tisdag, september 24, 2019

Retreat

God tisdagsmorgon! Det var inte bara i lördags, som det var härligt septemberväder. Även gårdagen blev en toppendag med lunch och bokläsning på balkongen. Frukosten har frusit inne, så att säga, alldeles för kyligt och solen når inte fram så tidigt längre.

Vi backar lite till lördagen. Det här lilla kapellet låg fint nära kyrkogården.

Det visade sig att vi skulle samlas här inne vid tre tillfällen denna dag.
Då bröts tystnaden av så kallade tideböner, som är en gammal form av andakt som används i kloster. Lite ritualer som finns i mångt och mycket i samhället. Även i hudvård. Rituals of Namaste.

Jag gick runt på området och kollade även hällristningar. Otterstad ligger på en ö, Kållandsö med storslagen natur och vandringsleder.

Här är stora kyrkan, där vi brukar hålla konserter i Gospelkören.Jag tycker det är intressant att gå runt och kolla på gamla gravstenar. Hittade en från 1700-talet. Men här har jag hamnat i Minneslunden. Ett ställe som jag finner ro på.

Eftersom jag alltid är ensam här hemma och kan välja att gå i tystnad eller så sätta på radio eller TV så var jag lite nyfiken på hur det skulle vara att vara tyst i en gemenskap med andra människor. Det var faktiskt en positiv skillnad.

För en ringa penning fick vi rejäl frukost, lunch och gofika. Däremellan fanns frukter, godis, kakor. Är magen mätt blir hela kroppen glad.
Ljus och kärlek 

6 kommentarer:

Ami sa...

Så vackra bilder! Och jag tycker också det är intressant att gå runt och titta på gravstenar!
Kram

znogge sa...

Så vackra bilder och visst är det intressant att titta på gamla gravstenar. Här var det riktigt höstväder i går och det fortsätter i samma anda i dag.

Kram och ha en härlig tisdag!

Ditte sa...

Verkligen en fin miljö här ute. Och härligt att strosa runt och ta in det vackra. Kyrkogårdar, liksom kyrkor bär ju ofta på en del historia. Tittar också ofta in på kyrkogårdar och i kyrkor och det trots att jag inte direkt är troende.
Väldigt vackra bilder!Och det grönskar fortfarande fint här trots att det är slutet av september.
Var två dygn på ett "retreat" i Thaland för länge sedan och det var verkligen spännande och intressant.
Även på det ortodoxa kloster vi var på i Valamo, Finland, erbjöds vissa perioder, olika sorters "retreat".
Stor kram!

nalta norrland sa...

Att vara tyst i sin ensamhet är ju en sak och att vara tyst i sällskap med andra måste bli en helt annan känsla.
Jag känner ju att jag skulle ha svårt att hålla tyst :)

Fina bilder och det ser rofyllt ut.

kram

BP sa...

Fantastiskt fina bilder! Det var ju troligen sista riktigt varma dagen i lördags, så tajmingen var perfekt.
Men det gick både igår och idag att sitta på balkongen till cirka klockan 16:30. Men jag "dricker" ju min frukost betydligt senare än vad du gör;-)

Susjos sa...

Blå himmel, men ack så mycket kyligare det är ute nu! Cyklar ju genom kyrkogården hem på morgonen efter jobbet, och vill nästan stanna för att hinna se alla dessa gamla gravstenar, så spännande!
Ha det gott!