lördag, juli 18, 2015

Omgärdad

God morgon, mulen lördag!


Vått på balkongen, 16 grader, brrr. Äppelcidervinäger i vatten, strandnyponkapsel. Kaffe inomhus. Ring-så-spelar-vi på radion. Känns som höst.

Och här skull jag vara vitsig. Såg ett stort vägarbete, där som allt verkade vara omgärdat av stängsel. Tänkte då, att inte är Gerd om"gärd"ad, inte, så tog fotobevis. 

Precis då kommer upprörd dam, du tog väl inte kort på mig???
Nej, svarade jag, jag såg inte dig, då jag knäppte vägarbetet.

Jag fick visa henne bilderna innan hon blev nöjd, och hon fanns då inte med, annars hade jag väl klippt bort henne.
Men det är bra om folk säger ifrån.

Här var det ingen som sa något och det var fler som tog kort här. Kanske på skylten om Kultur- och Porslinsfestivalen 21 augusti, vad vet jag.

Till sist en solstrålebild över torgblomsterparken.
Kvalitetsmässigt inget bra, men ändå lite magisk.

Ha en skön lördag, senare ska jag fram till torgmarknaden och köpa jordgubbar och kolla på folk.

 ♥Ljus och Kärlek♥

34 kommentarer:

  1. Nu är man ju i sin fulla rätt att fotografera människor på allmän plats och även publicera dem om man inte gör det i något elakt syfte, men jag kan också få den där känslan ibland som damen hade. Det fotograferas nu för tiden hela tiden och rätt vad det är så dyker man väl upp någonstans utan att vara till sin fördel.
    Sommaren är heller inte till sin fördel nu, så ett omgärdat vägarbete är väl lagom motiv när solen inte strålar från molnfri himmel.
    Vi får njuta av dagen så gott det går ändå!
    Kram och nospussar från oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag vet att jag är i min fulla rätt, men jag hade ändå inte knäppt korten om jag sett en ensam dam på dem, tror jag. Är det flera, annan sak.
      Nu kom lite solsken i blick här, men men.
      Jag gör mig i ordning för torghandeln nu! Kram ♥

      Radera
  2. En gång sa jag ifrån då jag blev ofrivilligt fotograferad. Jag gillar inte att bli plåtad men brukar inte protestera. Den här gången satt jag ensam på en bänk på stranden och damen kom bara fram och tog en bild. När jag så ifrån raderade hon, jag reste mig och kunde ta en bild på den tomma bilden.
    Själv tar jag också bilder på folk i vimlet men maskerar ofta om det inte är så mycket människor med.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, är medveten om att det är känsligt. Men här såg jag ingen dam i bild vid knäppandet. Men respekterade frågan.
      Kram!

      Radera
    2. Det där blev en väldigt underlig kommentar....
      Var nog inte riktigt vaken när jag skrev. Men jag tror du förstod innebörden.
      Kram

      Radera
    3. Jodå, jag fattade allt ;)
      Kram!

      Radera

  3. Jag tycker den nedersta bilden blev väldigt fin, med det gröna stora trädet och den stora gula plätten där bakom... ☺

    KL ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det! Det är flera stora träd runt hela det enorma torget. Ja, ,där tog solen i ordentligt! Riktigt bad om, ta mig med på kort!

      KL ♥

      Radera
  4. Du tog väl en bild på tanten när hon gick därifrån så vi får se henne imorgon? ;-)

    Haha! Nejdå. Vill inte folk vara med så vill dom inte och det får man ju respektera. Men det slinker ju med folk på bilderna ändå. Ibland är det oundvikligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det kunde jag ju ha gjort, nej nändes inte, lilla damen. Hon var så orolig att hon skulle hamna i något album.
      Annars, "allt för bloggen" gäller!

      Radera
  5. Gerd! Jag har skrivit fem kommentarer och det har inte gått att få igenom en endaste.
    Provar nu igen.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, fy, busiga Blogger, inte bra det krånglar.
      Kram!

      Radera
  6. Gomiddag!! :))
    Varför dricker du äppelcider vinäger? för kroppen på något vis?
    Ha en härlig lördag! :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, några droppar i ett glas vatten, är bra för kroppen. Gammalt recept.
      Tack o kram!

      Radera
  7. Det är svårt det där med fotograferingen. Jag jobbar inom vården och förstår att folk kanske vill fota sin bebis med den som skötte om henne. Men å andra sidan vet man aldrig i vilken soppa man kan hamna sen, nåja, aldrig är man helt skyddad här i livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, storebror ser dig överallt, faktiskt lite otäckt, men också bra, om det behövs vid olyckor o dyl.
      Men så är det med tekniken. Google har koll på allt.

      Radera
  8. Förstår henne på ett sätt för i dag vet man aldrig var bilder hamnar. Hon visste ju inte att du är en så ärlig själ.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, man kan aldrig veta. Man kan bara lita på sig själv.
      Kram!

      Radera
  9. Den damen måste ha varit väldigt känslig. Jag bryr mig inte det minsta om ifall jag råkar komma med på någons bild. Undrar hur många videosnuttar jag är med på från de otaliga bröllop som jag spelat på. Med och utan fel på tangenterna eller pedalen...
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag blev så snopen, för jag såg henne aldrig när jag tog kortet.
      Själv tycker jag inte det gör något om jag kommer med på bild. För din del, du är ju publik i och med ditt jobb, men i alla fall.
      Hon var nog extrakänslig.
      Kram!

