fredag, november 23, 2018

Argan olja

God fredagsmorgon! Vad vill jag visa idag? Jag har så många händelser och bilder och glömmer nästan bort all information.

Men här pressar man ut argan-oljan.

Det är mycket handarbete, som synes.

En liten videosnutt som jag tog. Arganoljan ska väl vara det finaste man kan tänka sig. När jag tittade efter så hade jag faktiskt lite arganolja hemma hos mig redan, från tidigare hotell SPA-besök.

Argan utvinns från Marocko. 100 procent naturligt utan tillsatser. Nu köpte jag ingen arganolja, men det salufördes precis överallt.
Däremot köpte jag snigelslemmet och det ska jag testa så fort jag blir bättre i min ansiktshud efter såret.

Inför marockoresan försökte jag gå ur alla reklammail och -sms. Men nu till Black Friday, tror ni inte att de tar sig friheten att besöka mig? Reklam är värre än Karlssons Klister. Och Black Friday, där blir man lurad, ska väl inte tro att man tjänar på något, näver äver.

💝 Ljus och Kärlek 💝

15 kommentarer:

Ama de casa sa...

Härliga bilder!

Black Friday håller på att promenera på mina nerver! Fasen vad med reklam och skit som dyker ned och jag är TOTALT ointresserad! Skulle inte falla mig in att ge mig ut bland myriader av människor och shoppa idag.

Ha en fin fredag - men undvik shopping! :-)

Geddfish ♥ sa...

Black Friday, Baby Shower, Halloween, varifrån kommer allt detta?? Det är då inga svenska traditioner och inget jag firar. Mig lurar de inte.
Nope, här shoppas inget, men en go fredag ska jag ha! Hihi.

Anki sa...

Intressant att se ... snacka om handarbete.
Black Friday och allt annat importerat skräp, som du nämner ... ja jisses - aldrig att jag går på det!
Önskar dig en fin fredag!
Kram

Znogge sa...

Det kan man kalla handarbete och tydligen utförs det mest av kvinnor. Snigelslem hade jag aldrig velat testa för det låter inte helt trevligt. När det gäller Black Friday så finns det en hel delbutiker som verkligen har bra rabatter. Dock tror jag att det är vanligare utomlands. Husse gjorde en beställning från företaget som sonen jobbar på. Rabatterna var så bra att klockorna tog slut och han blev utan. Lite synd för det var verkligen Black Friday och inga fuskpriser.

Kram och god eftermiddag <3

Ditte sa...

Arganolja har jag kvar lite av hemma. Kul att se lite av hantverket hur den framställs. Vad gäller snigelslemskrämen är det den absolut bästa jag haft och jag köpte min i Kina och såg hur den framställdes. Kul att höra vad du tycker. Men i den finns inga kemikalier eller annat dom förstör huden.
Denna "svarta fredag" tycker jag rejält illa om. Till vilken nytta? Blir så trött på dessa amerikanska dumheter. Säkert kan det finnas erbjudande som är ok men varför inte ta dem en annan dag.
Stor kram och trevlig kväll.

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Se där ja, så blev de tillagd två nya ingredienser till hudvård i min värld - handens verk kan inte nog uppskattas!
BF hoppar jag rakt över :-)
Kram

Geddfish ♥ sa...

Verkligen handarbete!
Nej, inte särskilt lustfylld inför skräp.
Tack och kram!

Geddfish ♥ sa...

Jomen visst är det kvinnor! Det är de som knyter mattor och pysslar med olika ting. Väver sjalar. Fem hamnade hos mig.
Klart det kan vara olika med dessa rabatter. Men jag gick en sväng på Kapp-Ahl faktiskt, bara för att kolla inför 1-åringens julklapp. Inte ett klädplagg som var värt att lägga i påse. Urdåligt.
Men jag njuter här hemma, kram 💝

Geddfish ♥ sa...

Jo, snigelslemmet är jag positiv över. Fick ju testa lite på plats också. Jättefin och inga konstiga tillsatser.
Amerikanska dumheter, ja! Dessa ska vi ta oss an och ibland ifrågasätts om vi ska behålla våra egna gamla traditioner för att anpassa oss till nyanlända. Grrr.
Stor kram och kvällen är trevlig här, tack!

Geddfish ♥ sa...

Japp, våra händer är ju det mest känsliga och kan uträtta mycket!
Kram!

BP sa...

Argan känner jag mycket väl igen. Det finns även tvål och schampoo med Argan olja i samt troligen en massa andra produkter också. Precis som du säger fanns Argan i en och annan form precis överallt i Marocko.
Bara namnet snigelslem får mig att rysa måste jag säga - usch!

Å japp, Black Friday har bombarderat mig med - mejl och sms. Nappade inte heller. Är glad att jag har en annonsfri blogg. Det har du ju också. Annars hade våra inlägg nog dränkts i reklam.

Geddfish ♥ sa...

Ja, helt otroligt att vi lyckats ha annonsfria bloggar, du och jag! Därför gillar jag Blogspot, även om den kan ställa till det för en del kommentatörer.
Läggedax nu, fest i morgon!

Lena i Wales sa...

Mycket intressant att läsa och se vackra bilder. Marocko med fisk, Casablanca, Oljor m m. Dessutom konst, tandläkare och hemma hos reportage.
Ha en fin helg!

Geddfish ♥ sa...

Tack för det, Lena! Ha en fin helg, du också!

FREEDOMtravel sa...

Arganoljan är faktiskt riktigt bra! Har också i skåpet här hemma ;)