tisdag, november 27, 2018

Försäljning och marknad

God tisdagsmorgon! Idag lägger jag ut några bilder från folkvimlet. Inget förskönande utan de visar livet - hur det var, just här och då.

 Här bevittnade vi från bussfönstret, en krock mellan två taxibilar, men jag hann inte fram med kameran i tid. Däremot var poliserna snabbt där. Det är ju ingen ordning på trafiken, bara tuta och kör.

 Här är torget i Marrakech. Fullt av folk hela tiden och det är bäst hålla i sin väska, den kan snabbt bli försvunnen. Någon i vår grupp blev inlurad i en gränd. Någon annan blev av med sin mobil. De är skickliga, ficktjuvarna.

 Trånga och rökiga gränder. Här skulle allt få plats. Fordon, hästar, åsnor, allt till bredds.

 Kärror.

Moppar.

Barnvagnar.

Tiggare eller försäljare?

 Man blev hela tiden påflugen på torget. Samma försäljare, gång efter gång. De fattade inte ordet no no.

Här hade jag faktiskt inte velat gå omkring själv. Alldeles för stökigt.

 Barnen sålde pappersnäsdukar.

Lite prydligare försäljning vid hotellet. Ja, en del tycker sånt här är mysigt, det tycker inte jag. Jag är nöjd med att ha upplevt detta nu en gång för alla.

Nu ska jag strax bege mig till optikern och prova ut nya glas till mina skadade, både glas och båge blev åtgångna, men de går att använda hjälpligt tills jag fått nytt. Mina glasögon var bara 3 år och justerade efter gråstarrsoperationen för 2 år sedan och jag får ut 60 procent av försäkringen minus självrisk. Jag är tvungen att ha fungerande hjälpmedel, så ingen diskussion. Och jag är tacksam att jag inte slog ihjäl mig.

💖 Ljus och Kärlek 💖

8 kommentarer:

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Så det kan vara bli och är här.
Lycka till med nya glasögon och som sagt du klarade dig om än med mycket ont.
Kram

Ingrid sa...

Så fina bilder från från gator och gränder med massor av folk. Riktigt stämningsfulla!
Kram, Ingrid

Ama de casa sa...

Vilka härliga vimmelbilder! :-)
Tyvärr är dom där lömska ficktjuvarna väldigt duktiga på sitt yrke... Har råkat ut själv en gång, men det är många år sen nu och jag lärde mig en läxa. Inte smart att ha värdesaker på ryggen. Försvarar mig med att jag hoppade på kryckor och det var bekvämast så. Blev dessutom inte en särskilt dyrköpt läxa, tack och lov.

Vad bra att du får ut såpass mycket på försäkringen, och ännu bättre att det ändå inte gick värre än det gjorde!

Ha en finfin dag!

znogge sa...

Kan tänka mig att det påminde om marknaderna i Egypten som faktiskt blev lite väl bra. Även där gällde det att hålla hårt i värdesakerna.

Ja, det viktigaste var att du inte skadade dig värre än så.

Kram <3

wiolettan sa...

Påminner lite om gränderna och gatorna i Brasilien, på en del ställen. Förstår inte vad de lever på för det verkar inte vara några som köper deras alster, i alla fall inte många.
Fina ögonblicksbilder har du tagit.
Tur i oturen detta med glasögonen, det hade kunnat gå värre, som du skriver. Skönt att du får från försäkringen.
Trevlig tisdagskväll.
Kram!

Ditte sa...

Jag ser dina bilder och minns...Och du har verkligen fångat just här och nu. Och då kan du tänka dig att vara här ensam, utan en grupp eller andra att ha sällskap av. Begriper inte varför man ska bete sig så burdust mot turister och särskilt kvinnliga sådana. För mig var det inte positivt att var ensam kvinna här.
Så trist att du ramlade men skönt att skadorna inte blev värre.
Stor kram!

BP sa...

Jo då! Antingen gillar man sådana miljöer, eller så gör man det inte. Det där med irriterande försäljare och ficktjuvar är ju inte specifik för just Marocko. Det händer i Turkiet och även i gamla "turistdelen" i Jerusalem. Å vi blev rånade i Spanien, så...
Jag gillar folkvimmel, människor, dofter, restauranger, caféer med mera. Däremot skulle jag som kvinna inte gå dit ensam heller, inte i ett muslimskt land.

Tog du bilder i Soukhen i Marrakech? Hörde att den är gigantisk och man går lätt vilse där.

Geddfish ♥ sa...

Tack för kommentarer och synpunkter.
Jag tog massor med bilder och det är lätt att glömma var vi var egentligen. Det står inte på fotona då inte internet var på. Men Soukhen? Kanske var där som vi var? Annars var vi i trängsel i de judiska kvarteren i Fès, där kunde man lätt gå vilse.