onsdag, augusti 30, 2017

Gammalt och nytt 💛

God onsdagsmorgon!

Dagarna knallar pÄ och snart Àr augusti ett minne blott.
Har gonat mig i solens och Zoega´s glans, ute pĂ„ balkongen. Njutningsfullt!
 PĂ„ tal om gammalt, sĂ„ har jag plockat lite i Minnenas arkiv och hittade den hĂ€r bilden. Exakt 6 Ă„r gammal, och tagen med min dĂ„varande mobilkamera. Skulle tro att jag hade en Sony Ericsson nĂ„nting, utan touchfinesser.

Vi var dĂ„ ute och vandrade runt i Lundsbrunn, ett par mil frĂ„n Lidköping, och stötte pĂ„ dessa frivilliga "jĂ€rnvĂ€gare" frĂ„n föreningen, som vill bevara och rusta upp Ă„ngloksbanan. Detta för turisttrafik sommartid. 
Sigge intresserad, sÄklart, hans far var vid jÀrnvÀgen. Sigge stÄr dÀr till vÀnster i bilden.

NÀst fÀrskaste bilden ser ni hÀr. Det Àr grannen, som puttrar ivÀg pÄ sin motorcykel. Han har Àven bil, elcykel och vanlig cykel att vÀlja pÄ. Förströr sig!

 För övrigt en solig dag, som tillbringades lĂ€nge pĂ„ balkongen med en bok och liten middagslur. Inte mĂ„nga knop gjorda. Förutom stĂ€dning i datorskrymslena och vĂ€nlistan i Facebook.


I morse vaknade jag till det hĂ€r. Jojomen, sopbilen kom och hĂ€mtade skrĂ€pet 😀 fast mitt datorskrĂ€p hamnade förstĂ„s i cybermolnet, inte hĂ€r.

💛 Ljus och KĂ€rlek đŸ’›

18 kommentarer:

En rosa fluga sa...

HÀrligt med dessa frivilliga som vill bevara ,-) SÄnt Àr fint.Kul med en Ängloksbana.
Intressant för Sigge nÀr hans arbetat vid jÀrnvÀgen
Ja din granne hade mycket att vÀlja pÄ ,-)
Verkligen.
Cykel vanlig sÄ man fÄr motion skulle vara kul att ha, men dÄ fÄr jag spara, dom Àr dyra nu!
HÀrlig solig dag hÀr ocksÄ, spÀnnande dag gubben ska till lÀkare för sin höft som gör och har gjort ont sÄ lÀnge. Han ska fÄ den fixad ,-)
Ha det fint
KRAM Primrose ,-)

Ditte sa...

Visst Àr det bÄde roligt och lite sorgligt att blicka i minnenas arkiv. Roligt med Ängloksbanan och jag har öfrstÄtt att det Àr pÄ mÄnga platse nu i landet som entusiaster hÄller dessa igÄng.
Och visst Àr det skönt med det vackra sensommarvÀdret. Vi har haft fint vÀder i flera dagar sÄ jag njuter pÄ. Nu visar termometern pÄ +22 och det Àr helt molnfritt. En bra dag idag ocksÄ. Hoppas du ocksÄ kan njuta av din dag.
Kram!

Ami sa...

Jag sÀger som Ditte, att det Àr bÄde sorgligt och roligt att blicka tillbaks i minnenas arkiv.
HÀr i Spanien kommer sopbilen mellan tolv och ett pÄ natten och nu nÀr det Àr sÄ varmt har vi ju öppet överallt och hör den vÀldigt tydligt....
Kram

znogge sa...

Det Àr vÀldigt lÀtt att man fastnar i minnenas arkiv. PÄ gott och pÄ ont skulle jag vilja sÀga. Men samtidigt Àr det fina minnen att ha kvar pÄ nÀra och kÀra.

HÀr har vi en varm dag Àven om solen inte hittat oss.

Kram <3

Piedra sa...

