsdags, inte dumt.
Ha det bra, Ruth! ♥
Vi har 2 plusgrader, uppehÄll, verkar som om solen kanske tittar fram lite snart.
SvaraRaderaAllt lÄter bra pÄ receptet, utom fisken dÄ.
Huvudsaken att du tyckte att det var gott.
Vi gör ocksÄ sÄ, fryser in och har till en mÄltid till.
Hoppas att du fÄr en trevlig helg.
Varm kram till dig.
Ja, man kan sÀkert ha detta som enbart grönsakssoppa/gryta eller lÀgga i nÄgot kött.
RaderaTack, solen skiner sÄ inga sura miner, sÀger jag och skickar en kram!
Visst Àr det sÄ hÀr man borde göra, och kanske jag kommer i gÄng nÄn dag... Men tillsvidare har jag varit för lat för att göra storkok och frysa in :-)
SvaraRaderaHa en jÀtteskön lördag bÀsta du <3
Mycket hÀnger pÄ att jag Àr ekonomisk och vill veta vad som jag stoppar i munnen. SnÄl, Àr inget fint ord, haha!
RaderaTack, finaste du, kram! <3
Mums! Den sÄg god ut. Finns det nÄ't godare Àn fisksoppa?! Den gÄr ner hela Äret, inte bara under den kalla Ärstiden, medan köttsoppa Àr nog mera en soppa till minusgrader - tycker jag iaf.
SvaraRaderaJa, fisk passar alltid. Jag Àlskar fisk.
RaderaFisksoppa Àr sÄ himla gott. Jag brukar laga efter ett liknande recept men nÀsta gÄng kanske jag prövar ditt.
SvaraRaderaSer gott ut med den dÀr saffransfÀrgade tonen.
Kram och trevlig helg
Ja, jag gillar saffran ocksÄ, och Àven gurkmejan, bÄda gör soppan gul.
RaderaTack och kram!
Det l Äter som ett recept vÀrt att prova. Jag Àlskar fisk och fiskgrytor och med aioli kan det aldrig bli fel.
SvaraRaderaTrevlig helg!
Kram, Ingrid
Ja, det var jÀttegott, tyckte jag.
RaderaTack och kram!
Smarrigt!
SvaraRaderaMmmm!
RaderaDet sÄg gott ut! Och visst Àr det praktiskt att göra mycket som man kan frysa in. BekvÀmt att bara ta upp och vÀrma pÄ om man har ont om tid.....Eller inte har lust att laga mat :)
SvaraRaderaKram och trevlig dag!
Ja, det Àr sÄ jÀttepraktiskt, tycker jag. Förr i tiden var mina recept alltid pÄ 8 pers, för vi var 6 i familjen och ibland hÀnde det att vi hade sommarbarn ocksÄ, dÄ blev vi mÄnga!
RaderaTack och kram!
Detta recept ska jag definitivt prova pÄ att laga till:) Lördagskraaaaaam!
SvaraRaderaJaa, gör det! Kram!
RaderaMatlÄdor Àr bland det bÀsta som finns, gör nÀstan alltid dubbel portion nÀr jag lagar mat för att fÄ en matlÄda över! Fast dÄ jag har liten plats i frysen sÄ mÄste ofta samma mat Àtas upp löpande under samma vecka... vilket kan bli ganska irriterande! Haha! Men grytan sÄg god ut!
SvaraRaderaKramar
Jag tycker inte alls det gör nÄgot om man Àter samma mat tvÄ dagar i rad, heller! Inte alls. Man kan Àndra nÄgon liten detalj, om man vill.
RaderaMen, man tycker olika. Kram!
Ser jÀttegott ut!
SvaraRaderaOfta fastnar man i samma invanda recept. Men bloggar Àr sÄ bra, man fÄr nya tips pÄ allt möjligt.
Ha en fin fjÀrde adventshelg!
Kram ♥
Tack detsamma och kram ♥
RaderaDet ser verkligen supergott ut! Smart att göra sÄ det rÀcker till flera dagar! Kram
SvaraRaderaJa, det tycker jag med, nÀr jag ÀndÄ sÄ stÄr och jobbar med det. Kram!
Radera