fredag, november 09, 2018

Det gör ont ibland

God morgon, mina vänner! Solen gick upp för oss även idag. Vilken tur.
Ska berätta mer.
Vi (mina vänner och jag) hade en jättetrevlig dag igår. Mycket poolhäng och bad (inget bad för mig). Vi har lärt känna många nya goa från intressanta yrken. De flesta är mycket beresta.
Jo, jag snubblade på en ojämnhet på trottoaren och slog upp ett blodigt sår i pannan förra fredagen. Kunde slagit ihjäl mig där. Hjälpsamma fick upp mig. Ene guiden från Sahara följde mig i taxi till allmänt sjukhus i Meknes.
Först poliskontroll och utredning vem jag var. Sen sydde en läkare 5 stygn UTAN BEDÖVNING!!! Fy f-n.
2 dagar med huckle på (min fina röda stora sjal) smälte in där bland lokalbefolkningen  ojoj.
Men jag har varit med på allt. Äter antibiotika, fick stelkrampspruta. Men, mina vänner, sjukvård på landet i Afrika...  det är inte Europa.
Vad har jag lärt mig av detta? Jo, jag har mött otroligt fina omtänksamma människor. Inget är självklart. Jag hade en skyddsängel med mig.
De hemska fotona är till försäkringsbolaget. Dem får ni inte se.
Tacksamhet  Ljus och kärlek 

7 kommentarer:

znogge sa...

Men vilken gräslig otur men att olyckan är framme snabbt det vet vi. Skönt att du fick hjälp i alla fall.

Kram

Ditte sa...

Vilken himla otur! Men skönt med så fin hjälp. Det är lätt hänt att olyckan är framme. Fint att du ändå kunnat/orkat vara med på de evenemang som varit. Hoppas att du nu inte har så ont. Många kramar och tankar till dig.

Anki sa...

Oj ... vilken otur! Tur ändå att det inte blev värre! Du ser glad och nöjd ut på bilden, så jag hoppas du inte har alltför ont!
Kram

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Nämen oj då så det går til på dina resor - och du kan konsten att göra mig nyfiken på dina bilder du inte visar; ok då du bestämmer! Gott det gick väl och att du kan delta i allt som händer!
Stjärnan tillönskas en fin helg!
<3

BP sa...

Outch! Det var verkligen maximal otur, att du slog dig så tidigt på din resa. Men du är ju en tuffing, så självklart var du med på allt. Bra att du fick hjälp och blev väl omhändertagen även på sjukhuset. Nej, svensk sjukvård var det verkligen inte, men huvudsaken är ju att du blev behandlad. Å sista bilden visar ju som tur är att det absolut inte går någon nöd på dig;-) Tuffa solglasögon XXXL döljer ju det mesta. Skitsnygga är dom också. Antar att alla marknader som sålde just solglasögon kom väl till pass där:-)

FREEDOMtravel sa...

Åh nej, vad jobbigt! Men vad tuff du är, som tar dig igenom allt och hänger med på allt! Heja heja! :)

Carita Liljendahl sa...

Nej men fy så tråkigt! Men så fint att du klarade livhanken!
Att bli sydd utan bedövning... får det gå till så? Tydligen...
Hoppas du inte fick hjärnskakning som ger sig till känna senare.
En stor kram till dig!