Det Àr fin med minnenas arkiv. Mitt eget minne Àr det illa stÀllt med, sÄ dÄ kÀnns det skönt att ha bildstöd man kan gÄ tillbaka till.
Kram <3

Geddfish ♥ sa...

Hoppas allt gick bra för er idag!
Kram

Herr Nilssons Fru sa...

Ibland Àr de kul att krypa in i minnernas arkiv.
Fina bilder
Kramiz o go onsdagsafton

Geddfish ♥ sa...

Tack, detta blev en fin dag att njuta av, precis som flera dagar innan, fantastiskt.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Ja, precis.
Att ha sophÀmtning mitt i natten, var dÄ ingen hit!
Jag fÄr vÀl vara glad att de kommer kl 07 hÀr.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Japp, men det kÀnns mest gott, ÀndÄ. Jag Àr sÄ glad att jag har mÄnga just - fina, minnen.
Kram!

Geddfish ♥ sa...

JodÄ, minnet kan allt fallera. Inte sÄ sÀllan.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Tack, snÀlla! Visst Àr det sÄ!
Kram

BP sa...

TĂ€nk att det finns entusiaster som tar sig an ett sĂ„dant projekt att bevara och rusta upp en Ă„ngloksbana. Helt fantastiskt! Å killarna var inte ens gamla. Ofta Ă€r det ju Ă€ldre eldsjĂ€lar som gör sĂ„dana fina insatser.

Undrar vilken bil grannen har? Jag menar han kör ju HD sÄ jag gissar att han har en Volvo eller en Saab till vardags;-)

Fenixmonas sa...

BÄde roligt och lite vemodigt att titta i minnenas arkiv. SÄ du har ocksÄ stÀdat lite pÄ FB...Det kÀndes vÀldigt bra nÀr det vÀl var gjort! Kramiz

Geddfish ♥ sa...

SĂ„ sant.
Och jag vet inte vilket bilmÀrke som grannen har. FÄr vÀl gÄ förbi de parkerade och titta. Ingen Saab eller Volvo iaf, nej.

Geddfish ♥ sa...

Jo, men sÄ Àr det.
KÀnns bra att stÀda ibland, det har jag gjort förr. Kramiz

Tezz pÄ S/Y Andromeda sa...

Hej! Vilken fin bild pÄ jÀrnvÀgen och arbetarna.
StÀda i fb, det gör jag ocksÄ lite dÄ och dÄ. Undrar ibland, varför somliga skickar förfrÄgan att ha mig som vÀn, tex arbetskompisar frÄn tidigare jobb, och sen kommenterar de ALDRIG nÄgot, varken i med eller motgÄng, gillar INGET nÄgonsin, men Àr förövrigt vÀldigt aktiva pÄ fb med att kommentera andras och gilla. Det fÄr mig att ta bort sÄna mÀnniskor, för jag förstÄr inte varför eller vad jag ska fÄ ut av det överhuvudtaget, nÀr det bara Àr jag som gillar o kommenterar deras inlÀgg. Menar inte att om man inte hela tiden gillar allt jag lÀgger ut raderas man, inte alls, men just i dessa fall som jag skrivit om. Sen har jag fbvÀnner som typ aldrig kommenterar nÄgon nÄgonsin, men som Àr lika mot alla, eller som jag umgÄs med och har kontakt pÄ annat sÀtt. det Àr en annan sak. Hur tÀnker du kring det?
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jo, jag tÀnker som sÄ, att det ska ge nÄgot att ha en FBvÀn. Ett bra sÀtt att kommunicera via Messenger dÀr ocksÄ.
Jag hÄller med dig, jag Àr sjÀlv inte jÀtteflitig pÄ min tidslinje i FB, lÀnkar mest min blogg.

DĂ€remot har jag stor nytta av de grupper, jag medverkar i. Jag skulle inte kunna vara engagerad i MOD (Mer organdonation) om jag inte hade FB, tex.
BĂ€st gillar jag ju kontakter IRL

Kram, fina du!