lördag, januari 27, 2018

Saker jag aldrig mera gör

God förmiddag och nu presenterar jag ett par gamla bilder, som kan lyfta upp humöret. Jag grävde i arkivet och letade efter "saker jag aldrig mera gör" och här är ett sådant tillfälle.

Nej, aldrig mera kommer jag att ratta min dåvarande röda Volvolina upp till Dalsland.

Jag var tvungen att stanna till, en sommar för några år sedan, för att ta kort på de vilda lupinerna, som bredde ut sig i mängder.

"Ogräset" lupiner är väldigt vackra och jag tänker ofelbart på min pappa, han älskade lupiner. Han var en trädgårdsmästare för privat bruk. Ja, ni skulle sett stenpartierna. Folk stannade till och beundrade.

Runt om huset, som pappa byggde helt själv, fanns en fantastisk fruktträdgård, bärbuskar, potatis, grönsaker, ja allt som behövdes i hushållet.

Min mamma var inte så intresserad från början, men hon fick väl bli.

Och aldrig mer behöver jag sjukanmäla mig till jobbet! Fast jag grunnar här, är inte riktigt kurant, har en funktion på ett årsmöte med tillhörande fest ikväll. Ska jag eller ska jag inte? Ibland får man vara egoistisk.

💝 Ljus och Kärlek 💝

14 kommentarer:

badtant.bloggo.nu sa...

Tjoho....Hajade till då jag såg Lupinerna...blommar de redan hos dig? Men så då att det var en äldre bild. Här ser vi bara snö och åter snö i massor. Men den som väntar på nåt gott...Ha en fin helg och kramelikram på dig

Carita Liljendahl sa...

Lupiner är så fina!
Lite vemodigt med tanken "aldrig mer" - men med vissa saker är det ju så, rätt mycket man kan komma på som aldrig mer sker - men allt har ju också sin tid.
Kram <3

Ami sa...

Jag gillar också lupiner!
Ibland måste man få vara egoistisk och bara tänka på sig själv....
Kram och krya på dig!

Gerd ♥ sa...

Jodå, ur minnenas arkiv, därifrån kan allt hända.
Solig kramelikram!

Gerd ♥ sa...

Jo, aldrig mer, nej. Så är det. Men nya tag, det finns annat.
Kram 💝

Gerd ♥ sa...

Lupiner är finast där som de står. Inomhus dröser de.
Jo, jag har avsagt mig kvällen nu.
Kram!

Bara vara jag sa...

Nånting jag absolut vet är att jag aldrig mer kommer att kunna göra flera saker samtidigt. Nuförtiden kan bara min mänskliga hjärna fokusera på en sak i taget. Jag gillar också Lupiner =) Jag gillar blommor - blommor gör mig glad "ler"
Sköt om dig!

znogge sa...

Framförallt så ska man vara rädd om sig själv så är du inte helt kurant är det bättre att krya på sig på hemmaplan. Även om många tycker att lupiner är ett ogräs så tycker jag att de är vackra.

Kram och krya på från en nyförkyld!

Gerd ♥ sa...

Så gör ju männen, en sak i taget. Min Sigge försökte pränta in i mig att jag inte skulle fnatta omkring med massa olika saker, utan EN sak isänder, haha. Åja.
Visst är lupiner fina, ja alla blommor, blir man gladd av!
Tack!

Gerd ♥ sa...

Jag fortsatte att vara egoistisk och avsade mig kvällen, även om det kändes surt att ha betalat till ingen nytta. Nej, jag har sovit i omgångar här, så jag har det bra.

Oj, då får jag skriva krya på dig också! Mitt är på retur, känner jag, så sakteliga. Kram!

Ditte sa...

Lupiner piggar upp så fint där de står och är det många av dem så är de än vackrare. Härliga bilder och fina minnen.
Nej, visst är det så att en del saker i livet kommer vi inte göra fler gånger. På gott och ont.
Tänk nu på dig själv och vad du orkar med. Fest är trevligt men det kan komma surt efter om du tar i för mycket-
Stor kram!

BP sa...

Trodde att man aldrig fick säga aldrig;-)
Lupiner hade vi också i trädgården, men där var det mamma som "regerade", pappa var inte ett dugg intresserad. Tror hon var i klass med din pappa, då hon vann många tävlingar speciellt med hennes "egenframodlade" pelargoner.
Då du "bara" är förkyld är det ingen ursäkt att INTE gå till festen. Självklart ska du ha roligt ikväll. Då glömmer du kanske förkylningen en stund och skingrar tankarna!!

Gerd ♥ sa...

De saker som jag här beskriver, de har bara gett mig goda minnen. Att aldrig mer köra Volvolina var ett väl genomtänkt beslut, men det är klart. Ja. Så är det.
Nu har jag tänkt på mig själv och vilat här hemma, det enda raka. För jag har sovit bort stor del av dagen.
Stor kram!

Gerd ♥ sa...

Haha, nä just det. Man ska aldrig säga aldrig, hette det. Men var tid har sitt.
Nja, jag är inte "bara" förkyld, jag hade feber i förrgår och har sovit bort två dagar i princip, så jag kom överens med mig själv att det inte var nån bra idé att gå bort, även om, kändes väl lite surt, men rösten håller inte heller.