söndag, februari 24, 2019

Skyltsöndag - Mello i Lidköping

God morgon! Tro det eller ej, men idag är jag kyrkvärd. Detta uppe på alla andra sysslor denna veckan. Ajaj, lade mig bara sent, då arrangörsgruppen ska städa upp efter festen, som slutade efter 23. Disken sköter personal.

Detta har hänt förr, så nu lägger jag in rätt växel och ger järnet. Nu kör vi!

Visst var det Mello på stan igår! Torget började fyllas med folk. Dessa två bilder tog jag strax före 11, innan jag for till festens dukning. Återvände efteråt och då var det knökafullt.
Men inte såg jag någon Susjos med väninna, inte 😀 de hade nog fullt upp.

Det fanns många aktiviteter för barn. Här är det mjölkchoklad, i ett tält fanns det stora robotar och en Bolibompa gick omkring. Men jag drog snabbt hemöver, för det var isande vindar, urraburra.

Här var torgfesten slut och alla spärrar borttagna. Jag prommade förbi lagom till mitt uppdrag.
Åh, vilken fest, maten den bara smälte i munnen. Kocken är jätteduktig. Han hade lagat Boeuf Bourguignon med potatis och grönsaker till 50 personer.

Arkeologens föredrag och bildvisning var verkligen super. Jag har ju sett hur de grävt i stan och förstått bitvis vad de hållit på med. Det sägs att Lidköping grundades 1446 men man har hittat fynd från både medeltiden och - vikingatiden! Och ordet "älva" om Lidan, sägs härstamma från Norge, där alla vattendrag är älvar. Det pågick nämligen köphandel mellan Norge - Värmland Klarälven - Vänern och Lidköping och älven (ån).

Skyltsöndag förvaltas av fina bloggvännen BP. Hos henne kan ni se fler som söndagsskyltar!

💜 Ljus och Kärlek 💜

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Fina skyltar från er Mellokväll!
Jag såg en stund och gladde mig åt att Bishara gick direkt till Globen. Han var såååå bra!
Kram, Ingrid

Ama de casa sa...

Sedär! Det blev lite Schlagerstämning här hos dig trots allt :-) Lät som det inte alls gick nån nöd på dig där på dina festligheter heller :-D

Ha en finfin söndag!

wiolettan sa...

Förstår att det var fullt upp i går i Lidköping och massor med människor för Melodifestivalens skull.
Jag såg inte den på TV men undrar lite hur det gick för Ann-Louise Hansson. Det var säkert någon av de unga som vann. Jag får kolla på nätet sedan.
Fina bilder hos dig.
Förstår att du hade trevligt igår kväll och kanske inte saknade Melodifestivalen.
Trevlig söndag.
Kram!

nalta norrland sa...

Chokladbilen *mums* Marabou choklad är en av de saker jag faktiskt äter med gott samvete trots sockret :)
Så Du liksom Kungens piga tidigt uppe och sent i säng... dessutom kyrkvärd, Du verkar ha många järn i elden.

Znogge sa...

Full fart i din stad alltså! Nu närmar vi oss dock finalen...

Kram och ha en fin söndag <3

BP sa...

En helt perfekt Skyltsöndag, dessutom högaktuell:-) Det jag inte förstår är att de satt upp en storbildsskärm, men att festen slutade så tidigt och att avspärrningarna tagits bort innan Mellon började. Konstigt.

Härligt att du njöt av kvällen och den goda maten. Att du sedan lärde dig mycket nytt om Lidköping också är ju bara en bonus!

Tusen tack för en toppen irl skyltning och länken:-)

PS. Susjos och hennes väninna brukar hänga med sitt glada gäng, antingen på hotellet, pub eller "nära" artisterna. Kolla hennes blogg så får du se vem de lyckades träffa igår. Helt otroligt. De sniffar sig liksom till kändisar. DS.

Susjos sa...

Så nära vi måste ha varit att mötas i går! Vi gick ut på torget vid 11-tiden, för kl 11.15 skulle det komma några av artisterna på scenen, det var Anton Hagman och sen Lisa Ajax som var där. Vi gick vidare runt i stan och tittade, det var så fint! Fast riktigt kallt...brrr
Var bort till Rörstrand och Iittala outlet och såg massor av fina saker i andra hands sorteringen, men handlade inget, fast hade gärna gjort det!

Ser att du haft en trevlig helg!
Kram!

Paula sa...

Mello, tillhör inte fantasterna, nä, men kul att se arrangemangen runtom. I år hade ju även Dalarna besök, i Leksand, spaltmeter med text i lokalblaskan förstås. Nu sjunger jag vidare till nästa skyltare, ha en fin vecka