torsdag, januari 10, 2019

Gems weekly photo challenge: v2 Kristall

God morgon! Torsdag och minusgrader utan snö. Bara lite puder, ungefär som på semlalocket, det där som man tar av först.

Jag har nu hängt på en vecka till på den roliga fotoutmaningen. Man får tolka ett givet ord precis som man vill. Denna veckan är det KRISTALL.

 Den kristallen till vänster är en pendel. Den till höger är en renande bergkristall i form av en ängel, som ska bäras om halsen.

 Kristaller finns i klockor, glas och bland ädelstenar och har många gånger en magi över sig och helande kraft. Klockrent kristallklart, eller hur?
Det finns också något som heter Kristallsjukan.
Spåkula, 150mm
En kristall kan vara en spåkula - en kristallkula!

En tung vas som jag fick med mig från goda vänner i Tyskland, för ca 35 år sedan. Mina föräldrar förärades två ljusstakar, men den ena blev stulen då mamma hamnade på hemmet. Tragiskt.

Fler som skriver om Kristall hittar du HÄR!

💖 Ljus och Kärlek 💖

22 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Fin tolkning. Det är för tråkigt att saker försvinner från hemmet... Känner igen det där, då mormor flyttade in. Värst av allt ingen tar det på allvar. Ha en bra dag, och du rolig jämförelse med snön och semlan. Det kallar jag lagom med snö ❄

Musikanta sa...

Kul att du hänger på. Fint inlägg om kristaller. Min mamma blev av med smycken för 60000 kr (var vad hon fick från försäkringsbolaget) på servicehemmet. Man visste vem det var som stulit men man ville inte polisanmäla på grund av att huset "skulle få dåligt rykte." Affektionsvärdet går ju aldrig att ersätta.
Kram från Ingrid

Vilt og vakkert sa...

Heisann, super, dupert! Da er vi litt flere som er opptatt av dette med mineralenes kraft! Flott innlegg og hyggelig bekjentskap ... ha fine dager framover ;:OD)

Ditte sa...

Ja, kristall är spännande och finns i så mycket och i olika former.
En jättefin tolkning.Kul att du hoppat på detta roliga tema.
Men så trist med ljusstaken som blev stulen. Tänk att det ska vara så svårt att skilja på mitt och ditt.
Här är det -1 idag och lite halvsol mellan varven.
Stor kram!

Ingrid sa...

Kristallsjuka har jag haft ett anfall av. Jag trodde jag fått en stroke och med hjälp av ambulans hamnade jag på akuten. Redan på vägen in avtog det och efter undersökningar fick jag åka hem igen och sen har jag aldrig känt av det mera. Det är jag tacksam över, för det var väldigt obehagligt.
Kram, Ingrid

Anki sa...

Perfekt inlägg till veckans tema! Tråkigt när det försvinner saker så där i samband med flytt till äldreboende - tyvärr inte alltför ovanligt.
Kram

Znogge sa...

Bra tolkning av ordet kristall. Så synd att den ena ljusstaken blev stulen. Sådant borde inte kunna hända...

Kram och ha en härlig torsdag <3

Herr Nilssons Fru sa...

Åh vilka fina kristaller. Men, så trist den ena ljustaken blev stulen, vilket folk de finns, kan inte hålla fingrarna i styr :( Kristall sjuka, de är inget vidare har jag hört, den enda kristallen man inte vill ha.
Fina smycken. Kristall är vackert o tidlöst.

Kramiz

Paula sa...

Det tänkte jag inte på, att kristaller anses ha helande krafter. För visst har jag ju hört det! Hoppas dina fina kristaller bringar dig lycka och välfärd och god hälsa!

Helén sa...

Så vackra föremål av kristall men sorgligt att en ljusstake blev stulen. Jag undrar varför just kristall anses helande och att man ska kunna spå i en kula av kristall??? Många konstiga funderingar kan man få av denna fotoutmaning.

http://kraka.moah.se sa...

Nu blev jag sugen på semlor.

Kram

Musikanta sa...

Tack för kommentaren på min blogg. Men nu har jag raderat inlägget om programmet. Det var skrivet i affekt och kom sig av att jag blev så ledsen av att se det. Jag retar mig numera sällan på något. Möjligtvis när folk svär i TV. Men det är väl en vanesak, antar jag. Jag har inte varit van vid det i min uppväxt och ingen i min omgivning svär heller. Och så retar jag mig lite På Luuk i På Spåret, tycker han skriker så förfärligt. (Jag kanske retar mig på en hel del när jag tänker efter. Det kanske blir ett inlägg på bloggen så småningom :-).)
Kram från Ingrid

BP sa...

En mycket vacker tolkning! Vilken tur att du hade så många kristallföremål. Kul att du tänkte tanken om kristallkulan, det kom jag inte på;-) Gillar ängeln och vasen extra mycket. Snyggt jobbat där!
Himla roligt att även du verkar vara fast i veckoutmaningen. Det är jag. Tycker orden är så väl valda och tillåter verkligen en varierad tolkning.

PS. Nollgradigt, isigt och lite mera snö än hos dig. DS.

Anonym sa...

Underbart vacker vas, jag älskar de där lite tyngre vasarna. Ljusstaken var också väldigt fin. Synd att en av de blev stulna.

:-)

Gunnel sa...

Det finns många vackra kristallsaker. Jag blev speciellt förtjust i din lilla ängel. Kram

Gerd ♥ sa...

Tack för alla era funderingar!
Så här beskrivs kristallens healing:
"Bergskristall är den mest mångfaldiga healing kristallen. Den är den kraftfullaste stenen, den ökar energin kring bäraren och förstärker din andliga kraft."
Man väljer ju själv att tro på det man vill.

Min lilla ängel, ja. Det sägs att jag ska rena den efter användandet genom att skölja den i rinnande kallt vatten. Sen kan den användas igen.

Violen sa...

Vackert med kristallföremål, såväl stora som små!
Trevlig helg!

Veiken sa...

Riktig kristall är så vacker. Skör dessutom, men man får njuta lite försiktigt. Haha! Kram

byblixtra sa...

Det var en fin ljusstake och så tråkigt att den andra försvann.

Mascha sa...

Beautiful things, most I like the angel.
Greetings from Germany

Mascha sa...

Beautiful things. Most I like the angel
Greetings from Germany

Gemsofmylife sa...

Underbara bilder, på vackra kristaller blir ledsen att höra att saker blev stulet från hemmet där din mamma bodde, kom det fram vart dom tagit vägen alls eller vad hände med det ?
Stor kram
Susanne