fredag, januari 11, 2019

Marocko - Essaouira

God fredagsmorgon! Nya vädervarningar, nu är det stormen Jan som härjar i norra Sverige. Här märks inget större av något. Helt grönt på backen och 4 plus.

Jag bjuder på några marockobilder. Som synes ingen blå himmel men skönt väder, med en jacka eller kofta på.

Här är vi på väg ut till staden Essaouira (inte långt från Agadir) vid Atlanten (ett av UNESCOs världsarv) och jag tar några bilder från bussfönstret. Kolla där till vänster, hur byggnadsarbetarna har det! Det ser ganska dött ut men så är det också på förmiddagen.

Ja, så såg det ut här. Jag är helt säker på att det bor folk bakom de mörka och håliga fönstren.

Vi sitter och äter fin lunch och har den här utsikten. Man vänjer sig, det kändes helt normalt.

 Ute på affärsgatorna. Mycket folk och trångt.


 Vid stranden av Atlanten i Essaouira. En badort, när vädret är tjänligt, men tyvärr ofta kraftig blåst. Vi såg en båthamn också en bit därifrån.

Här  kan du läsa mera om staden, som på medeltiden hette Mogador. Senare fick den namnet från den lilla fästningen Es-Saouira, som betyder "den vackert utformade".

Min fredagsmiddag kommer att bli rökt sik (ligger redan i kylskåpet och glor), potatis och hollandaisesås, dill. Sallad. Mums! Vad planerar du?

💖 Ljus och Kärlek 💖

8 kommentarer:

Ama de casa sa...

Härliga bilder från Marocko igen :-) Hoppas Jan håller sig undan från dig även fortsättningsvis!
Rökt sik är gott! Här har vi inte kommit så långt i planeringen ännu, så jag har ingen aning om vad det blir till middag. Men vi ska snart åka och handla och då blir det väl dags att bestämma sig :-)

Ha en fin dag!

Ingrid sa...

Så fina bilder från Marocko. Essauira besökte vi också när vi var där. Det var fint i Marocko, men ingenting som jag längtar tillbaka till.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Veiken sa...

Marocko verkar vara ett mycket intressant land. >Annorlunda och sevärt. Kra och jag önskar dig en fin helg.

Znogge sa...

vilka härliga bilder från Marocko! På matfronten planeras färsbiffar med rostad blomkål och senapskräm. Hoppas det blir ätbart ;-)

Kram och god eftermiddag <3

Ditte sa...

Här i Essaouira var jag också. Tyvärr var ju inte heller det en stad där jag som kvinna kunde röra mig fritt. Nu är det ju en del år sedan men minnena sitter kvar. (Ändå har jag jobbat och bott i Tunisien i flera månader och där var det aldrig dessa problem. märkligt!)
Fint att se dina bilder härifrån för mina "har bleknat". Så säkert en god idé att resa med en "organiserad resa" om man ska besöka Marocko. För mycket fint finns att se. Absolut. Men jag tyckte det var svårt att ta mig runt här på egen hand. Något jag inte alls är van vis att det ska vara.
Middag? Ja, här köpte jag skaldjursgryta i Hötrogshallen som jag tog med mig hem. Gott det också.
Kram och trelvlig kväll.

Anki sa...

Trevliga bilder från Marocko ... vädret ser ut att vara lite sådär, men skönt ändå :) Det verkar finnas mycket att se där - påminner lite om när vi var i Tunisien.
Här har det nu redan hunnit bli kväll ... middagen blev rester från i förrgår - kokt kyckling med god sås och potatis :)
Ha en fin kväll!
Kram

BP sa...

Gillar också bilderna från Essaouira, som jag ju besökt för många år sedan. Kulturkrockarna är många i Marocko, och då menar jag inte bara ditt klockrena foto med svenskarna och guiden. Bra där, mammarazi:-)

Arbetsplatsmiljöerna i Marocko skiljer sig inte så mycket från dom i Spanien kan jag säga. Å att äta i "lyxmiljö" och kolla slitna byggnader går lika bra att göra i Israel också. Även på mindre orter i Spanien.

Lite kulturkrockar där som du fångat perfekt.

PS. Tre grader, lblåsigt och fruktansvärt halkigt idag. Knappt att Icebugsen klarade underlaget idag. DS.

FREEDOMtravel sa...

Essaouira är en stad i Marocko som jag har "kvar" att besöka! Rökt sik låter gott :)