      Radera
  10. Min tanke när jag läste om damen som sa ifrån var snarare att det var väldigt vad folk är paranoida nuförtiden. Förr var det ingen som brydde sig om ifall de råkade hamna på någons bild. Kram! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att allt är upphaussat i massmedia. Damen ifråga var så väl täckt av kläder, så ingen hade nog känt igen henne ändå. Beige långbyxor och beige lång kappa.
      Kram! ♥

      Radera
  11. Vilken fyndig rbbrik till dagens inlägg "ingärdad". Och visst är det ju så att vissa hinder kan man ta sig över lätttare och andra är svårare. Men ingärdad tror jag inte du blir, man kan filosofera länge kring detta.
    Vad trevligt det låter men en kultur och porslinsfestival i augusti. Blir säkert många trevligheter som kommer att äga rum.
    Din sista bild tyckte jag väldigt mycket om. De mörka stora träden och den ljusare gräsmattan med sina blommor. Lite symbolisk i sig.
    Här har molntäcket lättat lite och några soltendenser kan skymtas. Men jag bryr mig inte om vädret, blev ju mätt på värmen sista veckan i Spanien. Fast visst är det trevligare med sol och uppehåll.
    Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det var därför jag tog kortet. Såg rubriken framför mig direkt.
      Och så kommer tanten och stör i mina tankar, håhåjaja.
      Tack och kram!

      Radera
  12. Men vilket tilltag att begära att få se dina bilder! Jag skulle bett henne fara och flyga, hon får väl ta dig på ditt ord att du inte tänkte publicera dem. Jag blev ju förresten både hotad och senare på kvällen överfallen för att jag råkat få med en kvinna på en bild när hon rusade in i mitt kameraperspektiv. Jag ångrade så att jag raderat bilden vilket jag gjorde direkt eftersom hon inte ingick i det motiv jag ville ha. Men jag hade behövt bilden som bevis mot henne. Hon hotade precis just med det att man skulle ta mig en mörk natt och jag gissar att det var någon son eller annan närstående som hoppade på mig bakifrån och snodde min kamera ur väskan.
    Jag förde senare sådant liv om denna händelse, bland annat på Facebook, så några veckor senare kom kameran tillbaka ner genom mitt brevinkast. Jag blev inte skadad, men ordentligt chockad av att någon stod gömd och hoppade på mig när jag låste upp porten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är alldeles för snäll för att ge mig på någon och be denne fara och flyga. FÖR snäll kanske, men jag är jag.
      Usch, då vad du råkade ut för!

      Radera
  13. Ja, det var en fyndig rubrik :)
    Jättefina bilder, men inget kul med 16 grader och regn.
    Det är svårt att låta bli att få med okända människor när man tar en bild.....Men hon verkade väldigt rädd att komma med. Men man kan ju klippa bort om de absolut inte vill synas.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det blir en bättre bild om det finns en levande varelse med, ansiktet behöver inte synas. Nu var det så att ingen person syntes, hon var extremt rädd för det.
      Kram!

      Radera
  14. Man kan inte vara försiktigt nog när man fotar, trots att det faktiskt är lagligt och därmed tillåten att fota på offentliga platser oavsett om personer är med eller inte. Å den damen var ju minst sagt överdriven misstänksam. Men man ved ju inte vad som ligger bakom - typ skyddad identitet eller så.

    Jag föll för den nästsista bilden - en mysig huvudgata i en småstad. Ingen stress och lagom med folk. Åsså den blåa himlen såklart - härligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt att säga ifrån om man inte vill vara med på bild. Men du har en bra synvinkel där, det kan ha varit skyddad id. Hon såg väldigt anonym ut också. Man vet aldrig.
      Tack för det tyckande om min nästsista bild Den blev ju livfull med några personer på. Och det var igår, och då lite blått däruppe.

      Radera
  15. Tuff rubrik. Hoppas hösten blev sommar mitt på dagen hos dig. Så hände här i Ystad vid elvatiden. Just nu på sommaren är det inte lätt att ta folktomma bilder.
    Trevlig fortsättning på lördagskvällen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var rubriken fyndig!
      Nja, dåligt, halvsommar kanske. Blåst som tusan. Jag gillar inte att ta folktomma bilder, de blir så intetsägande, men ibland är det nödvändigt, om ingen finns där.
      Tack, min kväll är snart slut, ska upp tidigt i morgon och jobba.

      Radera
  16. Så vackert det ser ut att vara i din stad. Kultur- och Porslinsfestival låter riktigt intressant. Jag är också en sån där som helst inte vill vara med på bild även om jag inte sagt ifrån så där nån gång. Kanske var hon rädd att bilden skulle hamna på nätet? Det är ju något helt annat än att som för länge sedan ev hamna i någons album.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det är vackert här, därför jag bor kvar, har ingen närstående här längre.
      Jo, många är rädda att hamna på nätet, men hon pratade mest om att inte vilja hamna i något album.
      Välkommen till min blogg!

      Radera