onsdag, juni 19, 2019

I mors klor, tänkvärd

God onsdagsmorgon! En dag igår som började med störtskur blev till slut riktigt fin. Jag önskar mig en strålande dag idag men det ser ut som ny störtskur med åska under den tid som jag ska springa till tvättstugan i eftermiddag.

 Jag börjar inlägget med lite ego. Ni ser väl mig i spegeln där? 😀 Men det var inte så beställt

Servering av gott vin till maten på den tysk-svensk-norska restaurangen.

Jag beundrar servitriserna att de så galant kan handskas med alla fyllda glas!

I mors klor (häftad)
Jag har börjat läsa en ny bok nu, tack vare bloggaren Ingrid och jag blev så nyfiken på den. Den fanns inte på mitt bibliotek, men de tog hem den, så jag är läsare nr ett nu.

En tillsynes vanlig familj i ett vanligt radhus på 50-talet. Men under ytan döljer sig ett mörker.
Skrämmande läsning, med inslag av narcissism, men fragment av sådant finns ibland oss. Jag kan inte säga att jag känner igen mig själv från min barndom, då inte röka och alkohol nyttjades. Möjligen någon barnlös faster som ringde precis när jag skulle sova, med försvaret "hon somnar väl om" - ingen hänsyn. 

  I min bekantskapskrets, finns en som stänger inne sanningen och ja, det blir ohållbart, man får inget att prata om. Efter den här boken får jag ta mig an någon Feel Good-bok. Det är bra att varva.

Nu får jag dra fram till  torget och se om de har några balkongblomster kvar. Sist i kväll - kanske - lyssna på Stenhammarskören i Stadsparken. Beror på vädret.
Ljus och Kärlek

6 kommentarer:

  1. Trevliga och glada bilder från resan, Förstår att den var lyckad! Kanske drar molnen förbi dig så att kvällen blir fin och du kan lyssna på konserten.
    Här har vi kvar det fina vädret men kanske kommer det en störtskur som det gjorde igår.
    Boken har jag inte hört talas om tidigare men just nu är det mycket faktalitteratur för min del. Har ju en hel del resor inbokade.

    Önskar dig en fin dag och kväll-
    Stor kram!

    SvaraRadera
  2. Roligt att se fler bilder från din resa, i detta inlägg och förra.
    Ser härligt ut med lite vin i solen, fin resa.
    Här regnar det igen, igen, igen, igen och flera gånger till. Det blir inomhus för mig idag igen.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  3. Det är mycket med det jordiska ;-) vissa personer är kanske inte så de vill utge sig att vara.
    Har nyss haft en diskussion - fast det var nog mest jag som pratade ;-) - blir besviken på människor man tror att man har en god relation till om sviker och kommer med lögner.

    Såg på insta att Du fann några blommor, Du har så fint på Din balkong.

    kram

    SvaraRadera
  4. Så roligt att du har läst boken och tack för länken!
    Visst är boken bra och tänkvärd, även om det är en tragisk historia. Jag kan känna igen en hel del i den!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  5. Kan tänka mig att det är en mycket tänk- och läsvärd bok. Tyvärr är det inte alltid så bra i alla familjer som det ser ut att vara på ytan. När man är lärare får man insyn i ett och annat vare sig man vill eller inte.

    Kram och ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  6. Vädret har varit precis tvärtom hos oss i två dagar nu. Fint väder till klockan 17:00 ungefär, sedan en "miniskur" åsså är det fint igen. Helt okej med andra ord.

    Å om du beundrar servitrisen med brickan med fem glas på och hur hon handskas med dom så borde du åka till Oktoberfest i München någon gång. Världsrekordet är 29 ölsejdlar på en och samma gång - fast utan bricka alltså.

    SvaraRadera