onsdag, januari 30, 2019

Tulips hyacinths snow

God kylig onsdagsmorgon!
Jag vaknade alldeles för tidigt idag, tittade på termometern, 14 minusgrader!
Gick inte att somna om, så jag gick upp efter nån timme. Tog den veckovisa tabletten på fastande mage, som jag nyss börjat med. Stående förberedde jag frukosten och när dags var att trycka på kaffeknappen, så upptäckte jag senare att mjölken skurit sig i kaffet, blä.
Fick göra om och göra rätt.
Knasmorgon.

Denna avbrutna tulpan höll sig ett tag.

Hyacinter (lilacs). Än står de sig och doftar mycket starkt. Tur jag tål det.

Igår eftermiddag. Jag gick en promenad och passade på att handla lite förnödenheter. Visste att det skulle bli kallare idag, så bra att planera lite.

Inte direkt lockande med en snöig bil. Inte nu längre. Men jag drömmer ofta om att jag är ute och kör. Innerst inne saknar jag det men tycker det är väldigt skönt att slippa också. Tudelade känslor.
Idag blir det småplock hemma. Har en massa "filer" att rensa. Behöver städa både dessa och så mina golv och ta några varv på stickningen.

💖 Ljus och Kärlek 💖

12 kommentarer:

http://kraka.moah.se sa...

Fascinerande bild på tulpanen.

Kram

Ama de casa sa...

Vissa mornar är mer besvärliga än andra...

Vi har bilen i garage nuförtiden, men problemet med att ha en massa snö på den hade vi inte haft ändå i nuläget ;-)

Ha en bra dag!

Lena i Wales sa...

Försök glöm bort tiden. Det är bara något på en klocka. Enda problemet är att den är bra använda när man är tillsammans med andra. Annars inte av betydelse. Ibland är jag uppe jättetidigt och går och lägger mig jättetidigt, skönt det också. Ibland uppe sent och ligger kvar längre. Dessutom är jag tyvärr bra på att sova på dagen om möjlighet finns.
Hoppas du trots allt får en fin dag!

nalta norrland sa...

Minus 29 när jag lade mig igår kväll men bara minus 23 i morse och nu skiner solen så fint, jag funderar på om jag mår så pass okey att jag klarar av att gå ut - det är omkring minus 20 och kylan kan ju förvärra måendet nu när det är sämre... samtidigt vill jag ju gärna ut och ta lite vinterbilder.

Häftiga tulpaner och skoj Din hyacint överlevt så länge.
Tulpaner är liksom hopp om vår och hyacint en julblomma... fina på olika vis.

Veiken sa...

Vilken toppenbild du har tagit på tulpanen. Så läcker. Det ser så kallt ut i gamla Sverige. Jag fryser nästan när jag ser allt vitt som ligger överallt! Kram och var försiktig i halkan!

Anki sa...

Oj ... så kallt! Så kallt hade vi inte här ... bara -7 på morgonen och det räckte gott och väl!
Så fin bild på tulpanen! läckert!
Kram

Ditte sa...

Så annorlunda tulpanerna såg ut från denna vinkel. Ett vackert foto på vackra tulpaner.
Och väldigt roligt att hyacinterna håller sin form.
Snö även i huvudstaden idag och -8. Har också fixat en del hemma idag med en massa foton. Rensat de som inte håller kvalitén eller att jag vet varför jag sparar dem.
Ska nu i kväll ut med en väninna och äta middag. Vietnamesiskt i kväll.
Varm kram!

Znogge sa...

Visst finns det många fördelar med att ha bil men det kräver också en del. P-plats behövs och fasta avgifter för bilen är inte billiga. Man får göra an avvägning mot hur mycket man kör.

Kram <3

wiolettan sa...

Det kan gå så där galet ibland. Tur att du hade mer kaffe hemma.-
14 minus, det var inte dåligt. Vi hade bara minus 7 i morse och jag tyckte att det räckte gott och väl då jag vandrade ner till SPF lokalen och sångövningen.
Bra att göra som du, planerna med inhandlingen.
Det är lite bök med att ha bil på vintern. Vi kör ju sällan då, men måste skotta och flytta den minst en gång i veckan. Funderar på att göra oss av med den, men ännu är det bara på pratstadiet.
Fina bilder.
Varm kram till dig.

Ingrid sa...

De vita hyacinterna går bra tycker jag. De doftar inte så skarpt. Blåa är bra mycket värre och dem kan man nästan inte ha inomhus.
Kram, Ingrid

BP sa...

Så du har börjar med samma piller som jag tagit i några år nu. Jag brukar kalla pillren för "stå-upp piller" så man visserligen får stå upp och sitta ned, men inte ligga ned. Det kan jag köpa, men att skölja ned pillret med en halv liter vatten innan jag fått i mig min Nespresso svider. Jag brukar "förstöra" min söndag med den proceduren. Tänker liksom vilodag utan viloläge i en halvtimme;-)
Trodde att lilacs var syrener inte hyacinter, men vid närmare titt så ser din hyacint ut som en syren, så...

Vi hade visserligen bara sju minusgrader och snöfall idag, men jag vägrade lämna lägenheten jag med.

Är glad att vår bil mot förväntan klarade besiktningen, inte minst för veckohandlingens skull. Skulle inte vilja/orka dra upp grejerna i en Dramaten från centrum (uppförsbacke) på en oplogad gångväg. Kör "som vanligt", men inga nattkörningar, som jag alltid varit urusel på.

Geddfish ♥ sa...

BP: fel av mig. Det är ju hyacinter, jag tänkte totalt fel. Tack för påpekande!